Pytania co do Vc
Moderator: misha
Jeżeli tworzysz nowy unit. Jemu chodzi o dowskrzeszanie już istniejącego.
Też myśle że wstaje tylko 3d6 nowych.
"Rebuilt models are placed as detailed in Invocation of Nehek"
Za to w opise Newly Dead:
"...Invocation of Nehek Raises D6+4..."
Ale oczywiście mogę się mylić
Edit:literówki
Też myśle że wstaje tylko 3d6 nowych.
"Rebuilt models are placed as detailed in Invocation of Nehek"
Za to w opise Newly Dead:
"...Invocation of Nehek Raises D6+4..."
Ale oczywiście mogę się mylić
Edit:literówki
"Rebuilt models are placed as detailed in Invocation of Nehek" Detailed czyli + 4 z newly dead
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
- gerald_tarrant
- Masakrator
ja zawsze wskrzeszałem, używając niestety tej gorszej wersji, ale fajnie by było stworzyć 5 albo 3(k6+4) zombich
- gerald_tarrant
- Masakrator
możesz recastowac czary necromanckie, tak jak bylo
Dlaczego ? W rulbooku wyraźnie jest napisane że nie można tego samego czaru rzucić tym samym magiem w tej samej turze magii. A w Armybooku VC pisze ze czary nekromancji można recastować. Z tego co pamiętam to Rulbook jest główną wykładnią zasad dlaczego wiec mogę recastować wyjaśnij plz.gerald_tarrant pisze:możesz recastowac czary necromanckie, tak jak bylo
aha czyliShinue pisze:armybooki są ponad rulebook. zasady szczegółowe ponad zasady ogólne.
według twojego toku myślenia wydawanie armybooków nie miałoby sensu, bo nie mogłyby wprowadzać żadnych dodatkowych zasad.
Armybook > Rulebook = Prawda
Armybook < Rulebook = Fałsz
a ja myślałem że jest na odwrót, w takim razie to spoko dzięki chłopaki za wyjaśnienie ^^.
Pytanie do popularnego ostatnio kombosa
Fencer’s Blades + Charmed Shield mozna kombinowac dwie bronie z tarcza?
I czy ta tarcza mozna zignorowac hita z miss casta?
Next pytanko troszku z innej beczki przy losowaniu czarow trafilo mi sie np 5,5 wiec.. wybieram sobie jeden czar oczywiscie biore popychaczke ale czy moge tamta piatke zmienic sobie na czar nr 1??
to chyba tyle narazie
Fencer’s Blades + Charmed Shield mozna kombinowac dwie bronie z tarcza?
I czy ta tarcza mozna zignorowac hita z miss casta?
Next pytanko troszku z innej beczki przy losowaniu czarow trafilo mi sie np 5,5 wiec.. wybieram sobie jeden czar oczywiscie biore popychaczke ale czy moge tamta piatke zmienic sobie na czar nr 1??
to chyba tyle narazie
- Koziorożec
- Wałkarz
Nie można. Dodatkowo, jeśli nadal jest ta zasada, że magiczne bronie zachowują zwykłe zasady dla swojego rodzaju, to oprócz WS10 Fancer`s daje jeszcze dodatkowy atak.Madimiel pisze:Fencer’s Blades + Charmed Shield mozna kombinowac dwie bronie z tarcza?
Autohit to też hit, więc może, a nawet musi jeśli hit z miscasta jest pierwszym hitem dla posiadacza tarczy. Przed wyssaniem z rzutu 2-4 niestety nie obroni.Madimiel pisze:I czy ta tarcza mozna zignorowac hita z miss casta?
Możesz.Madimiel pisze:Next pytanko troszku z innej beczki przy losowaniu czarow trafilo mi sie np 5,5 wiec.. wybieram sobie jeden czar oczywiscie biore popychaczke ale czy moge tamta piatke zmienic sobie na czar nr 1??
To napewno daje czytalem to w ostatnim FAQ czy innej Erracie do rule booka.Dodatkowo, jeśli nadal jest ta zasada, że magiczne bronie zachowują zwykłe zasady dla swojego rodzaju, to oprócz WS10 Fancer`s daje jeszcze dodatkowy atak.
Jesli masz racje cza Barbarosse uswiadomic ze czituje
A więc po pierwszym turnieju rozegranym w miniony weekend (oraz po zejściu kaca) postanowiłem zadać kilka pytań.
1. Ghoulkin - Vampir zgodnie z tym co jest napisane w AB nie musi być w oddziale Ghouli żeby mogli się poruszyć przed bitwą?
2. Czy FellBaty screenują inne oddziały piechoty?
3. Nekromanta wybiera sobie czar spośród 3-ech czarów 0-2, a Wampir zna 0 czar i ponadto losuje czar z Lor of Vampires?
4. Jeżeli Wampir ma załadowany inny Lore dzięki Forbidden Lore to czy wtedy zna czar 0 z Necromancy Spells?
To na razie tyle pytań
1. Ghoulkin - Vampir zgodnie z tym co jest napisane w AB nie musi być w oddziale Ghouli żeby mogli się poruszyć przed bitwą?
2. Czy FellBaty screenują inne oddziały piechoty?
3. Nekromanta wybiera sobie czar spośród 3-ech czarów 0-2, a Wampir zna 0 czar i ponadto losuje czar z Lor of Vampires?
4. Jeżeli Wampir ma załadowany inny Lore dzięki Forbidden Lore to czy wtedy zna czar 0 z Necromancy Spells?
To na razie tyle pytań
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart