ETC 2010 Live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Re: ETC 2010 Live

Post autor: Loremaster »

Myślę że tutaj jest dużó racji, jeżeli potrzebne były VC to powinien jechać najlepszy gracz VC albo jeden z najlepszych, który armią gra cały czas. Podobnie z każda inną armią.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Chłopaki zanim wrócą do Polski będą mogli tu przeczytać nie tylko ocenę swojego performance'u, ale i diagnozę przyczyn słabego wyniku oraz kompletne sposoby poprawienia sytuacji :mrgreen:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tomash pisze:Chłopaki zanim wrócą do Polski będą mogli tu przeczytać nie tylko ocenę swojego performance'u, ale i diagnozę przyczyn słabego wyniku oraz kompletne sposoby poprawienia sytuacji :mrgreen:

Welcome to polish reality ;)

Zdaje sie potwierdzac jedna rzecz z roku na rok, ze gracze powinni grac armiami, ktorymi cisneli cala lige i z tym sie zgodze.
Zaczynam miec wrazenie jak TP , ze zwyciezca ligi sam wybiera sobie sklad, niech bierze nawet 7 swoich nieznanych kumpli, ale za wynik on odpowiada.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Dla mnie Niemcy dali dobry przykład jak należy się przygotowywać się na poważną imprezę. Co do wyniku wierzyłem w naszych do końca, jednak top3 wyraźnie nam w tym roku uciekło.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Ziemko pisze:Zdaje sie potwierdzac jedna rzecz z roku na rok, ze gracze powinni grac armiami, ktorymi cisneli cala lige i z tym sie zgodze.
Zaczynam miec wrazenie jak TP , ze zwyciezca ligi sam wybiera sobie sklad, niech bierze nawet 7 swoich nieznanych kumpli, ale za wynik on odpowiada.
no i bedzie odpowiadal, wroci z 15 miejscem powie przepraszam, za rok pofarci i znow wygra lige i bedzie to samo :lol2:
ObrazekObrazek

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Albo niech gra 8 graczy z topu grającymi różnymi armiami nie ważne czy by to miało być top 8 czy top 45.
Generalnie poczekał bym z oceną na wypowiedzi teamu, a jak widać trzeba zmienić trochę metody wyboru bo coś szwankują( bo kości to na pewno nie były).

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

zmiany w wyborze drużyny na etc trzeba robić na chłodno... a nie od razu po imprezie.

teraz można się skupić na znajdywaniu zalet i błędów obecnej drużyny by był materiał do analizy na przyszłość :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

IMHO to najlepiej by było, że ten kto wygrał ligę wybiera pozostałe 7 armii, i bierze się po prostu najlepszych graczy danych armii (z możliwością bitwy z drugim miejscem jeśli ten chce spróbować)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Też mi się wydaje, że najlepsi gracze poszczególnych armii powinni jechać. Chyba, że np. ktoś w topie cisnął całą ligę dwiema armiami to może sobie wybrać z którą jedzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Lazur +1 :D na początek zrobić głosowanie wśród ogółu graczy jakie armie powinny jechać nastepnie z rankingu bierzemy czołowych graczy tych armi i mamy skład. kapitana wyłoniony zespół wybiera sam. Proste logiczne i pozwala uniknąć sytuacji gdzie na taki turniej jedzie ktoś kto miejsce w rankingu zapewnił sobie grając kompletnie inna armią niż na codzień na turniejach w Polsce...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Przemcio251 pisze:...na początek zrobić głosowanie wśród ogółu graczy j...

+1 - reprezentacje w piłce nożnej powinniśmy robić w id(io/en)tyczny sposób - niech 38 milionów kibiców wybiera kadre, najlepiej smsami... ](*,)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Asassello pisze:zmiany w wyborze drużyny na etc trzeba robić na chłodno... a nie od razu po imprezie.
dokładnie! Najpierw poczekajmy jak chłopaki wrócą i napiszą relacje, mnie one bardziej interesują od gadania nt. doboru ludzi do składu. Na to jeszcze przyjdzie czas

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

wydaje mi się, że graczy warhammera jest jednak mniej jak kibiców piłkarskich :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Ziemko pisze:ze zwyciezca ligi sam wybiera sobie sklad, niech bierze nawet 7 swoich nieznanych kumpli, ale za wynik on odpowiada.
a dla mnie to glupota, takie polskie... zauwazcie ze najwieksze sukcesy odnosza druzyny takie jak Dania czy Wlochy, w obu tych krajach sa sztywne zasady doboru (Dania miejsca z lig i turow eliminacyjnych, Wlochy druzynowy turniej eliminacyjny), w takim przypadku kazdy kto chce naprawde cisnie i dostaje za to nagrode - nie powtarza sie sytuacja sprzed 2 lat (nie boje sie tego powiedziec, mataczenia) oraz nie powtarza sie sytuacja z tego roku (kolesiostwo, bo inaczej niektorych wyborow armijnych nazwac nie mozna)

pora spojrzec prawdzie w oczy, swiat nas dogonil a jak dalej bedzie dominowalo podejscie 'po co ja mam grac na Euro Comp jak i tak nie jade na turniej' to daleko nie zajedziemy, jednak Polska mentalnosc to Polska mentalnosc.... cale Niemcy graja na Euro, robia obozy przygotowawcze, Dunczycy to samo, Wlosi graja 8 os druzynowki, wszyscy cos robia tylko my zawsze jedziemy na pelnej bombie

to bylo tak odnosnie samej ETC organizacji nie tegorocznego wyniku

pzdr !!

EDIT: jednak 8sme :( :( http://www.rankingshq.com/etc/article.a ... icleId=179

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Po pierwsze gratulacje!

Po drugie...
Psioczylibyśmy także gdyby było 'tylko' drugie miejsce - tak jak to było w poprzednich latach; teraz nawet do drugiego jest daleko.
Nie można myśleć o sukcesach nie zastanawiając się co kuleje.
Za późno zaczęli trenować? Ten argument się pojawia co rok i na razie na horyzoncie nie widać zmian a całość ma charakter pospolitego ruszenia zaraz po ogłoszeniu wyników Ligi.
Nie ma co się oszukiwać ale nie jesteśmy (jak widać) mistrzami tego świata żeby z minimalnym przygotowaniem (vide Furion vs bestie) jechać i trzaskać kogo popadnie. Chcemy wygrywać trzeba grać na zasady Euro, robić zgrupowania, organizować turnieje ustawione pod tym kątem.
Ten system treningu (?!) po prostu zawiódł chociaż i tak jesteśmy mistrzami BP, restricted i już niedlugo BS.

Jeszcze raz gratki! Wiem, że chłopaki dali z siebie wszystko =D>

ps. poza tym nie było Thuriona :P

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Jak Thurion.

Potrzebne są jasne zasady wyboru, najchętniej oparte nie tylko na TOP ileśtam, ale też na kryterium armii oraz na wynikach turniejów kwalifikacyjnych. Uważam też, że jeśli o czymkolwiek miałaby decydować jedna osoba, to powinien być to niegrający selekcjoner reprezentacji, jak w każdym szanującym się sporcie. Jakieś TOPY i głosowania to zawsze kolesiostwo i układziki, a kwalifikacje wychodzą pro forma niczym konkursy na stanowiska dyrektorskie w TVP.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Psioczylibyśmy także gdyby było 'tylko' drugie miejsce
My to znaczy kto?
Zawsze gratulowałem reprezentacji i zawsze uważałem którekolwiek miejsce na podium za sukces. Ale wysokie porażki z Niemcami i Włochami i duża strata do top 3 to wstyd
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

8me - echhhhhhhhh.
Tak jak ktos napisal nie ma co robic na hurrra zmian co do wyboru skladu, bo to nic dobrego nei przyniesie.
Pytanie zasadnicze jest takie, gdzie lezy problem - w tym, ze dobor skladu to zawsze uklady i ukladziki czy moze w tym, ze czolowka Polska to swietni gracze indywidualni, ale druzynowo juz nie do konca?

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Mam takie samo zdanie jak Thurion. Cała liga powinna być ustawiana pod ETC. Nie wystarczy nawet zabrać najlepszych dostępnych graczy z najlepszymi armiami. Drużyna musi być maksymalnie ograna. Kapitan musi wiedzieć czego może się spodziewać po danych paringach. Nie wiem dokładnie jak wyglądał nasz "obóz przygotowawczy" przed ETC, ale wydaje mi się, że chłopaki za bardzo uwierzyli w swoje siły. Np. nikt mnie nie pytał, czy mogę zagrać sparingi moimi DoW na zasady EURO. Znalazłbym na to czas i chęci. A Włoskie DoW z tego co widzę mocno pocisnęły któregoś z naszych reprezentantów.

Niestety u nas, żeby znaleźć siew składzie na EURO , trzeba cisnąc w lidze co doprowadza do chorych sytuacji, że połowa naszego składu grała w tym roku najczęściej Demonami i Dark Elfami. Może rzeczywiście wprowadzić zasadę, że jadą z automatu gracze danych armii mający najwięcej punktów z singlowych masterów (ewentualnie także lokali i parówek). Taki Pasiak, który przez cały rok gra równo WE, ma świetne wyniki i jest już ograny pewnie z każdą armią, nie miał nawet szansy na ten turniej.

No nic. Skończyło się na fatalnym wyniku ale mam nadzieję, ze jak już nasi wrócą to krytycznie podejdą do swojego występu i wyciągniemy wnioski na przyszłość.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pytanie zasadnicze jest takie, gdzie lezy problem -
Imo po prostu kilku graczy obessało.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ