TK 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

TK 2350

Post autor: Dymitr »

siedzieliśmy troszkę z chłopakami i wyszło nam takie coś (wyszło nam troszke więcej, ale to może Was nie interesować)
1 Tomb Prince @ 100 Pts
General

1 Liche High Priest @ 270 Pts
Hierophant
Hieratic Jar [25]

1 Liche Priest @ 280 Pts
Casket of Souls @ [165] Pts

1 Liche Priest @ 135 Pts
Enkhil's Kanopi [20]

1 Liche Priest @ 115 Pts

1 Liche Priest @ 115 Pts

1 Liche Priest @ 115 Pts

19 Skeleton Warriors @ 152 Pts
Bow

Bow

Bow

Bow

1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe

1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe

6 Ushabti @ 390 Pts

Models in Army: 97

Total Army Cost: 2348
Imo, jedyna mozliwość żeby ta magia TK była w uzyciu... troszkę jak ImperialGuard w Wh40K każdy Sergant do swojego squadu i rzuca rozkazy powtórnego strzelania:D
casket i duża liczka przy katapach
king chowa się (za Uszatkami:P?) i popycha leczy je w razie zagrożenia

72 strzały z łuku na turę i 4 katapy!
moim zdaniem bomba.... moim zdaniem więcej nie da sie wycisnąć (pomijając jakieś mega-knif-comba na zasadach/itemach)
ale poprawcie mnie jak sie myle
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Dmtrij pisze:
6 Ushabti @ 390 Pts

to moja zasługa :D

a tak na poważnie... fajny motyw przyczaił koleżka z tego forum ( przepraszam nie pamiętam nicka )... danie hight lichowi ten item z 2lvl i masz jeszcze więcej magii 8) a o castecie zapomniałeś ?

co myślisz?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

ale po co? punktów brakuje...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dmtrij pisze: king chowa się (za Uszatkami:P?) i popycha leczy je w razie zagrożenia

moim zdaniem bomba....
ale poprawcie mnie jak sie myle
Proszę bardzo. King/prince nie leczy to raz, po drugie wcale nie bomba, bo wszystkie te strzały są z siłą 3 i z armour savem... Za dużo małych liczek, ta magia i tak się przebija. Brakuje 2 ofensywnych bound speli. Moim zdaniem lepsza rozpiska jest na 2x HLP 1 raz prince 1 x priest na kaszkiecie lub bez.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

po co?

masz już dużo magi która jest turbo do niepowstrzymania to daj jej jeszcze więcej to wtedy nawet ich pociski będą robić siekę a casket zawsze to obrażenia bez SV.. a 2lvl to kolejne nawalanie weźmie fire i na pewno ma fire bolt + jakieś inne pociski jak nie sword of ruin 8) czy jakieś inne tak bardziej pasujący lore ( wiesz że się nie znam :mrgreen: )

Kalesoner
Szczur Królów

Proszę Cie, ta magia i tak zawsze wejdzie, na co te inkantacje będziesz potem rzucał? I tak najważniejsze są klopy a one spokojnie wejdą. bez tych 5 małych liczek. Liczka na cascecie powinna mieć tak czy owak colar, wtedy cały cascet by z niego korzystał.

W ogóle dziwi mnie brak skorpionów, które są w tej edycji jeszcze fajniejsze, maja stompa i bonus za bok tył, szarżę, a takze duzo potencjalnych celów do ogarniecia. Brakuje tez CG na szkielach. Ogólnie słaba rozpa, ale to nic dziwnego, bo TK to chyba najsłabsza armia w tej edycji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@kalesoner, myślisz ze taki gunline bedzie za słaby? chodzi o to ze ci łucznicy jednak prują troszkę tych strzał...a statystyka zabija najwieksze koksy
własnie strzał jest w planie 144 a nie 72:D

Kalesoner
Szczur Królów

Powiem Ci tak, testowałem na 8 ed TK już 4 razy. Ten gunline nie jest w połowie tak mocny jak ten DE, a i tak sie do niego dochodzi bez problemu. Zdecydowanie najlepszymi jednostkami TK w tej edycji są skorpy i uszaty. Nie można przeinwestować w magię, bo magia wchodzi i tak, Pomyśl o o boudzie 3d6 s2 z arcanów TK i boundzie fireball z enchentedów z podręcznika 8ed. masz na co palić kostki z wiatrów magii, pomyśl o FCG na szkielach i o scorpach.
Moja rozpa jest w dziale rozpiski TK i myśle, ze nie jest najgorsza. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

Rozpiska bardzo fajna i moim zdaniem ma szanse.

ale ja bym skasował jednego małego maga i dał za niego skorpka wtedy zostanie ci jeszcze 30 pkt wolnych daj je na item jakiś albo znajdżjakieś 15 pkt i daj jedem mały fajnie denerwójący machiny swarm

pzdr maciek
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dmtrij pisze: Imo, jedyna mozliwość żeby ta magia TK była w uzyciu...
nie jedyna. Radzilbym zainwestowac w kapelutek magikujacy.

Znaczy ja na pewno bede gral na krolu z wizard hatem i bajerze zaraz obok.
nie leczy, nie leczy ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Shino pisze:
nie leczy, nie leczy ;)
oj tam oj tam, zapomniałem się:) weźmie czapke z Lifem i bedzie uszatki leczył:D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
haggis
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: haggis »

Dmtrij pisze:oj tam oj tam, zapomniałem się:) weźmie czapke z Lifem i bedzie uszatki leczył:D
nie weźmie bo szkoła magii jest losowa
Przetestowałem ja dwa razy i w pierwszej bitwie LHP zginą z 0-owego czaeu z Death( pojedynek na LD) i nic nie poczatował a w drógiej obniżył statystyki Swordsmenom z dwoma magami i sztandarowym by ich zgnięść Pitką bo przeciwnik nie dał rady by tego zdispelować, ale steacił akurat dwa lewele na mscaśćie z obniżania statystyk.

Kości z magii lepiej zainwestować w boudy i dać więcej ochrony Hierophancie

A jak chcecie strzelać do wroga to zainwestujcie w sztandar spowalniający

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Przetestowałem ja dwa razy i w pierwszej bitwie LHP zginą z 0-owego czaeu z Death(
mial miscast?

Awatar użytkownika
haggis
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: haggis »

Shino pisze:
Przetestowałem ja dwa razy i w pierwszej bitwie LHP zginą z 0-owego czaeu z Death(
mial miscast?
Nie wrogi szaman rzucił na niego pojedynek na ld, ja rzuciłem 1 a szaman 5

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

szczurek pisze:a co myslicie o tym ? :wink:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 29#p606029
To już prędzej jest nawet czym powalczyć i postrzelać.
Natomiast to co zaprezentowali koledzy w 1 poscie to jakieś totalne dno rozpiskowe. Niegrywalne,nic do walki itp.

ODPOWIEDZ