Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
- Corvus Albus
- Kretozord
Re: Początkujący....
Nie wiem gdzie wpakować to pytanie, więc tutaj je dam. Nie mogę sobie skojarzyć nazwy systemu figurkowego gdzie grało się statkami kosmicznymi. Zna ktoś coś takiego?
Battlefleet Gothic
EDIT: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... list-games
EDIT: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... list-games
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dużej wersji nie będzie. Ale będzie mała, dołączona do startera.Xeratus pisze:Ktoś może się orientuje czy jest plan wydania zasad 8 ed. PL ?
Nie, każdy armybook dostał erratę. Nowe booki będą wydawane jak zwykle, co kilka miesięcy.Xeratus pisze:Czy GW ma plan zmiany podręczników do poszczególnych armii w związku z nową edycją ?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
troszke wiecej odnosnie nowego starteru 8ed: http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =11500028a
mimo malych fotek i lakonicznego opisu cos juz mozna wywnioskowac... szkoda, ze mniej figsow niz w Przeleczy, no ale dostajemy w zamian 'HE Griffon' wiec... tak czy siak w plecy ;P
Arbiter - pytanie, wiesz kiedy ma wyjsc tlumaczony krotki RB w zestawie Island of Blood?
edit:
odkopalem jeszcze gdzies 'domniemamy' sklad IoB:
High Elves - 1 Prince on Griffon, 1 Mage, 10 Lothern Seaguard w/ full command, 10 Swordmaster w/ full command, 5 Ellyrian Reavers w/ full command.
Skaven - 1 Warlord/Hero w/ halberd and hand weapon, 1 Warlock Engineer w/ augmented weapon and pistol, 20 Clanrats w/ spears and full command, 20 clanrats w/ hand weapons, shields and full command, 2 Rat Ogres, 1 Poison Wind Mortar, 1 Warpfire-Thrower.
mimo malych fotek i lakonicznego opisu cos juz mozna wywnioskowac... szkoda, ze mniej figsow niz w Przeleczy, no ale dostajemy w zamian 'HE Griffon' wiec... tak czy siak w plecy ;P
Arbiter - pytanie, wiesz kiedy ma wyjsc tlumaczony krotki RB w zestawie Island of Blood?
edit:
odkopalem jeszcze gdzies 'domniemamy' sklad IoB:
High Elves - 1 Prince on Griffon, 1 Mage, 10 Lothern Seaguard w/ full command, 10 Swordmaster w/ full command, 5 Ellyrian Reavers w/ full command.
Skaven - 1 Warlord/Hero w/ halberd and hand weapon, 1 Warlock Engineer w/ augmented weapon and pistol, 20 Clanrats w/ spears and full command, 20 clanrats w/ hand weapons, shields and full command, 2 Rat Ogres, 1 Poison Wind Mortar, 1 Warpfire-Thrower.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Witam. Powracam by powtórzyć swe pytanie. Ostatnio doradzono mi bym poczekał na nową edycję i wstrzymał się z zakupem armii. Teraz, po ponad miesiącu postanowiłem ponownie spytać o wybór armii.
Biorę pod uwagę 3 opcje:
-High Elves
-Dark Elves
-Warriors of Chaos
Muszę stwierdzić, że WoCH oraz HE najbardziej podobają mi się pod względem wyglądu modeli. Dark Elves stoją tuż za nimi. Chciałbym jednak dowiedzieć się, która z powyższych armii po wyjściu nowej edycji zyskała, która straciła i po prostu- którą jestem w stanie ugrać coś na turniejach.
Pozdrawiam.
Biorę pod uwagę 3 opcje:
-High Elves
-Dark Elves
-Warriors of Chaos
Muszę stwierdzić, że WoCH oraz HE najbardziej podobają mi się pod względem wyglądu modeli. Dark Elves stoją tuż za nimi. Chciałbym jednak dowiedzieć się, która z powyższych armii po wyjściu nowej edycji zyskała, która straciła i po prostu- którą jestem w stanie ugrać coś na turniejach.
Pozdrawiam.
Z powyżej wymienionych rzeczy jedynie turniejej sa niegrywalne
A tak HE są jedną z najlepszych armi ale jak niechcesz grac na wielkim klocu White lionów to wez warriorów tam mozesz grac czym chcesz
A tak HE są jedną z najlepszych armi ale jak niechcesz grac na wielkim klocu White lionów to wez warriorów tam mozesz grac czym chcesz
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
trudno powiedzieć nowa edycja to tylko 2 tygodnie generalnie zmiany są na plus dla WOCH-u- łatwiej dojść do walki wręcz, nie ma blokowania marszu choć strzelanie bardzo boli nieopancerzone klocki a magia rzeza ale WOCh czaruje całkiem całkiem
niestety główna słabość wojowników to mała różnorodność jednostek - na nową edycję nie widzę w ogóle psów kiedyś podstawy każdej armii oraz smoka (nie ma jak się ukryć przed strzelaniem) więc ostatecznie lekko na + (oczywiście optymalna rozpiska to kwestia testów)
miłego,
Ż.
niestety główna słabość wojowników to mała różnorodność jednostek - na nową edycję nie widzę w ogóle psów kiedyś podstawy każdej armii oraz smoka (nie ma jak się ukryć przed strzelaniem) więc ostatecznie lekko na + (oczywiście optymalna rozpiska to kwestia testów)
miłego,
Ż.
Jestem nowy i chciałbym zacząć moją przygodę z Warhammerem. Mam więc pytanie. Czy można kupić w Trójmieście i okolicach Podręcznik Główny po polsku?
Gdzie w Gdańsku rozgrywane są bitwy "do obejrzenia?"
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Gdzie w Gdańsku rozgrywane są bitwy "do obejrzenia?"
Z góry dzięki za odpowiedzi!
nieregulaminowy podpis usunięty- administracja
- Heffe vel Mikołaj
- Wałkarz
- Kontakt:
Na chwilę obecną podręcznika po polsku nie ma nigdzie.
a popatrzeć możesz choćby w Rzeźniku 15.08. (na forum jest plan dojazdu do klubu)
gramy wtedy turniej i będziesz miał szansę zobaczyć kilka różnych armii, pogadać z ludźmi i dowiedzieć się o innych miejscach.
a popatrzeć możesz choćby w Rzeźniku 15.08. (na forum jest plan dojazdu do klubu)
gramy wtedy turniej i będziesz miał szansę zobaczyć kilka różnych armii, pogadać z ludźmi i dowiedzieć się o innych miejscach.
nuda.
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)
dzwonilem wczoraj do Faber&Faber z zapytaniem kiedy bedzie wydany zestaw podstawowy z PL podrecznikiem (do tej edycji tylko tak wydadza PL)
odp: na jesieni najszybciej....
odp: na jesieni najszybciej....
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
sens jest jak najbardziej.wendiego pisze:Czy jestem sens wracać po długiej przerwie do Warhmmera? Z tego co można się dowiedzieć to jest niezły sajgon i szykuję się jakaś schizma
ta "schizma" to jedna wielka ściema. grac zawsze będzie można.