myślałem nad zlepieniem armii demonów slannesha na takie 2500 armia mniej więcej wyglądała by tak da rade na obecne standardy;)? nie jestem w temacie kompletnie
herald: +2ataki generał 1level @ 190
herald BSB na koniku z sirensongiem i allurem 1level @ 215
herald BSB z GSoS 1level @ 215
30demonetek FCG Siren Standar @ 390
24demonetki FCG @ 318
25demonetek FCG @ 330
9sikerków z FCG z siren standar @ 271
2x5gołe sikerki @ 120x2
6fiendów 330
generalnie teraz ponoć jest horda, 1levelowi magowie mają szanse dobrze poczarować a storki typu ogre size dobrze lejom się i mają ranki
założenie proste konny herald do 9 konnicy(o ile można to tak nazwać) generał gdzieś tam se idzie pododnie z BSB mam 3dobre kloce które przetrzymajom coś mają ASF ewentualnie 10 konnicy ścinamy i dajemy furie. Myślałem tez czy nie rozbić fiendów
ARMIA MA BYĆ CZYSTO PERWERSA dlatego porady w stylu daj flamerów lub BSB nurgla czy puche korna to odpada
PS. myślałem nad wsadzeniem DP bo okrutnie ładny model teraz ten plastikowy( to tylko moje zdanie)
2500 na dobry początek nowej drogi życia :) pomocy ;)
2500 na dobry początek nowej drogi życia :) pomocy ;)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
e nie ? moge mieć 2xten sam rare przy założeniu limitu 25%rara czyli na 2500 to daje mi 625punktów 330<625 tak ja to rozumuję
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
no to zmiana i robiona z kalkulatorkiem więc punkty powinny być ok
Kepper : allures+song+temptator 2lev @ 585
herlak bsb z -2doLD+allures+demonic robes 1lev @ 240
herlak: +2ataki+konik 1lev @ 215
herlak: +2ataki+konik @ 165
30demonetek FCG @ 390
4x5furii @ 60X4
2x5gołych sikerzynek @ 2x120
7sikerzyn z SirenStandar @ 205
2x2friendy slanesha @2x110
proste furie+2x5konnicy-maszyny i śmiecie
7sikerzyn+kowboj na koniu na strzelców/coś troszkę mocniejszego
Kepper na coś dużego i ma obok BSB aby LDeka wróg gorzej testował
bsb siedzi w 30demonetek
ewentualnie może rydwan slaanesha teraz ponoć nie padają od S7 a impakty zawsze są pierwsze no i sam facet ma dużo I więc D6impaktów+6ataków+koniki to zawsze coś może wspomóc
"przyjaciele"(lubie dodawać to "r" do nazwy ) slanesha coś wspomogą zawsze i maszyny też zajmą
ogólnie zdaje sobie sprawę że bez flamerów&psów jest ciężko i ta rozpa jest pełna lekkiego dziadostwa które spadać może od takich 20 łuczników jak to teraz zapewne będzie popularne zdaje też sobie sprawe że nie mam nić( no może po za keeperem) co jest w stanie samo rozmontowywać kloce elity
ale to przecież chodzi o zabawe a nie wygraną a cała armia zboka daje dużo możliwości by się "zabawić" z przeciwnikiem
magia no fakt nie ma rewelacji ale sądzę że dzięki nowym zasadom magii da rade wyczarować coś, zwłaszcza że czary slaanesha mają mały próg trudności. Po za tym ta rozpiska nie stoi i nie strzela tylko w do walki co prawda nie jest to korne czy inne bydlaki. Slaanesh robi to finezyjnie od tyłu/boczku co z jego Mv jest w miare proste po ograniu się z tym
dosyć gadania dawać krytykę panowie i panie
Kepper : allures+song+temptator 2lev @ 585
herlak bsb z -2doLD+allures+demonic robes 1lev @ 240
herlak: +2ataki+konik 1lev @ 215
herlak: +2ataki+konik @ 165
30demonetek FCG @ 390
4x5furii @ 60X4
2x5gołych sikerzynek @ 2x120
7sikerzyn z SirenStandar @ 205
2x2friendy slanesha @2x110
proste furie+2x5konnicy-maszyny i śmiecie
7sikerzyn+kowboj na koniu na strzelców/coś troszkę mocniejszego
Kepper na coś dużego i ma obok BSB aby LDeka wróg gorzej testował
bsb siedzi w 30demonetek
ewentualnie może rydwan slaanesha teraz ponoć nie padają od S7 a impakty zawsze są pierwsze no i sam facet ma dużo I więc D6impaktów+6ataków+koniki to zawsze coś może wspomóc
"przyjaciele"(lubie dodawać to "r" do nazwy ) slanesha coś wspomogą zawsze i maszyny też zajmą
ogólnie zdaje sobie sprawę że bez flamerów&psów jest ciężko i ta rozpa jest pełna lekkiego dziadostwa które spadać może od takich 20 łuczników jak to teraz zapewne będzie popularne zdaje też sobie sprawe że nie mam nić( no może po za keeperem) co jest w stanie samo rozmontowywać kloce elity
ale to przecież chodzi o zabawe a nie wygraną a cała armia zboka daje dużo możliwości by się "zabawić" z przeciwnikiem
magia no fakt nie ma rewelacji ale sądzę że dzięki nowym zasadom magii da rade wyczarować coś, zwłaszcza że czary slaanesha mają mały próg trudności. Po za tym ta rozpiska nie stoi i nie strzela tylko w do walki co prawda nie jest to korne czy inne bydlaki. Slaanesh robi to finezyjnie od tyłu/boczku co z jego Mv jest w miare proste po ograniu się z tym
dosyć gadania dawać krytykę panowie i panie
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
wiecej syren, na konnym i na pieszym
+1 dla Liddera a od siebie dodam że fiendy 1 i 3 albo dwa luźne.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
1. druga rospa jest nielegalna bo zamało pkt. w core
2. jeśli wystawiasz keepera 3 heraldów się nie opłaca... lepiej 2
3. furie nie liczą się jako min core... chyba dla tego jest błąd z ad.1
4. 2x 3x fiendy i 2x 6x seekerki bym próbował zmieścić... nawet jak bym miał mieć 1 heralda ( bsb z -2LD ) i keeperka
5. sirensongi więcej daje możliwość manipulacji na polu bitwy... co odaje klimat slaanesha ( bleeee... )
6. siren standar wszędzie... bo jeśli nie dojdziesz to i tak nie ma S&S a pozatym ogranicza troszkę rakcje na polu bitwy na Twoją kożyść
pozdrawiam
ps.: Blood for blood GoD... skull's for his throne... kill, burn, your famili & DoG
2. jeśli wystawiasz keepera 3 heraldów się nie opłaca... lepiej 2
3. furie nie liczą się jako min core... chyba dla tego jest błąd z ad.1
4. 2x 3x fiendy i 2x 6x seekerki bym próbował zmieścić... nawet jak bym miał mieć 1 heralda ( bsb z -2LD ) i keeperka
5. sirensongi więcej daje możliwość manipulacji na polu bitwy... co odaje klimat slaanesha ( bleeee... )
6. siren standar wszędzie... bo jeśli nie dojdziesz to i tak nie ma S&S a pozatym ogranicza troszkę rakcje na polu bitwy na Twoją kożyść
pozdrawiam
ps.: Blood for blood GoD... skull's for his throne... kill, burn, your famili & DoG
dziękuję za konkrety Khumanor
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja