Witojcie!
Poniżej kilka moich mazań na temat Waaaaaaaagh, czyli orki i inne dziabongi.
BSB na świniaku, podstawka z kamieniem znalezionym w ogródku
Szaman, oryginalnie figurka z Warhammer Questa
A szczególnie dumny jestem z tego rydwanu, konwersja 'marynistyczna', jest maszt, jest bocianie gniazdo i wanty po bokach
Na I miejscu w moim malowaniu stawiam koncept - żeby było coś co wyróżnia figurkę. Na II miejscu kolorystyka, czyli naturalne, plastyczne kolory bez 'grubej krechy' + kontrapunkt w postaci czegoś jaskrawego (przynajmniej przy O&G robie tak, bo taki klimat straszno-śmieszny mi pasuje).
Co myślicie o moim mazaniu?
Malunki Hassana
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- hassan_the_grim
- Wałkarz
Malunki Hassana
War does not determine who is right - only who is left.
- michnik000
- Kretozord
łooł! b.fajna zielenina, ja również zbieram kamyczki na podstawki z ogródka
Najbardziej podoba mi się rydwan, początkowo gdy na niego spojrzałem to pomyślałem, że to S.N.O.T.Dopiero jak się przyjrzałem się podstawce i wilkom oczywiście.
Malowanie fajne,ale goblin wygląda jakby z parady równości się urwał
Ale ogólnie respekt.Trzymają poziom.
Najbardziej podoba mi się rydwan, początkowo gdy na niego spojrzałem to pomyślałem, że to S.N.O.T.Dopiero jak się przyjrzałem się podstawce i wilkom oczywiście.
Malowanie fajne,ale goblin wygląda jakby z parady równości się urwał
Ale ogólnie respekt.Trzymają poziom.
- hassan_the_grim
- Wałkarz
Chodzi o wieksze kontrasty? Pewnie racja, choc akurat tutaj zdjecia nie oddaja do konca, jak teraz na nie patrze i porownuje z innymi na forum to wydaja sie za ciemne.Nicpoń pisze:Fajne malowanie, choć można by pokusić się o większe rozjaśnianie głównie na skórze. Ale to kwestia gustu.
Ta podstawka pod rydwan jest drewniana, czy tak pomalowana ?
Podstawka drewniana. Potrzeba matką wynalazku. Castorama+piłka ręczna+klej+pilnik
- hassan_the_grim
- Wałkarz
E tam, wcale nie ma różowegomichnik000 pisze:Malowanie fajne,ale goblin wygląda jakby z parady równości się urwał
Dzieki, milo ze sie podobaja
- hassan_the_grim
- Wałkarz
Metaliki najpierw 'chainmail' malowane cale, a potem olejna farba (bardzo metaliczna) drybrushmaciek_89 pisze:metaliki robione drybrushem?
Skóra zielonoskórych faktycznie prosi się o wciągnięcie, natomiast w zagłębienia wash;)