Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Ignis & Rakso - 24.07.2010 Harpie 02
Te sto razy lepsze (nie żeby tamte były złe - po prostu modele paskudne). Bardziej mi się podoba ten czerwieńszy odcień
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Te są wypasione
No i pytanie Ignis, malowałaś je liche purple z GW? Bo jeśli tak, to czy te pomalowane wcześniej w miejscach rozjaśnień też Ci się lekko różowe zrobiły(w sensie, że odcień)?
Bo mi po pomalowaniu ta farbka się przebarwiała...
No i pytanie Ignis, malowałaś je liche purple z GW? Bo jeśli tak, to czy te pomalowane wcześniej w miejscach rozjaśnień też Ci się lekko różowe zrobiły(w sensie, że odcień)?
Harpie bardzo zacne. Komentuję tylko prace, które mi się podobają, także ewentualne uwagi nie są ujmą na honorze malarza.
Uwagi.
Harpie 1:
Przejścia pomiędzy kolorem czarnym a szarym mogłyby być miejscami delikatniejsze (może to kwestia zdjęcja)
Skóra jakoś nie przemawia do mnie na harpiach 2 dużo ładniejsza (cieniowanie)
Harpie 2:
Moim skromnym zdaniem, dużo lepsze od harpii 1. Jeżeli można prosić o zbliżenie górnego tyłu skrzydełek, byłbym wdzięczny.
Ignis, praca na wysokim poziomie. Z każdą figurką coraz ładniej (oby oczy i ręce Ci nie wysiadły). Jeszcze efekt światła, lustra i golden demon murowany ^_^.
Aha jeszcze małe pytanie.
Farbami olejnymi nie masz zamiaru zacząć się bawić ?
Uwagi.
Harpie 1:
Przejścia pomiędzy kolorem czarnym a szarym mogłyby być miejscami delikatniejsze (może to kwestia zdjęcja)
Skóra jakoś nie przemawia do mnie na harpiach 2 dużo ładniejsza (cieniowanie)
Harpie 2:
Moim skromnym zdaniem, dużo lepsze od harpii 1. Jeżeli można prosić o zbliżenie górnego tyłu skrzydełek, byłbym wdzięczny.
Ignis, praca na wysokim poziomie. Z każdą figurką coraz ładniej (oby oczy i ręce Ci nie wysiadły). Jeszcze efekt światła, lustra i golden demon murowany ^_^.
Tak liche purple, na szczęście jeszcze nie zauważyłam przebarwień, zobaczymy jak to będzie wyglądało z czasem.Rasti pisze: malowałaś je liche purple z GW? Bo jeśli tak, to czy te pomalowane wcześniej w miejscach rozjaśnień też Ci się lekko różowe zrobiły(w sensie, że odcień)?
Właśnie bez, nie wiem czemu się tak świecą. Lakierem matowym (na żywo w ogóle go nie widać) są przeciągnięte dwie środkowe.SexRocket pisze: zdjecia z fleshem?
Jasne,wieczorkiem postaram się wrzucić tylko nie wiem czy uda mi się zrobić fotki tak żeby się światło od skrzydeł nie odbijało.dziik pisze:
Jeżeli można prosić o zbliżenie górnego tyłu skrzydełek, byłbym wdzięczny.
Co do farb olejnych to nie myślałam o tym, generalnie to ja się nie znam na tych wszystkich efektach,technikach itp.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Nawet o nich nie myśl W skali battlowej farby olejne to syf, smród i więcej roboty Akrylami maluje się o niebo lepiej.Ignis pisze:Co do farb olejnych to nie myślałam o tym, generalnie to ja się nie znam na tych wszystkich efektach,technikach itp.
Mam zloty RMS i jakos mnie nie powalil, w ogole nie lubie aplikowania farby jak maja rmsy i vallejo. Dla mnie P3jki rzadza (poza metalikami, ktore sa fatalne) - tylko szkoda, ze maja dosc srednio palete i nie moge tylko ich uzywac, wiec jade 50:50 z cytadelkami.
Zeby nie offtopowac - harpie pierwsze jakos mi nie podchodza, technika ok, ale cos mi w nich nie gra, natomiast drugie sa rewelacja.
Zeby nie offtopowac - harpie pierwsze jakos mi nie podchodza, technika ok, ale cos mi w nich nie gra, natomiast drugie sa rewelacja.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Malowanie klasa Podoba mi się ten "eteryczny" kolor
Czym oblepiliście drzewko z drutu, że ma taką w miarę faję fakturę?
Czym oblepiliście drzewko z drutu, że ma taką w miarę faję fakturę?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nie wiem, jak to jest z Twoim, ale mojemu ojcu podobają się wszystkie moje figurki, począwszy od tych malowanych ponad 3 lata temuIgnis pisze:To chyba tylko mojemu tacie się bardziej podobają te turkusoweSkavenblight pisze:Harpie obłęd, choć i ja dołączam do grona wielbicieli tych fioletowych
Żeby nie było, to uwielbiam turkusowe skrzydełka na tych turkusowych. Skrzydła te podobają mi się nawet bardziej od fioletowych, ale jeśli chodzi o całość, wolę fioletowe.