Sluszna uwaga... ale tych trolli bym nie lekcewazylKhumanor pisze:tak walą z 3 ataków czyli tracą już 1 A
będę jeździł 8 go jest to dość fajna sprawa... dziśaj na 2350 miałem 2 takie kloce z lordem i bsb
z manewrami nie ma problemów.. co niby danger teran ale to 2 3 się zda i z głowy.. bestiami poruszam się 8 minotaórów w lini to jest zabawa każda horda zwija się do 5 żeby nie dostać tyle impaktów i od każdego jest 5A ( 1 to BSB albo lord )
a zawsze można zdać Ld i zmienić formację bez żadnych problemów
pozdrawiam
VIII Edycja WFB + WoCh
Moderator: JarekK
Re: VIII Edycja WFB + WoCh
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
nie boicie sie ze wam ktos klupnie herosow, generala, bsb?
ta rozpa jest jeszcze bardziej hardcorowa jak khorn na kawalerii w 7 ed bez psow.
ah przy porownaniu troli do knehtow zapomnieliscie o ws i inicjatywie
patrzac na ilosc atakow trole wypadaja naprawde niezle, tylko ze trzeba je nianczyc strasznie :/
ta rozpa jest jeszcze bardziej hardcorowa jak khorn na kawalerii w 7 ed bez psow.
ah przy porownaniu troli do knehtow zapomnieliscie o ws i inicjatywie
patrzac na ilosc atakow trole wypadaja naprawde niezle, tylko ze trzeba je nianczyc strasznie :/
Przeklejone z mojego tematu z Warseera to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości na temat Troop Type mountów dla naszych bohatrówJust got off the phone with Mr.Swan (GW US customer service supervisor) who I guess is about as official as is going to be possible from my position.
He said that in this case, Daemons of Chaos Juggers would be Monstrous Cavalry, Warriors of Chaos Juggernauts would be simply Cavalry due to the declaration on page 54.
If anyone else wants to call about that try 1-800-394-4263.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Przykro mi, ale to nie pomoże. Do tej pory pamiętam eksperyment, gdzie w pewnej sprawie dzwoniono do Customer Service 5 razy i otrzymano 4 różne odpowiedzi. Jedna się powtórzyła, bo odebrał ten sam koleś co wcześniej...Przemcio251 pisze:Przeklejone z mojego tematu z Warseera to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości na temat Troop Type mountów dla naszych bohatrówJust got off the phone with Mr.Swan (GW US customer service supervisor) who I guess is about as official as is going to be possible from my position.
He said that in this case, Daemons of Chaos Juggers would be Monstrous Cavalry, Warriors of Chaos Juggernauts would be simply Cavalry due to the declaration on page 54.
If anyone else wants to call about that try 1-800-394-4263.
Dopóki nie będzie tego w FAQ, to niestety nie jest tak jak mówisz.
to by bylo sensowne, ale mounty w demonach maja podny zapisek jak w wochu, poki nie wyjdzie errata to jugger skazany jest na kule armatnie itp.He said that in this case, Daemons of Chaos Juggers would be Monstrous Cavalry, Warriors of Chaos Juggernauts would be simply Cavalry due to the declaration on page 54.
pozatym jak ci sie chce dzwonic pisac, to napisz maila do "gw" i moze racza w jakiejs erracie wydac co i jak.
-
- Masakrator
Ja tam się nie martwię o juggera itd. Na najtach nie gram, herosów zaś zazwyczaj na piechotę/dysk wystawiam
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
no cóż wiem że Wrocławska scena w WFB ( po za kilkoma przypadkami na M. ) nie jest opinio twórcza ale gramy tak jak jest napisane w RB, eratach i AB czyli:
RB wskazuje jak ma wszystko działać > przekonywuje nas do zasad i wyjątków > zmienia rzeczywistość przez wyjątkowość armii
czyli jagger we Wrocku ma LOS w knightach
pozdrawiam
RB wskazuje jak ma wszystko działać > przekonywuje nas do zasad i wyjątków > zmienia rzeczywistość przez wyjątkowość armii
czyli jagger we Wrocku ma LOS w knightach
pozdrawiam
Taaa w Stanach też czytają erraty i śmiem twierdzić, że jednak oni znają angielski lepiej od ciebie (proszę się nie obrażać bo to nie ma być jakaś osobista wycieczka) nie wiem dla czego tak się przy tym upierasz ale wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że to jednak my mamy rację
Prawda jest taka RB jak wół pisze, że w przypadku kolizji RB >-< AB powinno być AB>RB tak więc juggernaut to Cav nie MC. Jedyny Jugger MC to ten z DOCH i pomimo nazwy to zupełnie inna jednostka jak na Juggerek.
Prawda jest taka RB jak wół pisze, że w przypadku kolizji RB >-< AB powinno być AB>RB tak więc juggernaut to Cav nie MC. Jedyny Jugger MC to ten z DOCH i pomimo nazwy to zupełnie inna jednostka jak na Juggerek.
Rozumiem że mówisz o troop type? No cóż... nie wiem jak dla mnie to Ci z łodzi chyba racji nie mają... otóż errata mówi coś takiego:tomekjar pisze:Nie wiem jak u Was we Wrocławiu, ale u nas w Łodzi czyta się Erraty, a akurat ta do WoCh mówi, że Jugger to MB, więc bohater na Juggerze to MC
No akurat w tym konkretnym przypadku to nie jest case ponieważ AB, dokładnie mówi czym dana jednostka jest. I troop type ma nadany przez AB, a w RB jest napisane że AB >> RB, więc nie rozumiem tej rozmowy.rulebook pisze:Troop Type
Note that older versions of our army books do not list the
Troop Type for each model. If this is the case with your army
book, then you can find the model's Troop Type in the
reference section at the back of the Warhammer rulebook.
Paskudny uśmiech power gamera
Jak już bawisz się w podkreślanie na czerwono, to zdania Ci się pomyliły, albowiem wypada podkreślić zdanie poprzednie niż Twoje:Jab pisze:Rozumiem że mówisz o troop type? No cóż... nie wiem jak dla mnie to Ci z łodzi chyba racji nie mają... otóż errata mówi coś takiego:tomekjar pisze:Nie wiem jak u Was we Wrocławiu, ale u nas w Łodzi czyta się Erraty, a akurat ta do WoCh mówi, że Jugger to MB, więc bohater na Juggerze to MC
No akurat w tym konkretnym przypadku to nie jest case ponieważ AB, dokładnie mówi czym dana jednostka jest. I troop type ma nadany przez AB, a w RB jest napisane że AB >> RB, więc nie rozumiem tej rozmowy.rulebook pisze:Troop Type
Note that older versions of our army books do not list the
Troop Type for each model. If this is the case with your army
book, then you can find the model's Troop Type in the
reference section at the back of the Warhammer rulebook.
I teraz spójrzmy: czy nasz Armybook podaje Troop Type dla każdego modelu? Hmmm, dziwne, ale nie, nie podaje! Albowiem warunek ten będą spełniać dopiero nowe Armybooki i zapis we wszystkich Erratach jest taki sam jeśli chodzi o brzmienie: Jeśli Twoja Księga Armii nie podaje Typu Jednostki dla wszystkich modeli, to stosuje się Troop Type z Podręcznika Głównego. I tyle.Note that older versions of our army books do not list the
Troop Type for each model.
Nie zamierzam się w tej kwestii wypowiadać więcej, róbcie sobie rozpiski na Juggerach jak chcecie, ale potem nie dziwcie się, że na każdym większym turnieju spadają Wam w pierwszej turze od pojedynczego strzału z działa... I będzie płacz na sędziów, którzy oszukali. Wszystko co trzeba macie jasno opisane.
Całe szczęście, że niebawem wyjdzie odpowiednie uściślenie, to skończą się posty w stylu "mój wujek z USA mówi, że Jugger to Cavalry!"...
Juz pomine "za" i "przeciw" w tej dyskusji... mam tylko jedno pytanie... ten caly wywod dotyczy tylko juggera, czy wszystkich mountow lordowych (palaquina i weza)? Bo qrde waz zawsze wystepowal na podstawce kawaleryjskiej (chodz wiem, ze tak sie po prostu u nas przyjelo)... nie wiem jak z palaquinem, bo go nigdy na zadnym turnieju nie widzialem
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
Dyskusja dotyczy Juggera ale na tej samej zasadze wszelkie mounty wymienione na stronie 54 AB należy traktować jako Cavalry.
Tomku już o tym rozmawialismy i ja twierdze że owszem jak nie ma podanych troop type dla modelu w AB należy używać tych z RB ale tylko i wyłącznie dla modeli które tego typu nie mają podanego!!! a nie dla wszystkich!!!
Jugger, Plaquin i Demonic mount mają podany type na stronie 54 czy 56 AB bodajże więc nie trzeba brać tego z RB zgodnie z zasadą AB>RB!
Tomku już o tym rozmawialismy i ja twierdze że owszem jak nie ma podanych troop type dla modelu w AB należy używać tych z RB ale tylko i wyłącznie dla modeli które tego typu nie mają podanego!!! a nie dla wszystkich!!!
Jugger, Plaquin i Demonic mount mają podany type na stronie 54 czy 56 AB bodajże więc nie trzeba brać tego z RB zgodnie z zasadą AB>RB!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nie chodziło o jagga tylko ale osobiście go broniłem bo nie wystawiam żadnych innych montów tego typu ( przynajmniej teraz bo mam plaq i steeda ) no tak planqin wychodzi na tym trochę najgorzej... ale nie można mieć wszystkiego
@edit, michau5300: no właśnie to GW
pozdrawiam
@edit, michau5300: no właśnie to GW
pozdrawiam
Palaquin na 50" na 50" sie wystawia tak jak w dochu.Filup pisze:Juz pomine "za" i "przeciw" w tej dyskusji... mam tylko jedno pytanie... ten caly wywod dotyczy tylko juggera, czy wszystkich mountow lordowych (palaquina i weza)? Bo qrde waz zawsze wystepowal na podstawce kawaleryjskiej (chodz wiem, ze tak sie po prostu u nas przyjelo)... nie wiem jak z palaquinem, bo go nigdy na zadnym turnieju nie widzialem
Kurde po co na sily wymyslac z tym juggerem, lepsze rzeczy sa w tej armii. Zreszta jak juz ktos napisal jak zobaczycie banana na twarzy przeciwnika bo wasz general to free frag dla jego dzial itp to dzien dziecka sie skonczy tak jak "orginalne" czytanie zasad.