Ty a wiesz że nie rozkminiłem tego?? a ty możesz mieć racje kurde:Dtomekjar pisze:Powiedzcie mi gracze TK:.........
bede testować dzieki za pomysł:D
Moderator: Shino
Ty a wiesz że nie rozkminiłem tego?? a ty możesz mieć racje kurde:Dtomekjar pisze:Powiedzcie mi gracze TK:.........
mam nadzieję, że plotyki dotyczące szybkiego wydania nowego AB się sprawdzą, bo powielanie schematów odrobinę zmienianych przez całą 6,7 i teraz 8 edycję staje się denerwujące powoli.Undead84 pisze: jak przeciwnik dochodzi to nie mam nic do powiedzenia poprostu zabija jak chce.
Khemri nie ma się czym bić i tu jest najwiekszy problem.
TK nigdy nie były jakoś przegięte, ale niewątpliwie są bardzo klimatyczneDrakkainen pisze:Część
Chciałbym się zapytać czy warto zacząć grać tk w tej edycji?
Ponieważ zastanawiam się między tk a bestiami?
Od czego musiał bym zacząć grę tk?
Czy batalion to dobra inwestycja?
za kilka miesięcy (miejmy nadzieję) wychodzi nowy podręcznikDrakkainen pisze:w takim razie od czego zacząć ?
HLP
King
2 liczka casket (herosi do obadania bo jeszcze za bardzo zasad 8 ed. nie ogarniam i nie wiem ile bedzie potrzeba rzeby rzucic co sie chce no i obowiazkowo 2 boundy )
2 x 20 lucznikow fcg
swarm (ile musi byc w corach - 25% ? to sa jaja ponad 600 pkt ... )
3 skorpy
duzy oddzial uszatek
2 klopy
gigson
1) nie 2 a 7haggis pisze: 3) czapka maga na LHP nie jest dobrym pomysłem, co prawda przeciwnik raczej ich nie odeprze ale to tylko dwa czary z losowej szkoły i lich nie ma ochrony.
Snajperki, działa.
Na Tomb kingu mogła by być lepsza tylko że dalej obowiązuje go hierarchia i te czary rzuca przed lichami.
Do czapki jest obowiązkowy BSB, 10 Ld nie gwarantuje przejścia głupoty
rzut 1-2 to rzut stracony. Jesli magowi nie uda sie dispell to nie dispeluje do konca fazymamy dwie inkantacje na d6 średnia 3,5 przeciwnik nawet nie musi urzywać magów do dipela
3 priestów średnia 7 przeciwnik dodając level 2 musi wyrzucić 5, lub lvl4 wystarczy mu 3
dwie inkantacje LHP mają średnią 9,5 więc 4lvl dispeluje go na 5 lub 6
nie mam przy sobie podrcznika, czy mam rozumieć że zna wszystkie czary z losowego lora?Shino pisze:1) nie 2 a 7
Shino pisze:2) czary nie sa elementem inkantacji i rzuca sie je w dowolnym momencie. Ten, ktorego jest tura wybiera kiedy powinny byc uzywane cxzary, kiedy inkantacje i w jak sie maja przeplatac
tak to jest jedyna rzecz ratująca inkantacje,Shino pisze:rzut 1-2 to rzut stracony. Jeśli magowi nie uda się dispell to nie dispeluje do konca fazy