ETC 2010 Live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Re: ETC 2010 Live

Post autor: bless »

swieta_barbara pisze:Plus smieszne spekulacje na temat wyboru skladu w przyszlym roku.
Burza mózgów. Najlepsza na adrenalinie. Na chłodno nie działa juz tak dobrze.
Jako wisienka - flejm klebiacy sie pod sufitem, czekajacy tylko na wybuch.
Who's started the flame war? ;)

Ps. Zapomnijmy o pomysle kasy. Słowo "fiskus" wywołuje u mnie gęsią skórkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Fiskus - dokładnie. Okaże się potem, że ten, co zbierał datki z masterów płaci 80% całości kary, kapitan płaci 80% kary bo wziął i przekazał innym, i jeszcze ten, co ostatecznie dostał na wyjazd, płaci 80% kary, czyli razem 240% zebranej kwoty. Potrafią nieźle nacudować na tym, jeśli pieniądze przeszły z rąk do rąk.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Barbarossa pisze:No cóż, w świetle takiej argumentacji i słusznego założenia, że czynnik ludzki zepsuje najlepiej nawet działający mechanizm (zazwyczaj w zamian za kasę, seks lub w ramach instynktu plemiennego) - jedyna rozsądna opcja to system automatycznego wyboru armii.

Najlepsze 8 armii wg TOP 100 z rankingu ligi - te, które miały najlepsze średnie miejsce.
Najlepszy (dostępny) gracz każdą armią.

Proste i unika spinek, układów i czego tam jeszcze. IMHO system wyboru koleżeńskiego się nie sprawdza w WFB PL.
zdecydowanie najlepszy pomysł !

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Barbarossa: znakomity pomysł z najlepszymi graczami armii TOP8. Być może czasami lepiej byłoby wziąć do składu kogoś z armią nr 9 niż 8, lecz jest to najuczciwszy i chyba najefektywniejszy sposób doboru składu. Kapitanem zostaje zwycięzca ligi. Proste. Klarowne. Może zda egzamin?

BTW. Kiedy chłopaki wrócą i będą mogli zdać relację - ktoś wie ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Pewnie dzis. BTW - wiadomo kto wygral ESC?

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ciekawe jeszcze jak się nasi najemnicy spisali na tle swoich teamów.
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Popełniliśmy dużo błędów w defensywie. Jeśli zespół chce grać w Lidze Europy, to nie może się tak mylić. Przy tylu banalnych pomyłkach rywale muszą zwyciężyć. Zrobili to i awansowali. Cały dwumecz przegraliśmy jak frajerzy.

Co dalej będzie z Wisłą? Kolejny rok nie udało się awansować do europejskich pucharów...

- Wszędzie na świecie, gdy zespół przegrywa tak ważne spotkanie, to na usta ciśnie się wiele pytań, ale dziś na niektóre z nich nie da się odpowiedzieć.

A co będzie z Panem? Po takich spotkaniach trenerzy w Wiśle często byli zwalniani.

- Czemu zawsze zadajecie mi to pytanie? Czemu ja mam na nie odpowiadać? Ile razy mam powtarzać, że to pytanie nie powinno być skierowane do mnie. A co w pewnych sytuacjach trener może zrobić? Przecież to nie ja nie strzeliłem rzutu karnego w pierwszym meczu, nie ja popełniałem błędy w obronie. Zawsze w takiej sytuacji winą obarczony jest szkoleniowiec.

Za ten mecz powinno oberwać się również piłkarzom.

- Na pewno nie będę ich bronił, przecież w prostych sytuacjach popełniali szkolne błędy.

Jak ocenia Pan szanse Karabachu na awans do fazy grupowej?

- Azerowie grają bardzo dobrze. Są niebezpieczni, co pokazali w spotkaniach z nami. Nieprzypadkowo drugi raz z rzędu awansowali do czwartej rundy Ligi Europejskiej [w ubiegłym sezonie pokonali m.in. Rosenborg Trondheim i odpadli po meczach z Twente - przyp. red.], być może tym razem im się poszczęści i zagrają w fazie grupowej.

Z kolei Pana zespół szansę na awans przegrał w ciągu zaledwie siedmiu minut. Tyle czasu wystarczyło, byście stracili trzy bramki.

- Są momenty, w których błędów po prostu nie można popełniać, bo decydują o całej przygodzie z europejskimi pucharami. Na przykład nasz bramkarz Milan Jovanić przy pierwszych dwóch golach mógł wyjść z bramki, a Piotrek Brożek nie zamykał akcji na skrzydle, choć wiele razy mówiłem mu, by na to uważał.

Czy ta klęska to efekt problemów z obsadzeniem pozycji stopera?

- Na początku przygotowań miałem do dyspozycji tylko dwunastu zawodników, więc teraz tę drużynę trzeba poskładać. Zaczęliśmy już coś klecić, zrobiliśmy, co w naszej mocy, ale na wszystko potrzeba czasu.

Ile?

- A kto wie Tego po prostu nie da się określić. Wraz z biegiem czasu zacznie to jakoś wyglądać. Przecież nie jest tak łatwo załatać dziury po Marcelo czy Arkadiuszu Głowackim.

Już w niedzielę startuje ekstraklasa. Jak pozbieracie się na spotkanie z Arką?

- Musimy zrobić wszystko, by zespół był gotowy. Mamy trzy dni i spróbujemy zrealizować ten cel.

Oj, przepraszam... przez przypadek wkleil mi sie ostatni wywiad z Kasperczakiem. :mrgreen:
Obrazek

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

bless pisze: Ps. Unikajmy wjazdow ad personam, pls. Bedzie latwiej dyskutowac. :)
a czemu tak? to prowadzi do rozmycia odpowiedzialnosci. zjebalo konkretnie pare osob, nie widze powodu dla ktorego nie mielibysmy o tym pisac "na glos". tak samo jak nie widze powodu, dla ktorego pare innych pomimo slabego wyniku calej druzyny nie mialoby zaslugiwac na szczere (a nie tylko grzecznosciowe) gratulacje.

przez grzecznosc wypada tylko, zanim zaczniemy rzucac nazwiskami, poczekac na relacje chlopakow.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

GoblinNadGobliny pisze:
bless pisze: Ps. Unikajmy wjazdow ad personam, pls. Bedzie latwiej dyskutowac. :)
a czemu tak? to prowadzi do rozmycia odpowiedzialnosci. zjebalo konkretnie pare osob, nie widze powodu dla ktorego nie mielibysmy o tym pisac "na glos". tak samo jak nie widze powodu, dla ktorego pare innych pomimo slabego wyniku calej druzyny nie mialoby zaslugiwac na szczere (a nie tylko grzecznosciowe) gratulacje.

przez grzecznosc wypada tylko, zanim zaczniemy rzucac nazwiskami, poczekac na relacje chlopakow.
blessowi chyba konkretnie chodzilo o to, ze nazwalem go dinozaurem. Wiadomo, ze wine za beznadziejne wyniki polskiej reprezentacji w tym roku ponosza konkretne osoby, ale rozszarpiemy je dopiero po relacjach, albo jak wrzuca indywidualne wyniki na TWF:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 18&t=75558

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Udało mi się przebić przez temat, w tym roku faktycznie wyszło słabo.
Co do ETC : nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko.Albo ETC jest uber ważne i się gra ETC(mastery jako kwalifikacje np), albo mamy to w dupie i gramy polskiego BS i nie powinnismy miec parcia na dobre wyniki. Bez odpowiednio wielu gier na EURO, nie będzie sukcesów.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

I moim zdaniem sztywny mechanizm wyboru składu musi być. Pomysł z eliminacjami się nie sprawdził, bo TOP4 generalnie miało to mocno gdzieś, więc jak zwykle czynnik ludzki zawiódł.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ciężko robić system eliminacji jeśli połowa składu jest z góry znana.. to by się mogło sprawdzić gdyby był niegrający kapitan i żadne miejsce nie było by zaklepane.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Barbarossa pisze:I moim zdaniem sztywny mechanizm wyboru składu musi być. Pomysł z eliminacjami się nie sprawdził, bo TOP4 generalnie miało to mocno gdzieś, więc jak zwykle czynnik ludzki zawiódł.
+1, ja juz mam dosc argumentow w stylu 'ale mi Kaziowi nie potrzeba Juzia i Stasia bo nie pasuja do mojej koncepcji, dajcie mi wolnosc'

moim zdaniem obecna formula wlasnie w tym roku sie wyczerpala

TOP 8 graczy TOP 8 armii wydaje sie sensownym consensusem, choc bardziej widze cos w stylu zwyciezca DMP + TOP 3 ligi (jak sie pokrywa to nastepni itp itd), choc wiem ze jest tutaj znowu wada w postaci dublowani armii - w kazdym razie ja od zawsze bylem za sztywnymi zasadami i jestem za kazda ich forma, zwyczajnie wiesz po co grasz...

pzdr

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

DMP 5 osobowe + trzech graczy z ligi to też nie taki głupi pomysł. Do rozpatrzenia.

Drużyna A wygrywa DMP na początku września i ma cały rok na przygotowanie składu i obmyślenie rozpisek. Na 100% wpłynęłoby to pozytywnie na wynik na ETC.

Team spirit by także był.
Gorzej chyba z motywacja do grania przez cały rok na wysokim poziomie (czy forma) jeśli wiesz, ze jesteś w składzie już 11 miesięcy przed imprezą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Lepiej TOP 8 z ligi :D zgodnie z propozycją barbarossy
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

uważam że obie propozycje są dobre, można przegłosować na LL ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

To ja dorzuce troche węgla do flejmu: poczekajcie aż reprezentanci sami sie wypowiedzą.

A ile będzie gadania że kostki nie poszły! czary się źle losowały! ifki nie szły! Slayerzy wszystkie brejki oblewali! Zobaczymy kto przyzna że warzywił, mial nieograna rozpę i nie byl w formie, a kto bedzie zwalał na pecha :D

A najlepszym komentarzem do wszystkich niefartów będzie tradycyjne: dobry generał by to przewidział!
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

i trzeba wziąc pod uwage realia etc w przypadku brania armii z top 8, a nie brać przykładowo de bo na polskie realia jest to super armia choć patrząc na regulamin mistrzostw jest do bani

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Opieranie się na DMP trochę błędne IMO. Ani nie jest to na zasady Euro, ani nawet (w tym roku) na ta samą edycję. Ponadto wielu graczy Ci powie (tak jak choćby w tym roku), że zwycięzcy DMP nie grali z najtwardszą konkurencją... itd.

Ponadto przy tak wcześnie znanym składzie motywacja do gry/treniningów itp. mała. W rok czasu można się zakochać, ożenić i rzucić Warhammera.

Jakieś TOPY ligi generalnie uważam za obsys, masz TOP 4 z czego 3 grało demonami, a na ETC demony są tak znerfione, że nawet ten jeden, co będzie tam realnie grał Demonami, innego GD musi wystawić. I już cały "skill" wyparował.

TOP 8 armii - najlepsi dostępni gracze z każdej z nich - kapitanem zostaje ten najwyżej w rankingu, czyli zazwyczaj Mistrz Polski. Proste, każdy ma równe szanse i zero gadki w rodzaju "Zdzichu mi nie pasuje do koncepcji, ale za to mój kolega z klubu ma potencjał".

ODPOWIEDZ