Nowy layout forum
Re: Nowy layout forum
Nie ma kilku ikonek z tekstami, muszę skopiować kilka grafik z wersji angielskiej. Ale poza tym to jestem zachwycony jak na razie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Wszystki jasne layouty mają do siebie to, że walą po oczach, co przy dłuższym czytaniu jest odczuwalne. SoftBrown nie jest wyjątkiem. Tomash, zostaw jakiegoś ciemnego skina
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Chyba tylko jak czytasz w nocy, bez oświetlenia, z rozkręconą jasnością w laptopie
Może będzie jakiś jeden ciemny.
Natomiast każda minuta z tym SoftBrown mnie coraz bardziej przekonuje
Może będzie jakiś jeden ciemny.
Natomiast każda minuta z tym SoftBrown mnie coraz bardziej przekonuje
Z layoutami na CSS jest to niestety zadanie niebanalne, ale się zobaczy. Najpierw to wywalę grafiki robiące zaokrąglone rogi na rzecz border-radius z css3, a potem się zobaczy
- swieta_barbara
- habydysz
Rewelacja. Chcesz jakas fajna grafike na gorze? Daj wymiary, chetnie machne.
Brakuje tylko na glownym tematow ktore jako ostatnie byly poruszane w danym dziale. I "Zobacz aktywne watki" fajne bylo jak bylo wszedzie, we wszystkich oknach, a nie tylko na glownej. No i quickreply tez bylby najs. Czy ktorakolwiek z tych zmian moglbys wprowadzic?
Brakuje tylko na glownym tematow ktore jako ostatnie byly poruszane w danym dziale. I "Zobacz aktywne watki" fajne bylo jak bylo wszedzie, we wszystkich oknach, a nie tylko na glownej. No i quickreply tez bylby najs. Czy ktorakolwiek z tych zmian moglbys wprowadzic?
- Heffe vel Mikołaj
- Wałkarz
- Kontakt:
właściwie to posty się za słabo od siebie odróżniają. jest niewielki kontrast z ramką więc tak jakby na tym trzeba oprzeć czytelność.
gros ludzi ma wybujałe sygnaturki i przez to poszukiwanie konkretnego posta jest bardzo utrudnione.
gros ludzi ma wybujałe sygnaturki i przez to poszukiwanie konkretnego posta jest bardzo utrudnione.
Grafiki są, jakby co to spróbuję aktywować Wafiego. On zawsze się budzi z letargu jak zmienię layoutswieta_barbara pisze:Rewelacja. Chcesz jakas fajna grafike na gorze? Daj wymiary, chetnie machne.
Hmm, ja i tak używam głównie "zobacz nowe posty" i "znajdź swoje posty".swieta_barbara pisze:Brakuje tylko na glownym tematow ktore jako ostatnie byly poruszane w danym dziale.
Najprędzej quickreplyswieta_barbara pisze:I "Zobacz aktywne watki" fajne bylo jak bylo wszedzie, we wszystkich oknach, a nie tylko na glownej. No i quickreply tez bylby najs. Czy ktorakolwiek z tych zmian moglbys wprowadzic?
Jestem po 2 dniach testowania SoftBrown i uważam, że jest dramatycznie złym layoutem.
Informacje zlewają się ze sobą - wielkie podpisy odwracają uwagę od postów, które stają się mało czytelne.
Posty w ogóle są słabo postrukturyzowane.
Info o użytkowniku z lewej strony jest absolutnie nienaturalne (eyetracking).
Zamiast przyciągać wzrok i oznaczać nowy post, robi to tylko powtarzany w kółko tytuł tematu.
Jest to o tyle niewygodne, że avatary bardzo się wyróżniają z layoutu.
I zamiast naturalnie po prawej (w naszej kulturze czytanie od prawej wymusza naturalne poszukiwanie wzrokiem z prawej strony, gdy lewa jest bardziej zaniedbywana), nagle nasze oczy łowią co chwila jakieś kolory (lub co gorsza animki) z lewej strony, co jest bardzo niekomfortowe.
Poza tym kolorystyka jest bura i też nie poprawia czytelności.
Chce mi się spać po 10 min czytania forum w SoftBrown.
No i jak wczoraj pisałem PM-ki to nie działały emotikony.
I bardzo wkurwia brak możliwości przeskoczenia od razu do ostatniego postu w ostatnio poruszanym temacie z danego subforum.
Bardzo przydatne przy gęstej dyskusji. Teraz muszę najpierw otworzyć subforum, potem znaleźć numer ostatniej strony i dopiero tam trafiam.
SubSilver FTW.
Więc jeżeli planowane jest zostawienie jakiejś innej skórki oprócz SoftBrown, to super.
Jeżeli nie, to bardzo bardzo szkoda.
Informacje zlewają się ze sobą - wielkie podpisy odwracają uwagę od postów, które stają się mało czytelne.
Posty w ogóle są słabo postrukturyzowane.
Info o użytkowniku z lewej strony jest absolutnie nienaturalne (eyetracking).
Zamiast przyciągać wzrok i oznaczać nowy post, robi to tylko powtarzany w kółko tytuł tematu.
Jest to o tyle niewygodne, że avatary bardzo się wyróżniają z layoutu.
I zamiast naturalnie po prawej (w naszej kulturze czytanie od prawej wymusza naturalne poszukiwanie wzrokiem z prawej strony, gdy lewa jest bardziej zaniedbywana), nagle nasze oczy łowią co chwila jakieś kolory (lub co gorsza animki) z lewej strony, co jest bardzo niekomfortowe.
Poza tym kolorystyka jest bura i też nie poprawia czytelności.
Chce mi się spać po 10 min czytania forum w SoftBrown.
No i jak wczoraj pisałem PM-ki to nie działały emotikony.
I bardzo wkurwia brak możliwości przeskoczenia od razu do ostatniego postu w ostatnio poruszanym temacie z danego subforum.
Bardzo przydatne przy gęstej dyskusji. Teraz muszę najpierw otworzyć subforum, potem znaleźć numer ostatniej strony i dopiero tam trafiam.
SubSilver FTW.
Więc jeżeli planowane jest zostawienie jakiejś innej skórki oprócz SoftBrown, to super.
Jeżeli nie, to bardzo bardzo szkoda.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
- swieta_barbara
- habydysz
Tez sie poddalem. Slaba jest.
JaceK pisze:Info o użytkowniku z lewej strony jest absolutnie nienaturalne (eyetracking). (...)
Poproszę o opinię kogoś, dla kogo "prawy" i "lewy" odpowiada ogólnoświatowym standardom.
O, Baśka. No dobra, to jaki proponujecie?
Tomash pisze:JaceK pisze: Poproszę o opinię kogoś, dla kogo "prawy" i "lewy" odpowiada ogólnoświatowym standardom.
Oj tam, oj tam.
Zrozumieć, zrozumiałeś, więc się nie dopierdalaj.
Subsilver rządzi.
Jak już napisałem.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Subsilver jest tabelkowy, znaczy niekoszerny. Nowy layout ma być oparty o CSS, bez tabelek.
OK, wywaliłem SoftBrowna (i przy okazji parę przestarzałych stylów używanych przez kilkunastu użytkowników forum ) i wrzuciłem kilka nowych. Bardzo proszę testować i się dzielić uwagami.
Jak na razie:
- Reds: za ciężki, te czerwone bele między postami mi urywają od frajdy
- Ultrasilver Red: jak na razie wygrywa w mojej opinii
- Black, CA Gen2 cierpią na to samo co SoftBrown (mdła kolorystyka postów, słaba odróżnialność)
- Proglass: za dużo czerwonego (tło!), ale gdyby poprawić tło, to bardzo silny kandydat
- RedSteel: ex aequo pierwsze miejsce u mnie razem z Ultrasilver Red
Jak myślicie?
Jak na razie:
- Reds: za ciężki, te czerwone bele między postami mi urywają od frajdy
- Ultrasilver Red: jak na razie wygrywa w mojej opinii
- Black, CA Gen2 cierpią na to samo co SoftBrown (mdła kolorystyka postów, słaba odróżnialność)
- Proglass: za dużo czerwonego (tło!), ale gdyby poprawić tło, to bardzo silny kandydat
- RedSteel: ex aequo pierwsze miejsce u mnie razem z Ultrasilver Red
Jak myślicie?
Tomash, nie bądź faszystą i nie każ nam cierpieć pięćdziesięciu czerwonych styli, tylko dlatego, że lubisz ten kolor. A obiecany ciemny layout? DarkFantasy był spoko.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Subsilver2 i Redsilver3 są najlepsze. Reszta taka sobie IMHO
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.