VIII edycja

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Re: VIII edycja

Post autor: MAĆKO »

Niestety obsługa zbiera tafa maszyny gdy sie do niej strzela w walce juz jest normalnie...

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

strzelanie do maszyn nie zmieniło się prawie przy s3, przy s4 już gorzej, w porównaniu z 7 edycją.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

goboss pisze:strzelanie do maszyn nie zmieniło się prawie przy s3, przy s4 już gorzej, w porównaniu z 7 edycją.
wtf? Czemu z s4 gorzej niz z s3? nic nie zczaiłem z tego posta :shock: :?

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

to już chyba nie pierwszy post którego nie zrozumiałeś.
wyjaśniam sprawę...

10 GG strzela na daleki do bolca w 7 edycji, zadaje statystycznie: 0,825 rany w załogę.

10 GG strzela na bliski do bolca w 7 edycji, zadaje statystycznie: 1,43 rany w załogę.

10 GG strzela na daleki do bolca w 8 edycji, zadaje statystycznie: 0,825 wounda w maszynę.

10 GG strzela na bliski do bolca w 8 edycji, zadaje statystycznie: 1,089 rany w maszynę.

statystyka nie kłamie.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

A tak po za tym. Dzisiaj grałem pierwszy meczyk na 8ed. z DE na 2000 pkt.

Ja miałem Arcy maga od bestii 4lvl z Wandem, małą magiczkę ze scrolem który rani na 5+, 2x 12 driadek, 2x 10 GG 2x3 treekinów 5 wildów , treemana, 5 wayów i orzełka.

DE nie pamietam co miały dokładnie ale z grubsza. 2x hydra, 14 BG z ASF. 2x 10 kusz z muzykiem arcy na pegazie. koksik na pegazie, i jedna mała czarka a do tego 25 korsarzy.

Graliśmy tylko 3 tury bo czasu zabrakło ale szara zwycięstwa przechylała sie na moją stronę. Treekiny są genialne. Przetrzymały szarże jednek hydry przez 2 tury combatu potem przetrwały szarżę drugiej i dopiero po zabiciu jednej z nich dopiero zgineły. treeman z driadkami anichilował BG i kiedy kończyliśmy zostało 4 BG i treeman któremu zostały 2 ranki. Orzełek ładnie zblokował magiczke na jedną ture i zginą. Waye gdyby nie pechowe rzuty to zniszczyli by oddział kuszników z magiczką. Zamieniłem w 3 turze arcy maga w fire dragona który połkna hydre ale w końcu musieliśmy szybciej skończyć i nie dał wykazać się za bardzo ( ale miał potem czystą szarże na arcy DE wiec spłacił by sie bez problemu). Ogólnie magia masakruje choć mimo tego że miałem grubasa i 6 treekinów to magia ognia w ogóle sie nie spisała. Za to zabawa z terenami na początku bitwy była genialna :D Losowało sie jakieś wierze bagna pustynie i inne duperele. Ogólnie to mimo wszystko to jest edycja domowa a nie turniejowa moim zdaniem ;) A co do WE - treekiny i arcy od bestii masakrują, fasty też niezłe ale chyba raczej gladzi niż wildzi :p
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

mam takie pytanko.
jeśli bsb z hodą siedzi w oddziale łuczników z flamingami to czy hoda jest flaming wtedy? :D

wydaje mi się, że nie.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

A dlaczego nie?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

no właśnie dlaczego nie.
kolejna kmina na 8, hoda flaming :P

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

powiedzcie panowie, czy w tej edycji opłaca sie w ogóle kupować batalion? mi wydaje sie się że chyba nawet bardziej niż kiedyś.... :D

Awatar użytkownika
sebol
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: sebol »

IMO tak, nawet polecałbym.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Tak battalion jest na prawde good! sam jak zaczynalem to kupiłem dwa.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

moim zdaniem nie jest taki good, patrząc na 8 edycję, glade riderzy nie są za bardzo potrzebni w tej edycji, bo orły są łatwo dostępne, chyba, że masz zamiar przerobić ich na wildów.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

ale tych gladów dostajesz za friko:)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nawet dwa bataliony warto od razu kupić :) Wtedy driad jest 3x8 a nie jakaś smętna 12stka ;)

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Post autor: Koone »

1.Kupujesz trzy bataliony
2. Sprzedajesz niepotrzebne figurki na Allegro
3. ???
4. Profit
Obrazek

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Staram się znaleźć miejsce dla Waywatcherów w 8ed... i wszystko byłoby miło gdyby jeszcze potrafiły maszyny ściągać, a tak to zadanie dla orzełków
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

...
Ostatnio zmieniony 6 sie 2010, o 23:28 przez kubon, łącznie zmieniany 1 raz.
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Poczytaj jeszcze raz ich zasady a potem erratę...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Nie wiem czy dobrze zauważyłem. Oni maja teraz zwykłą zasade skautów ??

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Dobrze zauważyłeś... jedne z lepszych rarów odeszły w cień, na szczęście przyleciały 2x orły
Obrazek

ODPOWIEDZ