Galeria napiętnowana Chaosem!
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria napiętnowana Chaosem!
Witam!
Na pierwszy rzut chciałbym zaprezentować mój najnowszy malunek. Sztandarowy ma jeszcze kilka detali do poprawy (według mnie), ale to za dnia. Nie lubię paćkać przy lampce Sorry za jakość zdjęć, ale pogoda była brzydka, więc musiałem je robić z użyciem lampy błyskowej (no i niestety marną cyfróweczką). Mam jeszcze kilka regimentów do zaprezentowania, ale to już po bardziej sprzyjających warunkach oświetleniowych.
Podstawki będę robił po pomalowaniu chociaż połowy armii.
Niestety zdjęcia nie oddają prawdziwych odcieni i nasycenia kolorów, ale mniej więcej coś koło tego... Barwy są bardziej stonowane. Proszę o opinie i ewentualne rzeczy do poprawy.
Na pierwszy rzut chciałbym zaprezentować mój najnowszy malunek. Sztandarowy ma jeszcze kilka detali do poprawy (według mnie), ale to za dnia. Nie lubię paćkać przy lampce Sorry za jakość zdjęć, ale pogoda była brzydka, więc musiałem je robić z użyciem lampy błyskowej (no i niestety marną cyfróweczką). Mam jeszcze kilka regimentów do zaprezentowania, ale to już po bardziej sprzyjających warunkach oświetleniowych.
Podstawki będę robił po pomalowaniu chociaż połowy armii.
Niestety zdjęcia nie oddają prawdziwych odcieni i nasycenia kolorów, ale mniej więcej coś koło tego... Barwy są bardziej stonowane. Proszę o opinie i ewentualne rzeczy do poprawy.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, o 16:12 przez Gilbert78, łącznie zmieniany 1 raz.
bem, u mnie widać z tym że max 2 warstwy. na stół ok, figurka się fajnie prezentuje
No właśnie maziam, bo bem mnie zmotywowała Tak, coś tam kapnąłem inkiem (rozwodniony chaos black) i pociągnąłem krawędzie, ale mi też się jakoś ten efekt nie podobał...
Cudów nie oczekujcie, ale porawa będzie :]
P.S. Ma ktoś patent na przyśniedzenie lub przybrudzenia w zakamarkach złota? I czym je rozjaśniać na krawędziach? Wiem, że pewnie było, ale...
Cudów nie oczekujcie, ale porawa będzie :]
P.S. Ma ktoś patent na przyśniedzenie lub przybrudzenia w zakamarkach złota? I czym je rozjaśniać na krawędziach? Wiem, że pewnie było, ale...
- Tiger Brown
- Kradziej
Tak, tak, bem motywuje.Gilbert78 pisze:No właśnie maziam, bo bem mnie zmotywowała
Powtórzę się z innego wątku:P.S. Ma ktoś patent na przyśniedzenie lub przybrudzenia w zakamarkach złota? I czym je rozjaśniać na krawędziach? Wiem, że pewnie było, ale...
Najprościej:
1. Malujesz na złoto.
2. Waszujesz soczystym ciepłym ciemnym brązem (~tonacja kasztanowa) inkiem lub rozwodnioną farbą.
3. Przejeżdzasz krawędzie jeszcze raz złotkiem.
4. Na krawędziach malujesz punkciki srebrnym (imitacja blików światła).
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Co do tego inka - na pewno bym nie robiła go z chaos black. Kupiłam sobie czarny tusz czeskiej produkcji za 4 złote i jest o niebo lepszy. Trzeba tylko mocno rozwadniać, bo ma moc
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Tedzio, washowac zloto czarnym to sredni pomysl
Chociaz Bem chyba jeszcze o cos innego chodzilo, wez zrozum kobiete
Ja akurat zrozumiałem to jako ogólną uwagę co do stosowania rozcienczonych farb jako washe...
Ok. Trochę ogarnąłem figsa. Pocieniowałem zbroję i barding na tyle ile potrafię, przytłumiłem białe krechy na czaszkach, jutro posiedzę nad złotkiem (dzieki za poradę) no i paroma rzeczami, które przyszły w międzyczasie.
W końcu to sztandarowy armii, mus posiedzieć Foty jutro
Ok. Trochę ogarnąłem figsa. Pocieniowałem zbroję i barding na tyle ile potrafię, przytłumiłem białe krechy na czaszkach, jutro posiedzę nad złotkiem (dzieki za poradę) no i paroma rzeczami, które przyszły w międzyczasie.
W końcu to sztandarowy armii, mus posiedzieć Foty jutro
Nie wiem czemu , jednak twój knight wygląda jak Space Wolf albo inny marines(Ultra?) .
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
O to chodziło Żeby uzyskać dobry wash ze zwykłej farby trzeba trochę poczarować. W przypadku, gdy go tylko rozwodnisz, konsystencja jest dosyć nieprzyjazna (do washowania).Gilbert78 pisze:Ja akurat zrozumiałem to jako ogólną uwagę co do stosowania rozcienczonych farb jako washe...
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Poczarować :<? abrakadabrabem pisze:O to chodziło Żeby uzyskać dobry wash ze zwykłej farby trzeba trochę poczarować. W przypadku, gdy go tylko rozwodnisz, konsystencja jest dosyć nieprzyjazna (do washowania).Gilbert78 pisze:Ja akurat zrozumiałem to jako ogólną uwagę co do stosowania rozcienczonych farb jako washe...
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, o 11:54 przez tedzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tiger Brown
- Kradziej
O właśnie, tedziu! Dlatego nie wychodzi, dlatego! Powinno być: abrakadabra !tedzio pisze:Poczarować :<? abrakadarbabem pisze:O to chodziło Żeby uzyskać dobry wash ze zwykłej farby trzeba trochę poczarować.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
No właśnie został pomalowany farbą ultramarines blue Zależało mi na scinczowaniu figsa, a trochę przez pomyłkę kupiłem ten odcień a nie regal czy enchanted blue. Trochę mnie monitor oszukał patrząc na wzorniki :/Grunaldi pisze:Nie wiem czemu , jednak twój knight wygląda jak Space Wolf albo inny marines(Ultra?) .
Ale co tam. Kolorek też zacny. W końcu to Tzeentch!
Pod tym się akurat podpiszę rękoma i nogami. Ciężko jest uzyskać właściwą konsystencję, a pozatym za każdym razem wychodzi inna. Ale z braku laku można i tak Niebawem zaopatrzę się w zestawik washy GW, bo już nieraz czytałem pochwalne opinie na ich temat.bem pisze:Żeby uzyskać dobry wash ze zwykłej farby trzeba trochę poczarować. W przypadku, gdy go tylko rozwodnisz, konsystencja jest dosyć nieprzyjazna (do washowania).
P.S. Bem jak się czaruje z zakneblowanymi ustami? Coś jak znak Aard, czy coś?
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, o 16:03 przez Gilbert78, łącznie zmieniany 1 raz.