ETC 2010 Live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: ETC 2010 Live

Post autor: Barbarossa »

No cóż, w świetle takiej argumentacji i słusznego założenia, że czynnik ludzki zepsuje najlepiej nawet działający mechanizm (zazwyczaj w zamian za kasę, seks lub w ramach instynktu plemiennego) - jedyna rozsądna opcja to system automatycznego wyboru armii.

Najlepsze 8 armii wg TOP 100 z rankingu ligi - te, które miały najlepsze średnie miejsce.
Najlepszy (dostępny) gracz każdą armią.

Proste i unika spinek, układów i czego tam jeszcze. IMHO system wyboru koleżeńskiego się nie sprawdza w WFB PL.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Barb, calkiem sluszne wnioski i rozsadne rozwiazanie. Automatu nikt nie oszuka i nie przekupi. A i bedzie to mialo bardzo pozytywne przelozenie na ksztal ligii w ogole. :)
swieta_barbara pisze:I Ty jedziesz ze mna w skladzie na DMP. No po prostu wypas.
Z tego co pamietam, to Ty podchodzisz do tego fluffowo na zasadzie, ktora objasniales mi i Fischowi w sobote - trzeba wygrywac w ladnym stylu, bez klotni. NA ETC??!!
.
A co ma piernik do wiatraka?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

A jak przykladowo, Debkowi, w ostatniej bitwie wybuchnie duzy mag z gralami i przez to Polska spadnie z pierwszego na 4te miejsce ( bo taki byl scisk w czolowce ), to kazesz mu oddac za "transport" ? :) Nie swiruj, Blessie :F

Tez mi sie wydaje, ze powinni jechac najlepsi gracze poszczegolnymi armiami.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

"- Siła książek w cudzoziemskim wojsku człek musi zjeść, siła rzymskich autorów przewertować, nim oficerem znaczniejszym zostanie, u nas zaś nic to. Po staremu jazda w dym kupą chodzi i szablami goli, a jak zrazu nie wygoli, to ją wygolą...

- Gadaj zdrów, panie Michale! a któraż nacja tyle znamienitych wiktoryj odniosła?
"

:wink: :mrgreen:
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

bless pisze:Barb, calkiem sluszne wnioski i rozsadne rozwiazanie. Automatu nikt nie oszuka i nie przekupi. A i bedzie to mialo bardzo pozytywne przelozenie na ksztal ligii w ogole. :)
swieta_barbara pisze:I Ty jedziesz ze mna w skladzie na DMP. No po prostu wypas.
Z tego co pamietam, to Ty podchodzisz do tego fluffowo na zasadzie, ktora objasniales mi i Fischowi w sobote - trzeba wygrywac w ladnym stylu, bez klotni. NA ETC??!!
.
To, ze dla egocentrycznych dinozaurow moze to byc obojetne, ale czesc osob jednak mocno sie tym przejmuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Turnieje eliminacyjne też nie są opcją bez szans powodzenia. Dają możliwość ogrania i szansę gry na ETC wszystkim chętnym, a w praktyce tylko tym najlepszym. Po dwa turnieje do zorganizowania przez każdy osrodek masterowy w ciagu sezonu ligowego, daje to 20 turniejów w roku, z czego liczy się 10 najlepszych, turnieje zaliczane do ligi + oddzielny euro ranking. Duża liczba graczy = duza liczba playtestów, czyli pożytek dla reprezentacji.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Kalesoner pisze:Turnieje eliminacyjne też nie są opcją bez szans powodzenia. Dają możliwość ogrania i szansę gry na ETC wszystkim chętnym, a w praktyce tylko tym najlepszym. Po dwa turnieje do zorganizowania przez każdy osrodek masterowy w ciagu sezonu ligowego, daje to 20 turniejów w roku, z czego liczy się 10 najlepszych, turnieje zaliczane do ligi + oddzielny euro ranking. Duża liczba graczy = duza liczba playtestów, czyli pożytek dla reprezentacji.
Rules Pack bedzie pewnie w styczniu. Albo jeszcze pozniej. I w ogole to mamy juz 8ma edycje i zmieniaja sie realia gdy wychodza nowe booki.

Co do automatu - jest sprawiedliwy, ale nieskuteczny. Ale nie mam lepszego pomyslu.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Rince pisze:A jak przykladowo, Debkowi, w ostatniej bitwie wybuchnie duzy mag z gralami i przez to Polska spadnie z pierwszego na 4te miejsce ( bo taki byl scisk w czolowce ), to kazesz mu oddac za "transport" ? :) Nie swiruj, Blessie :F
Dokladnie. Przed wyjazdem bedzie musial zostawić kaucje. Jak da ciała, to kaucja przepada. A nawet naliczymy karę umowną....

:mrgreen:

A jaki problem, by dac chłopakom wsparcie finansowe? Skoro maja Twoimi reprezentantami, to daj cos od siebie. Poki jezdza za swoje (pieniadze, czas, nerwy) nie masz za bardzo prawa im czegokolwiek wypominac. Wsparcie finansowe daje obu stronom wiele korzysci i troche klaruje uklad.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

To niby czemu pojechal Malal, a nie ja? Tez mialem ochote i pieniadze pojechac, popykac se w ludki.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

swieta_barbara pisze:

To, ze dla egocentrycznych dinozaurow moze to byc obojetne, ale czesc osob jednak mocno sie tym przejmuje.
Ale wciaz nie widze zwiazku miedzy tym, ze ktos sie przejmuje a tym, ze lepiej wygrac w ladnym stylu niz "w fazie wykłocania". Bo chyba lepiej wygrac w ladnym stylu, nieprawdaz?

Ps. Unikajmy wjazdow ad personam, pls. Bedzie latwiej dyskutowac. :)
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 10:26 przez bless, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Dokladnie mozna by jakies sklatki zrobic na ten cel czy tam odprowadzac z jakis wiekszych turniejów... Ale warunek jest taki że muszą być równe szanse by sie dostać na ETC:)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

swieta_barbara pisze:To niby czemu pojechal Malal, a nie ja? Tez mialem ochote i pieniadze pojechac, popykac se w ludki.
Chyba zauwazyles, ze poza propozycja wsparcia finansowego jestem tez zwolennikiem automatycznego wybierania skladu do reprezentacji najlepszych graczy danej armii? Nie wyrywaj zdan z kontekstu, bo przeinaczasz moj dosyc spojny przekaz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Obawiam sie ze jakby doszla do tego jeszcze kasa to dopiero wtedy jazdy by sie zaczely i zarzuty o przekrety :wink:

Kalesoner
Szczur Królów

Barbara nie dawaj się wciągać w gadkę o niczym, która de facto oddala nas od właściwego tematu.
Obrazek

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

swoja droga, juz jeden podatek masterowy jest odprowadzony, jako zaprzysieglemu liberalowi wystarczy mi to do szczescia 8)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

To byla luzna propozycja. Nie zamierzam za "oplacenie przejazdu" drzeć szat. Jako "egocentryczny dinozaur, ktoremu wszystko obojętne", i jako dosyć slaby gracz, podchodze do tematu raczej na luzie. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Czy mi się dobrze wydaje, że rok temu najgłośniej Malal, Żaba i Robson krzyczeli, że nie ma co się podniecać i gratulować 2giego miejsca?
Ja w takim razie gratuluje Wam 8mego. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

W temacie, ktory nas interesuje nic wiecej nie powiemy, dopoki nie dostaniemy relacji od chlopakow. Wiadomo, ze jestesmy zawiedzeni i ze metoda doboru skladu w tym roku dala dupy. Reszta to obrona blessa, ze nie mam prawa im nic wyrzucac, oraz moja argumentacja, ze mam. Plus smieszne spekulacje na temat wyboru skladu w przyszlym roku. Jako wisienka - flejm klebiacy sie pod sufitem, czekajacy tylko na wybuch.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Też mi się wydaje, że kasy w to mieszać nie trzeba. Jeszcze się jakiś fiskus przywali...

Kalesoner
Szczur Królów

Kacper to ja rozsądzę ten spór, jak chcesz to wrzucaj komu chcesz, jak ktoś inny nie chce niech nie wrzuca, byle w tym wszystkim być w porządku wobec samego siebie.

Więc możesz wrzucać wszystkim poza Dębkiem, Crussem i Cosmo. :wink:
Obrazek

ODPOWIEDZ