Jakie farby do... ?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scream
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Jakie farby do... ?

Post autor: Scream »

Witam! Jak dotąd malowałem Orki i Gobliny ale postanowiłem przerzucic się na inną armie. Night Goblinom malowałem skóre w taki sposób : (na chaos black dawałem dark angels green, potem snot green a na wypuklejsze miejsca lekko rozwodniony goblin, na koniec na koniuszki uszów i nosa dawałem troche mocno rozwodnionego sun bursta... Teraz moje pytanie :
- Jakich kolorów używac do malowania lizardmenów?!
Chodzi mi mniej wiecej o 3-4 warstwy +
Naprawde nie znam sie na odcieniach a podobają mi sie kolory zaprezentowane przez GW w army booku.

pzdr

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jakie chcesz tez lizaki zielone tak ? Czy jakis inny kolor ? To doradze cos...

Awatar użytkownika
Scream
Kontakt:

Standardowe niebieskie ... Ewentualnie może byc jakis dziwaczny kolor np fiolet... Dzięki że przynajmniej się odezwałes bo nikt inny nie raczył ;/

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

W podręczniku powineneś mieć napisane, jakich kolorów użyli.

No i tu też:
http://uk.games-workshop.com/lizardmen/ ... started/5/

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zielony : Da green , da green + snot green , snot green , snot green + scorpion green

Niebieski: Regal Blue , Regal Blue + enchanted blue , enchanted blue , enchanted blue + ice blue

Fioletowy : Liche Purple + kropla chaos black , liche purple , liche purple + skull white - kilka warstw z roznymi proporacjami bialego

Pomarancz: blood red , blood red + blazing orange , blazing orange , blazing orange + fiery orange , fiery orange

Jeszcze jakies kolory chcesz ?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pomarancz: blood red , blood red + blazing orange , blazing orange , blazing orange + fiery orange , fiery orange
Polecałbym jednak wyjście od blazing orange+scab red, potem blazing i fiery.

Nie radzę też nakładać po 5-6 warstw na skininki - szlag Cię trafi po pierwszych 5, a jeszcze 65 będzie czekało kolejce.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja tam jestem masochista i na kazdego skinka na skore idzie 5 warstw... ( ostatnio zaczalem malowac skinki - jestem pod wielkim swoim wrazeniem , pewnie dlatego mobilizacje znalazlem , bo robie to w przerwach miedzy nauka ;)

Awatar użytkownika
Scream
Kontakt:

Dzięki!

btw. udało mi się dzis kupic 12 nowych silver helmsów (nie maźniętych nawet) + peeełno bitsów z nich za ... UWAGA <b>65 zł</b> Huahahaha :)

Skinki czekają w domu, zrobie je najpewniej zielone albo pomarańczowe .. ale akutlanie mam tylko 29 farbek i brakuje mi pare kolorów.. pzdr

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Scream ciesze sie , ze kupiles tak tanio Silverow , ale nie jest to miejsce zeby sie o tym chwalic - nie offtopuj , bo bede musial ciac...

Jesli nie masz jakis kolorow to zawsze mozna je uzyskac poprzez odpowiednie mieszanie... 29 to wcale nie jest malo...

ODPOWIEDZ