2500 na dobry początek nowej drogi życia :) pomocy ;)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

2500 na dobry początek nowej drogi życia :) pomocy ;)

Post autor: Bojo »

myślałem nad zlepieniem armii demonów slannesha na takie 2500 ;) armia mniej więcej wyglądała by tak da rade na obecne standardy;)? nie jestem w temacie kompletnie :)

herald: +2ataki generał 1level @ 190
herald BSB na koniku z sirensongiem i allurem 1level @ 215
herald BSB z GSoS 1level @ 215

30demonetek FCG Siren Standar @ 390
24demonetki FCG @ 318
25demonetek FCG @ 330

9sikerków z FCG z siren standar @ 271
2x5gołe sikerki @ 120x2

6fiendów :twisted: 330

generalnie teraz ponoć jest horda, 1levelowi magowie mają szanse dobrze poczarować a storki typu ogre size dobrze lejom się i mają ranki :mrgreen:

założenie proste konny herald do 9 konnicy(o ile można to tak nazwać) :D generał gdzieś tam se idzie pododnie z BSB mam 3dobre kloce które przetrzymajom coś mają ASF :) ewentualnie 10 konnicy ścinamy i dajemy furie. Myślałem tez czy nie rozbić fiendów

ARMIA MA BYĆ CZYSTO PERWERSA ;) dlatego porady w stylu daj flamerów lub BSB nurgla czy puche korna to odpada ;)

PS. myślałem nad wsadzeniem DP bo okrutnie ładny model teraz ten plastikowy( to tylko moje zdanie) ;)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Fail !! Mozesz miec tylko 2 friendy!! :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

e nie :D? moge mieć 2xten sam rare przy założeniu limitu 25%rara :) czyli na 2500 to daje mi 625punktów 330<625 ;) tak ja to rozumuję :)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Za mało Siren Songów.
Weź 2 Fiendy zamiast tych gołych piątek konnicy.
Jak to ma być czysty Slannesh to ja bym szedł w stronę obniżania przeciwnikowi Ld.

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

no to zmiana i robiona z kalkulatorkiem więc punkty powinny być ok ;)

Kepper :mrgreen: : allures+song+temptator 2lev @ 585

herlak bsb z -2doLD+allures+demonic robes 1lev @ 240

herlak: +2ataki+konik 1lev @ 215

herlak: +2ataki+konik @ 165

30demonetek FCG @ 390

4x5furii @ 60X4

2x5gołych sikerzynek @ 2x120

7sikerzyn z SirenStandar @ 205

2x2friendy slanesha :mrgreen: @2x110

proste :) furie+2x5konnicy-maszyny i śmiecie
7sikerzyn+kowboj na koniu na strzelców/coś troszkę mocniejszego
Kepper na coś dużego i ma obok BSB aby LDeka wróg gorzej testował
bsb siedzi w 30demonetek
ewentualnie może rydwan slaanesha :) teraz ponoć nie padają od S7 a impakty zawsze są pierwsze no i sam facet ma dużo I więc D6impaktów+6ataków+koniki to zawsze coś może wspomóc :)
"przyjaciele"(lubie dodawać to "r" do nazwy :) ) slanesha coś wspomogą zawsze i maszyny też zajmą

ogólnie zdaje sobie sprawę że bez flamerów&psów jest ciężko i ta rozpa jest pełna lekkiego dziadostwa które spadać może od takich 20 łuczników jak to teraz zapewne będzie popularne ;) zdaje też sobie sprawe że nie mam nić( no może po za keeperem) co jest w stanie samo rozmontowywać kloce elity

ale to przecież chodzi o zabawe a nie wygraną :) a cała armia zboka daje dużo możliwości by się "zabawić" z przeciwnikiem :)

magia no fakt nie ma rewelacji ale sądzę że dzięki nowym zasadom magii da rade wyczarować coś, zwłaszcza że czary slaanesha mają mały próg trudności. Po za tym ta rozpiska nie stoi i nie strzela tylko w do walki :) co prawda nie jest to korne czy inne bydlaki. Slaanesh robi to finezyjnie od tyłu/boczku co z jego Mv jest w miare proste po ograniu się z tym ;)

dosyć gadania ;) dawać krytykę panowie i panie

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

wiecej syren, na konnym i na pieszym

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

+1 dla Liddera a od siebie dodam że fiendy 1 i 3 albo dwa luźne.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

1. druga rospa jest nielegalna bo zamało pkt. w core

2. jeśli wystawiasz keepera 3 heraldów się nie opłaca... lepiej 2

3. furie nie liczą się jako min core... chyba dla tego jest błąd z ad.1

4. 2x 3x fiendy i 2x 6x seekerki bym próbował zmieścić... nawet jak bym miał mieć 1 heralda ( bsb z -2LD ) i keeperka

5. sirensongi więcej daje możliwość manipulacji na polu bitwy... co odaje klimat slaanesha ( bleeee... )

6. siren standar wszędzie... bo jeśli nie dojdziesz to i tak nie ma S&S a pozatym ogranicza troszkę rakcje na polu bitwy na Twoją kożyść

pozdrawiam :)

ps.: Blood for blood GoD... skull's for his throne... kill, burn, your famili & DoG :twisted:

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

dziękuję za konkrety Khumanor ;)

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

zasze do usług ;)

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Jeżeli to ma być rozpiska na 8ed. to z miejsca jest dyskwalifikowana, ta z pierwszego postu.
Zakaz używania 2 takich samych Icon to raz a dwa to 2x BSB ? heh.....
Daemons, X-Wing & Black Tea

ODPOWIEDZ