Jak to jest z chalengem

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
dagome
"Nie jestem powergamerem"

Jak to jest z chalengem

Post autor: dagome »

Pytanko nastepujace. Co sie dzieje z parszywym tchorzem po fazie close combat przy odrzuconym chalenge'u?

:cry: :cry: :cry:
:cry: :oops: :cry:
:mrgreen: :twisted:

gdzie :cry: to corx
:oops: to charakter(tu akurat stal specjal z lizakow na duzej podstawce)
:twisted: to oras na wronie
:mrgreen: to ignorujcie poniewaz nie wiem jak zrobic przerwe zeby :twisted: zmiescil sie na srodku

zalozmy ze mamy caly front zaangazowany w walke z przeciwnikiem ktory jest szerszy. rzucam chalenge przeciwnik odrzuca i idzie do kata.
:cry: :oops: :cry:
:cry: :cry: :cry:
:mrgreen: :twisted:
I teraz co nastepuje. Po rozstrzygnieciu oba regimenty zostaja w walce, ale co sie dzieje z charakterem gdyz nie znalazlem paragrafu ktory mowi o jego powrociena miejsce na koniec fazy. Nie moze przejsc do walki w wyniku Combat Reform poniewaz zadna figurka w BtB niemoze opuscic swojego stanowiska w wyniku reforma. nie moze zrobic "Make Way" poniewaz dozwolone jest to tylko na poczatku starcia a jak wiemy to juz mialo miejsce wczesniej.

Jak dla mnie moze przejsc do pierwszego rzedu tylko w wyniku rozszerzenia frontu poprzez Combat Reform, ale moze gdzies nie odczytalem i jakims cudem po skonczonym CC wraca na swoje miejsce.

nie analizowalem tego glebiej ale ta konkretna sytuacja odnosi sie do modeli z tym samym footprintem.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jest zasada "make way" czy cos w tym stylu, pozwalajaca dostawic heros do walki
Obrazek
Highborn Elves Only!

ODPOWIEDZ