Czołgi
Moderator: #helion#
Re: Czołgi
Kacper, mogłeś chociaż logo PuP wyciąć
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Wiem, że to może być trudne do zrobienia, ale pod sterowiec podczepiłbym coś w rodzaju sieci ładunkowej i w niej poumieszczał kule armatnie. Po zbliżeniu się do wroga zwalniałby zaczepy i wróg miałby małe oberwanie chmury nad głową
putoa alasti avantoon!
hehe ;D zapomniałem obrobic zdjęcie fakt ale to raczej mało istotne. ostatnio zastanawiałem sie też nad malowaniem balonu... Oczywiście cały model ma miec barwy averlandu ale chciałem na balonie tak jak to było bodaj tu http://cc-series.pl/Uploads/RocketMan/R ... Kirov1.jpg odpalic takie oto oczy i rozwarta paszczę dodatkowo mam już płótno do malowania wiec jest odpowiednie (oczywiście cos takiego mogła znależc tylko kobieta ) do obicia balonu także zaczyna się kulac od fazy planów do powolnego działania ;D walnę go sprayem na czarno a potem dopiero na szkielet i potem pomaluję.... co myślicie?
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
z mojego doświadczenia przy robieniu siatek maskowniczych do makiet historycznych, to farba usztywni Ci płótno na tyle, że potem Ci się "połamie" przy próbie nałożenia go na szkielet. Także najpierw mocowanie, a potem malowanie
putoa alasti avantoon!
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
ja osobiście skłaniałbym się do pasów, ale płaty jak Ci się chce, to tez możesz zrobić
putoa alasti avantoon!
no bo w sumie zazwyczaj są właśnie takie płaty posklejane właściwie to nawet nie bo to jest powłoka po prostu naciągnięta na szkielet... tylko że to by było najciężej zrobi... chyba rzeczywiście pasy będą lepsze... a budę mam zamiar utrzymac w koncepcji drewnianej zrobionej z plasticardu
Witam, ostatnio wyszperałem coś takiego : http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=260
Pojazd imperialno-dogsowy, w końcu moot leży w imperium a z drugiej strony mamy np. RoR Lumpins ...
W każdym razie wpadłem na własny pomysł czołgu z zupą
Otóż chciałem maksymalnie wysunąć steam tanka z podstawki (szkoda ,ze to diabelstwo takie małe jest), zabudować tłoki i resztę wystającego engina vampirowym black coach ( a w środku bym posatrał się zrobić stół i paru halflingów siekających marchewki - tylko by płakać musieli bo to przecież były zacne marchewki z moot) a na to coś wsadziłbym śmieciarkę od ogrów (zawsze mi się podobała , a poza tym idealne miejsce na duuuży kociołek).
Z kotła by wychodziła rura, która by dochodziła aż do głównego działa i zasilała je pożywną zupą.
Pojazd byłby komiczny ale fajny, niemniej brakuje mi tam miejsca, gdyby ta podstawka choć trochę większa była.
A gw tak to zrobiło :
Mój byłby sporo większy.
Pojazd imperialno-dogsowy, w końcu moot leży w imperium a z drugiej strony mamy np. RoR Lumpins ...
W każdym razie wpadłem na własny pomysł czołgu z zupą
Otóż chciałem maksymalnie wysunąć steam tanka z podstawki (szkoda ,ze to diabelstwo takie małe jest), zabudować tłoki i resztę wystającego engina vampirowym black coach ( a w środku bym posatrał się zrobić stół i paru halflingów siekających marchewki - tylko by płakać musieli bo to przecież były zacne marchewki z moot) a na to coś wsadziłbym śmieciarkę od ogrów (zawsze mi się podobała , a poza tym idealne miejsce na duuuży kociołek).
Z kotła by wychodziła rura, która by dochodziła aż do głównego działa i zasilała je pożywną zupą.
Pojazd byłby komiczny ale fajny, niemniej brakuje mi tam miejsca, gdyby ta podstawka choć trochę większa była.
A gw tak to zrobiło :
Mój byłby sporo większy.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Pytanko małe mam.
W 6 i 7ed ST był dużą metalową bestią a obecnie to taka mała plastikowa zabawka. Mam pytanie odnośnie podstawki. Wcześniej było to 120x80 a obecnie 100x50 (zwykła chariotówka). Mam modele metalowe z 6/7 ed i one na tą małą podstawkę nie wchodzą. Z uścisleń został wykreślony punkt o możliwości wystawiania czołgu na starej podstawce (IMHO za dużej bądź co bądź) więc czy mogę sobie go wystawiać na podstawce 120x60? Pasuje na niej idealnie. Nic nie wystaje - jest po prostu OK.
W 6 i 7ed ST był dużą metalową bestią a obecnie to taka mała plastikowa zabawka. Mam pytanie odnośnie podstawki. Wcześniej było to 120x80 a obecnie 100x50 (zwykła chariotówka). Mam modele metalowe z 6/7 ed i one na tą małą podstawkę nie wchodzą. Z uścisleń został wykreślony punkt o możliwości wystawiania czołgu na starej podstawce (IMHO za dużej bądź co bądź) więc czy mogę sobie go wystawiać na podstawce 120x60? Pasuje na niej idealnie. Nic nie wystaje - jest po prostu OK.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Hmmm tak teraz go na nią znowu postawiłem i wygląda pokracznie...boki wystają, koła tylnie są po za obrębem podstawki rydwanowej. W sumie i tak mało gram na turniejach więc na grę domową może być to 120x60, przynajmniej ma to wtedy ręce i nogi
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Ja swoje dałem na podwójne podstawki - stoją przytwierdzone do rydwanowek a te do starych 120x80. A na ew turnieje będę zabierał 5 ed maleństwo + ew plastik :d
W erracie do AB Imperium (erraty ze strony GW).
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...