NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.

Post autor: kamelot »

Nie po to jadę do Warszawy na turniej żeby oddawać bitwy... A poza tym ja celuje w zwycięstwa a nie jakieś marne 8 albo 9 punktów :twisted:
A poza tym to i tak zwykle turnieje zaczynają się z minimum 20 minutowym opóźnieniem, więc 15 minut z gry to nie tak dużo.

p.s. Ewentualnie jak będzie nieparzyście można mi dać wolny los żeby nikt nie czekał na przeciwnika.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Korzystajac z chwilowej dostepnosci forum zrobilem update zgloszen. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jest szansa na dopisek ze "6" z lifa i detha zadaja jedna rene "no save of any kind allowed" tak jak to jest w orginale ?? ze zwyklem no AS to te czary ssa po maksie, a ograniczenie do 1 rany calkiem niezle je balansuje...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Rozpa wysłana także zapisz mnie Bless to grona uczestników. ;)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

pozyczę 6 treekinów lub trolii, meneaterów lub innej monstrus infantry, moga być niepomalowane
Obrazek

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

popieram Semiego, samo niezabijanie wystarczy
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Czar jest wciaz zajebiscie mocny i na wiekszosc jednostek dziala tak, jak w oryginalnej wersji. Ja nie widze problemu.

Nie bedzie zmian, bo od soboty regulamin jest "ostateczny".
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Update zgłoszeń.
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Bless, na przyszłe tury, rozważyłbym jeszcze dość ciekawy scenariusz ze strefami po przekątnej, tam rzucasz kością za unity, jak wypadnie gałka to lecą do posiłków i wchodzą w trakcie gry dopiero, a pomiędzy armiami jest już tylko 12" odległości :twisted:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Sensowne te wasze poprawki do 8 edycji zresztą wymyślone i omówione przez sporo osób ze środowiska. Dorzuciłbym do tego lasy poziom 3-4 i wszystko gra i nie nazwałbym tego Polhammerem tylko dostosowaniem Polskiej bazy terenowej do wymogów 8 edycji. Gdyby wszyscy grali na terenach by GW (dużych domkach, górkach i lasach z wieloma drzewkami)to miałoby to sens ale na Polskie warunki wymiana wszystkich terenów mija się z celem. Zresztą zawsze w Polsce zasady terenów były uzgadniane przez LS (mamy tak od ponad 8 lat) więc chyba nie stanowi to problemu i teraz. Co ciekawe w 6 czy 7 edycyjnym podręczniku nie było nigdy wzmianki o tym że Large Targety widać czy nie widać za lasem – po prostu z powodów grywalności i zbalansowania tej gry tak zostało to ustalone i moim zdaniem powinno tak pozostać.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Kurczę, zawieruszyło mi się gdzieś paru wojasów Chałasu :shock:
Pożyczę 10+ modeli pieszych na 25mm podstawkach. Odwdzięczyć się mogę pożyczeniem sześciu Trolli tudzież paru konnych 8)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Masz u mnie w prezencie 2 pomalowanych C.Warriorow. Bo mam jakichs starych w bitsboxie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

ode mnie masz 15 plastikowych chaos warriorów z 5 edycji

Kalesoner, mogę zabrać też dla Ciebie Maneaterów.
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

ode mnie masz 15 plastikowych chaos warriorów z 5 edycji
+
Masz u mnie w prezencie 2 pomalowanych C.Warriorow.
Dzięki :wink: Browarkiem odwdzięczę się po turze.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Fisch pisze:
Kalesoner, mogę zabrać też dla Ciebie Maneaterów.
Supcio!
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Jakis updejcik zgłoszen będzie niedługo? Bo nie wiem czy moja rozpiska doszła :wink:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Bestialski_Brokuł pisze:Jakis updejcik zgłoszen będzie niedługo? Bo nie wiem czy moja rozpiska doszła :wink:
Ostatni update byl wczoraj wieczorem, wiec jeśli wysłałes rozpe wczoraj po północy, to jeszcze jej nie widziałem. Kolejny update dzis wieczorem, jak bede mial dostep do poczty.

EDIT:
Przy okazji zwracam wszystim uwage na koniecznosc zaznaczania w rozpisce lora uzywanego przez maga.

Zachecam tez do przemyslenia konsekwencji grania scenriuszy, bo tu standardowe rozpy "na wyrzynke" moga sie nie sprawdzic. Nie chce, zeby ktos potem zle sie bawił i miał pretensje do świata, ze dostal maske w pierwszej turze, bo nie doczytał zasad scenariuszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Mam taki pomysł na przyszło edycyjne tury... Jako, że wszyscy gracze ufają orgom :D to oni powinni przed turniejem zrobić losowanie terenów na stoły ( sporo jest serwerów do rzucania kostkami ) i je poustawiać oszczędzi to czas:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Ten system losowania terenow stosuje w bitwach domowych od lat i naprawde sie sprawdza. Ustawienie terenów zajmuje 3 minuty.

Ale jesli okaze sie, ze ludzie sobie z tym nie radza, to oczywiscie mozemy rozwazyc powrót mapek.

Ogolnie, sprawdzimy kilka rozwiazan na tym turnieju.
Nie tylko tereny, tabele LOS, ograniczenie magii, ale tez format (wielkosc armii) i czas trwania bitew, oraz przede wszystkim - scenariusze. Na forum JH pojawily sie juz propozycje zupelnie nowych, bardzo fajnych scenariuszy, ktore byc moze pojawia sie na naszych kolejynch turniejach.

Wyglada na to, ze coraz wiecej osob zdaje sobie sprawe, ze w 8ed turnieje na same pitched battle nie maja sensu i scenariusze beda konieczne. To zmieni nie tylko kształt wielu armii, ale tez sposob myslenia o bitwach i podejsciu do nich. Nie bedzie sie liczylo, kto ma wiekszy i lepszy UberDeathStar, ale kto potrafi lepiej wykorzystac potencjał całej armii i roznorodnych jednostek, jakie ma dostepne.

Czego sobie i Wam zycze. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Nie no ja tak tylko napisałem o swoim pomyśle :D
Moja armia powinna sprawić się w każdym scenariuszu :D mając 5 sztandarów + BSB'ka nie boję się, że momentalnie maske dostane bo w 1 turze mi zginie coś :D Mi osobiście się podobają bardzo scenariusze :D A co do hiperuber death stara u przeciwnika to mam sposoby na nie :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ