KULTOWY TUR NA 8smą

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Re: KULTOWY TUR NA 8smą

Post autor: Manfred »

albo tak ;)
wierzysz że uda im się coś z tym zrobić ? :P

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Shino pisze: a armybooki o 2 :D

choc nie wiem czy nie latwiej byloby zostawic status quo do czasu ogarniecia przez gw nowych zasad rb :>
Czyli do 5? Bo z 8 ed żadnego ab jeszcze nie ma :wink:
Najlepiej cofnijmy się do czasów gdy jeszcze nie było ab i problem się rozwiąże sam :wink:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Kaleson a ja ? czemu mnie nie ma ? :wink:
a tak BTW to pomysła na punktację na turze też była nie zgodna z RB do zwycięstwa starczy 100 pkt. - 2 x więcej niż przeciwnik to potrzeba do maski :wink: dlatego sugeruje powrót do normalnej punktacji. a na przyszłość to zróbcie normalne tereny (u mnie na stole był istny labirynt Pacmana :shock: wioska zła i wioska dobra w sumie 8 domków+ murki + specjalne tereny + 8 innych terenów :roll: bez specjalnych wizualizacji nie da się spamiętać co jest co + losowanie to kupa czasu...

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Zgadzam się tu z Żabą, że tereny muszą być gotowe.
I nie chodzi tu o ich zasady czy ilość, tylko po prostu i zwyczajnie o czas.

Wydaje mi się, że wystarczy przygotować po 3 mapki na stół (zależne od granego scenariusza).
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Żaba przecież jesteś.

Co do terenów to się zgadzam.

Potrzebny jest normalny system progowy w punktacji bitew. Nawet jeżeli tych progów ma być 4-5 jak kiedyś. Połówki za oddziały zostają koniecznie.

Dzięki wszystkim uczestnikom za fajny tur i pomoc przy organizacji i sprzątaniu! Ponieważ turniej jest Kultu, to zaraz prześle Asowi wyniki do zgłoszenia. :D
Obrazek

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

Co trzeba zmienić na bank? Na pewno Fiszowy system punktacji 0-1-2 mimo tego że jest fantastyczny :lol2: Po drugie na turniejach wprowadził bym mapki z terenami tak jak było natomiast rodzaj terenu niech gracze losują sobie przed bitwą np: hill mamy na mapce więc rzucamy k6 i na 3 wychodzi nam tempel of skulls. Te tereny oprócz działania forestu są super. Kolejną sprawą jest TLOS zarówno w stosunku co do terenów jak i jednostek. Kolejna sprawa obowiązkowe treye pod skirmisze. Na razie reszta jest ok. :lol2:

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

bless pisze:Nastepny tur proponuje na 2900
+1 - za mało punktów na stole było. Zdecydowanie bez sensu jest grać na tą edycję na 2000-2400 punkcików... 2700-2999 stanie się standardem.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Kaleson Żółłłłwik wszystko jasne :lol2:

Ż.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

rzaba licz rycerzy ;)

rzułf
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

ODPOWIEDZ