NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.
Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.?
Format ciekawy, nie powiem. Chętnie zagram jeśli czas pozwoli.
1szy scenariusz fajny.
Ale drugi scenariusz jest do dupy. Sugeruję zmianę (objective/flank attack). Jak mam losować czy moje VC jednostki będą w zasięgu od wampira żeby maszerować na początku gry i być do tyłu bo np wszystkie wampiry zaczna gre gdzie indziej niż połowa armii to chyba jednak podziękuję. 8ed jest warta wypróbowania, ale takie coś to lekka przesada. Innych armii tak to nie boli, ale moje trupki trochę dyskfalifikuje.
pozdrawiam
1szy scenariusz fajny.
Ale drugi scenariusz jest do dupy. Sugeruję zmianę (objective/flank attack). Jak mam losować czy moje VC jednostki będą w zasięgu od wampira żeby maszerować na początku gry i być do tyłu bo np wszystkie wampiry zaczna gre gdzie indziej niż połowa armii to chyba jednak podziękuję. 8ed jest warta wypróbowania, ale takie coś to lekka przesada. Innych armii tak to nie boli, ale moje trupki trochę dyskfalifikuje.
pozdrawiam
Jak macie ciachac słoneczko, to ściachajcie tez Lore of Life -> imo to jest 2gi najlepszy lore.
Wprowadz Lookout'a, ew mozliwość korzystania z wardow/mr.
To samo z Thronem. Niech misscast bedzie przez wejsciem czaru, bo to, ze masz automatyczne zbijanie tego na 2+ to debilizm!.
W 7miu na 10 bitew lore of Life byl bardziej karcacy od Lore of Death.
Bless. Chetnie przyjde, jednak nie mam tyle corow.
Wprowadz Lookout'a, ew mozliwość korzystania z wardow/mr.
To samo z Thronem. Niech misscast bedzie przez wejsciem czaru, bo to, ze masz automatyczne zbijanie tego na 2+ to debilizm!.
W 7miu na 10 bitew lore of Life byl bardziej karcacy od Lore of Death.
Bless. Chetnie przyjde, jednak nie mam tyle corow.
Bardzo fajne zasady napewno będę, mam tylko 2 ale:
W pierwszym scenariuszu jeżeli żadna strona nie złamie drugiej do końca bitwy to według RB należy użyć VP do zdecydowania kto wygrał, nie rozumiem czemu z tego zrezygnowałeś. W tym przypadku wynik powinien być liczony normalnie z progami co 300 z zaznaczeniem że nie może być on większy niż 14-6.
Drugie ale to wystawianie każdej maszyny jako oddzielnego wystawienia co nie jest fair bo defensy moga sobie idealnie poustawiać wszystko znając położenie jednostek przeciwnika, niech chociaż maszyny jednego typu się wystawiają naraz.
To wystawianie terenów przez graczy jest też takie sobie- już widze gre defensa na ofens. Defens sowje 4 tereny w rogi mapy a ofens swoje 4 w linie na środku stołu..... chyba że są tam jakieś ograniczenia tego wystwiania ale przejrzawszy pobieżnie ten rozdział Rb nie znalazłem go.
W pierwszym scenariuszu jeżeli żadna strona nie złamie drugiej do końca bitwy to według RB należy użyć VP do zdecydowania kto wygrał, nie rozumiem czemu z tego zrezygnowałeś. W tym przypadku wynik powinien być liczony normalnie z progami co 300 z zaznaczeniem że nie może być on większy niż 14-6.
Drugie ale to wystawianie każdej maszyny jako oddzielnego wystawienia co nie jest fair bo defensy moga sobie idealnie poustawiać wszystko znając położenie jednostek przeciwnika, niech chociaż maszyny jednego typu się wystawiają naraz.
To wystawianie terenów przez graczy jest też takie sobie- już widze gre defensa na ofens. Defens sowje 4 tereny w rogi mapy a ofens swoje 4 w linie na środku stołu..... chyba że są tam jakieś ograniczenia tego wystwiania ale przejrzawszy pobieżnie ten rozdział Rb nie znalazłem go.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Przecież jest napisane w regulaminie, że położenie terenów jest losowane "metodą współrzędnych". Przy każdym terenie rzuca się 2 kostkami- 1 wyznacza współrzędną położenia na szerokosci stołu 2 na długosci. O żadnym ustawianiu terenów "pod siebie" nie ma mowy.
No to kamień spadł mi z serca i turniej zapowiada się jeszcze lepiej. Mógłbyś mi podac strone RB gdzie to jest dokładnie opisane ?Bestialski_Brokuł pisze:Przecież jest napisane w regulaminie, że położenie terenów jest losowane "metodą współrzędnych". Przy każdym terenie rzuca się 2 kostkami- 1 wyznacza współrzędną położenia na szerokosci stołu 2 na długosci. O żadnym ustawianiu terenów "pod siebie" nie ma mowy.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Nie ma tego w RB- taki pomysł zrodził się na poprzednim turnieju i był chyba własnie autorstwa Blessa
No i mysle o tym, zeby skorzystac z kilku rozwiazan, ktore powstaja obecnie na forum Bastard Sworda.
Nie bede zmienial regulaminu dzien przed turniejem, ale pewne modyfikacje (np. LOS, zasad terenów, itp.) pozwole sobie regularnie updatowac regulamin turnieju do przyszłego wtorku. Od przyszlej środy regulamin nie bedzie zmieniany.
Nie bede zmienial regulaminu dzien przed turniejem, ale pewne modyfikacje (np. LOS, zasad terenów, itp.) pozwole sobie regularnie updatowac regulamin turnieju do przyszłego wtorku. Od przyszlej środy regulamin nie bedzie zmieniany.
Bless, Słoneczko, jak i inne czary z poziomu 6 każdego lora (a co aby było po równo) dopuściłbym możliwość dispelowania jeszcze mimo ifki, imperialny mag z niszczarką może rozwiązać prblem w jednej turze przeciwnikowi, a co do terenów, zmieniłbym indirect i lasy tylko: indirest mnożysz wynik artylerki razy 2 a dopiero potem odejmujesz BS, co do lasów to zasada prosta, to co w lesie widać, za lasem już nie, jak zapatrywałbyś się na takie rozwiązanie ewentualnie kompozycja special max dublowana ( 2 działa i 2 mortary to nie to samo co po 3), warte rozważenia
możesz mnie wstępnie wpisać, mam teoretyczny wyjazd, ale jak na razie nic z niego nie wyjdzie, więcej się dowiem w środę za tydzień, to albo odwołam się, albo doślę rozpę
tym razem z kawą chcę ruszyć, dopuściłbyś ok. 10-12 koników imperialnych zamiast knechtów całych (nie chcę ich sklejać przed konwertowaniem, a 2 pierwsze szeregi i tak będę miał w normalnych modelach)
możesz mnie wstępnie wpisać, mam teoretyczny wyjazd, ale jak na razie nic z niego nie wyjdzie, więcej się dowiem w środę za tydzień, to albo odwołam się, albo doślę rozpę
tym razem z kawą chcę ruszyć, dopuściłbyś ok. 10-12 koników imperialnych zamiast knechtów całych (nie chcę ich sklejać przed konwertowaniem, a 2 pierwsze szeregi i tak będę miał w normalnych modelach)
Helion, Kotku.... hehehe... zartuje... W pierwszej chwili bylem zadziwony Twoim zwrotem do mnie. Dopiero potem doczytałem reszte wypowiedzi.#helion# pisze:Bless, Słoneczko, jak i inne czary z poziomu 6 każdego lora (a co aby było po równo) dopuściłbym możliwość dispelowania jeszcze mimo ifki,
Jesli chodzi o magie, to kusi mnie, zeby dokonac jakichs radykalnych cięć... ale tego nie zrobie. Za malo mamy danych. Narazie chirurgiczne ciecia pod adresem Lore of Death, ktore mocno nerfia te domene magii (i dobrze). Wieskze ciecia wymafaja poglebionej analizy, ktorej w tym momencie nie mam mozliwosci przeprowadzic. Cieszmy sie tym, ze nie bedzie najgorszego.
Licze, ze sie uda!możesz mnie wstępnie wpisać, mam teoretyczny wyjazd, ale jak na razie nic z niego nie wyjdzie, więcej się dowiem w środę za tydzień, to albo odwołam się, albo doślę rozpę
Spoko, na luzie.tym razem z kawą chcę ruszyć, dopuściłbyś ok. 10-12 koników imperialnych zamiast knechtów całych (nie chcę ich sklejać przed konwertowaniem, a 2 pierwsze szeregi i tak będę miał w normalnych modelach)
BTW, turniej zloszony do ligi. Termin potwierdzony na 99,9%. Slijcie rozpy!!!!
Zaktualizowałem tez zasady liczenia punktów zwyciestwa w scenariuszu Blood&Glory wg pomysłu Asassela.
Wkrotce mozna sie tez spodziewac updatu w kwestii VLOS (raczej uproszczenia mojej propozycji wg pomysłow, ktore pojawiaja sie na forum Bastard Sword)
Wkrotce mozna sie tez spodziewac updatu w kwestii VLOS (raczej uproszczenia mojej propozycji wg pomysłow, ktore pojawiaja sie na forum Bastard Sword)
Zostaje jak jest. Pomysl, jak wyeliminowac problem maszerowania jednostek na pozimie rozpiski.Assur pisze:A co w kwestii scenariusza nr 2?
Sugestia: jeden Vargulf, Black Coach i 3 wampiry daja Ci wlasciwie 100% szans, ze wszystko bedzie moglo maszerowac. Pamietaj, ze bohaterow mozna wystawiac w oddzialach.
Obie armie wystawiaja sie w rozsypce. VC nie sa jakos szczegolnie poszkodowane w tym temacie. Wygra ten, kto pierwszy sie zorganizuje i skoordynuje atak.
@JaceK - nie zamierzam testowac na tym turnieju BS, ale kilka kwestii musi byc wyjasnionych (w tym wlasnie - VLOS). Radykalnych zmian zasad nie bedzie.