NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Varinastari
Masakrator

Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.

Post autor: Varinastari »

A nie mówiłem? Trzeba czekać na FAQ Przemcio, inaczej rzeczywiście Jugger etc. jest MC.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Varinastari pisze:A nie mówiłem? Trzeba czekać na FAQ Przemcio, inaczej rzeczywiście Jugger etc. jest MC.
FAQ/Errata nic nie zmieni. Serio... GW celowo zrobiło go MC i już tak będzie.

I jeszcze szybkie pytanie do orga: nie ma ograniczenia do 12 PD jak widzę, czy tak już będzie? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

tomekjar pisze: I jeszcze szybkie pytanie do orga: nie ma ograniczenia do 12 PD jak widzę, czy tak już będzie? :D
Nie ma ograniczenia PD.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Bless, skoro tniesz sloneczko, to moze warto przyciac rownie przegiety czar, jakim jest dwellers? Np dopuszczenie wardow.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Bless, napisz od nowa wszystkie lore'y. Będzie super :P
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No to zesmy sobie pozartowali... Rozumiem, ze jeden giety czar przyciac mozna, ale drugiego z tej samej polki, to juz nie bardzo?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Na forum BS pojawila sie ciekawa propozycja Barbarossy w temacie ograniczenia najpotezniejszych czarów:
DEATH:
Czary "snajperskie" - 0,2,3 - wymagają Line of Sight do celu. Dodatkowo, czar 0 zadaje jedną ranę, jeśli LD+K6 maga jest wyższe, niż ofiary (zamiast różnicy)
Czar #6 - Purple Sun - Nie ma "powiększonej" wersji. Każdy model, który nie zda testu inicjatywy od wzornika, dostaje jedną ranę bez armour saves. Modele, które automatycznie oblewają testy I, są niszczone.

LIFE:
Lore ability - nie może przywracać ran war machines oraz chariots
#6 Dwellers Below - model, który uwala test, dostaje jedną ranę bez armour save'ów.

BEASTS:
#6 Transformation of Kadon - nie ma powiększonej wersji.

HEAVEN:
#5 Comet of Cassandora nie ma powiększonej wersji

METAL:
#6 Final transmutation - każdy model (włącznie z wielo-ranowymi) dostaje jedną rane bez ASV na 5+.

SHADOW:
#6 Ockham's Razor - cel dostaje +2 do Siły.
Te zmiany wydaja się bardzo wyważone i faktycznie tna tylko ostre przegięcia. Sa wrecz delikatniejsze od propozycji, jakie sam dałem w Balancing Patchu do tego turnieju. Jedno co bym w nich zmienil, to mniejszy zasięg słonka.

Poniewaz zapowiadałem, ze byc moze bede chcial skorzystac z dyskusji na forum BS w sprawie przycięcia magii (której nowe czary uwazam za jedyny powazny problem tej edycji), uprzedzam, ze powyzsze rozwiazania mogą być wykorzystane na naszym turnieju. Zaczekam jeszcze na dyskusje w zakresie tych zmian na forum BS, oraz na Wasze opinie, jako potencjalnych uczestników turnieju.

Wiecie, ze sam najmocniej bronie nowej edycji przed zmienianiem jej w inna grę, ale akurat magia musi byc okrojona. Skoro ja to widze, wierze ze i Wy sie z tym zgodzicie.

Czy ktoś miałby nie przyjść, gdyby powyższe korkety mialy obowiązywać?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Nawet spoko, ale imho sloneczko i dwellers sa nadal niewspolmiernie mocne, w porownianiu do innych czarow. Dwellers, w jeden turze, zmiata ze stolu jakas chora liczbe figurek, jesli maja s3/4. Ward bylby w pytke, ale to juz niech oceni barb i spolka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marulin
Warzywo

Post autor: Marulin »

bless pisze:
tomekjar pisze: I jeszcze szybkie pytanie do orga: nie ma ograniczenia do 12 PD jak widzę, czy tak już będzie? :D
Nie ma ograniczenia PD.

To chyba niedobry pomysł
+1 za ograniczeniem do 12 PD

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Tylko nie ograniczaj Misscastów Bless... plisss
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Murmandamus pisze:Tylko nie ograniczaj Misscastów Bless... plisss
Skad ten pomysł? Nikt chyba nigdzie tego nawet nie proponował?
Jedyne zmiany, jakie moga sie pojawic, to korekta czarów (prawdopodobnie wykorzystujac powyzsza propozycje Barbarossy, byc moze z ograniczniem zasiegu Słonca).
Ogolnie zwracam uwage, ze zmiana na "1 wound, NoAS" sprawia, ze warto inwestowac w wardy i MR. Wtedy te najgorsze czary beda mniej bolaly Wasze kluczowe oddziały.
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Etap drugi to przepisanie lore'ów magii tak, żeby wszystkie miały potencjał porównywalny z np. heaven i fire - oraz tabelki miscasta, żeby odzwierciedlała ten potencjał. Mniejsze nagrody - mniejsze ryzyko :)

proponował sam Barbarossa w temacie rekrutacja bastard.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Murmandamus pisze:
Etap drugi to przepisanie lore'ów magii tak, żeby wszystkie miały potencjał porównywalny z np. heaven i fire - oraz tabelki miscasta, żeby odzwierciedlała ten potencjał. Mniejsze nagrody - mniejsze ryzyko :)

proponował sam Barbarossa w temacie rekrutacja bastard.
uważaj bo jeszcze się zdziwisz, jakie zmiany zostały wprowadzone, a czego praktycznie nie ruszono.
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Błażeju,
nie mam ochoty przychodzić na turniej, który jest beta testem dla BS, bo wtedy faktycznie brałbym udział w jego powstawaniu.
A tego robić nie chcę.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

JaceK pisze:Błażeju,
nie mam ochoty przychodzić na turniej, który jest beta testem dla BS
+1
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

JaceK pisze:Błażeju,
nie mam ochoty przychodzić na turniej, który jest beta testem dla BS, bo wtedy faktycznie brałbym udział w jego powstawaniu.
A tego robić nie chcę.
Mało pragmatyczne podejście. :)
Nie zamierzam, jak nasza polska polityczna opozycja, programowo negowac wszystkiego, co tylko zaproponuje strona broniąca odmiennej koncepcji.
Zmiany są potrzebne. to jest dla mnie oczywiste. Jedno, co mnie, jako zdeklarowanego milosnika 8ed, rozni od zdeklarowanych przeciwników obecnej edycji, jest zakres oczekiwanych zmian.
Przeciwnicy chca zmian radykalnych, dotyczacych mechaniki gry, ja chce zmian kosmetycznych - korygujacych przegiecia, ktore sprawiaja, ze gra przestaje być zabawna.
Na jakims odcinku nasze interesy moga być więc zbieżne. Ja ani mysle o zmianie steadfasta czy zniesieniu szarz z elementem losowym. Chce tylko korekty niektórych czarów a w tym temacie, na forum BS pojawiły sie sensowne propozycje. Zbyszek nie prosil mnie o robienie beta testów na tym turnieju. Wlasciwie to ja bezczelnie i bez pytania o zgode skopiowałem jego propozycje i wkleilem ja tu. Bo jest w miare ok i mozna ja sprawdzić.
Nie chce robić z tego wojny ideologicznej (choc Ty oczywiscie masz do tego prawo), ze jak z BS to fe. Mnie to wszystko jedno skąd - byle bylo dobre i sensowne. A te propozycje takie są, wiec chce je wykorzystać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

bless pisze:ja chce zmian kosmetycznych - korygujacych przegiecia, ktore sprawiaja, ze gra przestaje być zabawna.
+10
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

bless pisze:....

Błażeju, to chyba nie miejsce, żeby zaczynać dyskusję nt. mojego do BS nastawienia.
Mógłbym tylko powtórzyć to samo.

To Twój turniej robiony dla innych. Do Ciebie należy decyzja o jego regulaminie.
Jak chcesz, żeby to był turniej w WFB - robisz go w ten sposób.
Jeżeli ma być to turniej w inną grę - Twoje prawo.

A co do oceny Twojej postawy dot. zmian...pozwól, że się wstrzymam.
Jednak bierzesz udział w tym projekcie, więc legitymujesz i współtworzysz zmiany - z WFB w coś innego.
Może dzięki Tobie i podobnym osobom, wyjdzie z tego coś sensownego. A może te zmiany ułatwiasz.
Może gdyby nie Twój i paru innych udział, wyszedłby z tego jakiś dziwoląg i mielibyśmy BS z głowy.
Któż to wie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Kurcze, sam bym się na turniej przejechał ale ledwo składałem rozpiske na 2300. Czekam na Isle of Blood a wtedy wyczekujcie mojej hordy :D
Kaleson fajnie że wróciłeś do jedynego, słusznego avatara.
To ludzie postulowali w tym temacie o cięcie czarów a Bless tylko wyłożył swoją propozycję prosząc zresztą o wasze wypowiedzi. Jak niektórzy widzą skrót BS to potrafią zjeść człowieka żywcem #-o
Obrazek

kauczuk
Mudżahedin

Post autor: kauczuk »

co do magi:
nie lepiej poprostu zrobic ze nie mozna rzucic poprawionej wersji czaru z if ?

ODPOWIEDZ