Witam! Jak dotąd malowałem Orki i Gobliny ale postanowiłem przerzucic się na inną armie. Night Goblinom malowałem skóre w taki sposób : (na chaos black dawałem dark angels green, potem snot green a na wypuklejsze miejsca lekko rozwodniony goblin, na koniec na koniuszki uszów i nosa dawałem troche mocno rozwodnionego sun bursta... Teraz moje pytanie :
- Jakich kolorów używac do malowania lizardmenów?!
Chodzi mi mniej wiecej o 3-4 warstwy +
Naprawde nie znam sie na odcieniach a podobają mi sie kolory zaprezentowane przez GW w army booku.
pzdr
Jakie farby do... ?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jakie chcesz tez lizaki zielone tak ? Czy jakis inny kolor ? To doradze cos...
Standardowe niebieskie ... Ewentualnie może byc jakis dziwaczny kolor np fiolet... Dzięki że przynajmniej się odezwałes bo nikt inny nie raczył ;/
W podręczniku powineneś mieć napisane, jakich kolorów użyli.
No i tu też:
http://uk.games-workshop.com/lizardmen/ ... started/5/
No i tu też:
http://uk.games-workshop.com/lizardmen/ ... started/5/
Zielony : Da green , da green + snot green , snot green , snot green + scorpion green
Niebieski: Regal Blue , Regal Blue + enchanted blue , enchanted blue , enchanted blue + ice blue
Fioletowy : Liche Purple + kropla chaos black , liche purple , liche purple + skull white - kilka warstw z roznymi proporacjami bialego
Pomarancz: blood red , blood red + blazing orange , blazing orange , blazing orange + fiery orange , fiery orange
Jeszcze jakies kolory chcesz ?
Niebieski: Regal Blue , Regal Blue + enchanted blue , enchanted blue , enchanted blue + ice blue
Fioletowy : Liche Purple + kropla chaos black , liche purple , liche purple + skull white - kilka warstw z roznymi proporacjami bialego
Pomarancz: blood red , blood red + blazing orange , blazing orange , blazing orange + fiery orange , fiery orange
Jeszcze jakies kolory chcesz ?
Polecałbym jednak wyjście od blazing orange+scab red, potem blazing i fiery.Pomarancz: blood red , blood red + blazing orange , blazing orange , blazing orange + fiery orange , fiery orange
Nie radzę też nakładać po 5-6 warstw na skininki - szlag Cię trafi po pierwszych 5, a jeszcze 65 będzie czekało kolejce.
Ja tam jestem masochista i na kazdego skinka na skore idzie 5 warstw... ( ostatnio zaczalem malowac skinki - jestem pod wielkim swoim wrazeniem , pewnie dlatego mobilizacje znalazlem , bo robie to w przerwach miedzy nauka
Dzięki!
btw. udało mi się dzis kupic 12 nowych silver helmsów (nie maźniętych nawet) + peeełno bitsów z nich za ... UWAGA <b>65 zł</b> Huahahaha
Skinki czekają w domu, zrobie je najpewniej zielone albo pomarańczowe .. ale akutlanie mam tylko 29 farbek i brakuje mi pare kolorów.. pzdr
btw. udało mi się dzis kupic 12 nowych silver helmsów (nie maźniętych nawet) + peeełno bitsów z nich za ... UWAGA <b>65 zł</b> Huahahaha
Skinki czekają w domu, zrobie je najpewniej zielone albo pomarańczowe .. ale akutlanie mam tylko 29 farbek i brakuje mi pare kolorów.. pzdr
Scream ciesze sie , ze kupiles tak tanio Silverow , ale nie jest to miejsce zeby sie o tym chwalic - nie offtopuj , bo bede musial ciac...
Jesli nie masz jakis kolorow to zawsze mozna je uzyskac poprzez odpowiednie mieszanie... 29 to wcale nie jest malo...
Jesli nie masz jakis kolorow to zawsze mozna je uzyskac poprzez odpowiednie mieszanie... 29 to wcale nie jest malo...