Chaos Dwarfy na 2250pkt.
Chaos Dwarfy na 2250pkt.
Dobra a teraz zplewcie wszyscy moja rozpe na ChD
1 Chaos Dwarf Lord @ 443 Pts
General; Shield
Armour of Gazrakh [30]
Talisman of Protection [15]
Black Hammer of Hashut [45]
1 Great Taurus @ [230] Pts
1 Chaos Dwarf Hero @ 130 Pts
Battle Standard
Armour of the Furnace [45]
1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 125 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
20 Chaos Dwarf Warriors @ 210 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Champion
Champion
10 Chaos Dwarf Blunderbuss @ 120 Pts
30 Hobgoblins @ 120 Pts
Light Armour; Shield
30 Hobgoblins @ 120 Pts
Light Armour; Shield
1 Death Rocket @ 80 Pts
1 Death Rocket @ 80 Pts
2 Hobgoblin Bolt Thrower @ 60 Pts
1 Earthshaker @ 110 Pts
1 Earthshaker @ 110 Pts
1 Chaos Dwarf Lord @ 443 Pts
General; Shield
Armour of Gazrakh [30]
Talisman of Protection [15]
Black Hammer of Hashut [45]
1 Great Taurus @ [230] Pts
1 Chaos Dwarf Hero @ 130 Pts
Battle Standard
Armour of the Furnace [45]
1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 125 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Champion
Champion
30 Hobgoblins @ 120 Pts
Light Armour; Shield
30 Hobgoblins @ 120 Pts
Light Armour; Shield
1 Death Rocket @ 80 Pts
1 Death Rocket @ 80 Pts
1 Earthshaker @ 110 Pts
1 Earthshaker @ 110 Pts
No cóż, ja mam uwagi następujące(przynajmniej ja tak gram;) Lord na taurusie: Armor of furnejs imo lepszy, hammer ok, amulet niepotrzebny jest(6+ warda - lipa), magowie - wystarczy 1 level(IMO) ich magia szału nie robi na te punkty aby isc w magię trzeba 4 levelowca...lepiej się zabezpieczyć, a do tego 1 lev. wystarczy., bsb: ja daję mu armor of ghazrack i zwykły sztandar. Reszta ok. Odejmij magowi level i wstaw drugi scroll.
Lord ma krowie . Ale pchasz pkt w pierdoły, przez które się tylko traci pkt (talisma of protection...), a wcale niesą przydatne. Najlepiej lordowi na taurusie wymień Armor of Ghazrak na Furance, a bsbkowi przydałby się sv na 1+ i do tego może sword of might.
10 blunderbussów ? To żart ? masz tylko 4s. Dawaj co najmniej 12stki, wtedy walą z s5, a wogóle już jest fajnie jak jest ich 15stu.
Jeden deathrocket starcza, zamiast drugiego weś następne bolce .
10 blunderbussów ? To żart ? masz tylko 4s. Dawaj co najmniej 12stki, wtedy walą z s5, a wogóle już jest fajnie jak jest ich 15stu.
Jeden deathrocket starcza, zamiast drugiego weś następne bolce .
10ki nie są wcale takie złe, mają pełny cały szerego S4 i do tego kosztują tylko 120 ptk.TomCio pisze:10 blunderbussów ? To żart ? masz tylko 4s. Dawaj co najmniej 12stki, wtedy walą z s5, a wogóle już jest fajnie jak jest ich 15stu.
Inwestując w 15ki masz o połowę droższy oddział, 180 ptk, a to jak na strzelców za duzo.
Oczywiście wszystko IMHO.
No dobra ale do 15 to piechota raczej niedojdzie . Z s5 dostawać to boli.
Też można 12, ale 15 jest szeresze, więc więcej chaczy, no i w hth ma 2 szeregi. Hobgobole gołe zdecydowanie dobre, ale w sumie ten sejw 4+ kusi, tylko szoda, że nagle klocek się 2x droższy robi... . Death Rocket jest ok, ale ja bym wystawiał z 1, chyba, że bym niemiał figurek.
Na 2000+ ZAWSZE 2 SZEJKERY, w specialach bolty i jedna rakieta. Może być tez oddzial orasków(dobre są z łukami w klockach np. 20, do dużych celów strzelają wtedy wszystkie ranki, tak samo na wzgórza, a do tego trzymają szyk i mogą nawet przyjąc cos na klate jak są blisko bsb i genka). Hobgobliny tylko z muzykiem, najlepiej 25(jedyne 60 pts). Czasami warto brac wolfboyzów z łukami(spowalniają , strzelają po ratlingach, ewentualnie szarża z flanki na cos lekkiego...)
Co ty muzyków się nieopłaca z prostej przyczyny - 10 pkt, wole 5 następnych hobgobosków .