Daimos, Kabitan Tsubasa i inne anime rodem z Polonii 1
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- nightclower16
- Mudżahedin
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ehh jak sobie przypomne Goola3 na pegasusa...mam jeszcze chyba sobie dzisiaj pogram...i tygrysią maskę kiedyś miałem...
Tsubasa był zajebisty. Zresztą jakieś pół roku temu zacząłem ściągać odcinki, ale potem zrezygnowałem .
Hm, to taka trochę, hmm, babska bajka?Shinue pisze:Czarodziejka z Księżyca na zawsze pozostanie w naszych sercach...Duderson pisze:Ale co z Czarodziejką z Księżyca?
to była moja pierwsza miłość
Tym bardziej nie potrafiłem jej oglądać w czasach fascynacji Tsubasą, Generałem Dajmosem, Gigim czy Yattamanem - gdy ma się jedenaście lat (rok 1994), to dziewczyny są gupie
babska bajka babska bajka
nic bardziej mylnego
nie wierz w stereotyp bajek o dziewczynkach dla dziewczynek, a o chłopcach dla chłopców. kwestia jest bardzo złożona i problematyczna. popatrz na gatunek YAOI zawierający liczne wątki homoseksualne, który to w większości jest oglądany/czytany przez dziewczyny.
nic bardziej mylnego
nie wierz w stereotyp bajek o dziewczynkach dla dziewczynek, a o chłopcach dla chłopców. kwestia jest bardzo złożona i problematyczna. popatrz na gatunek YAOI zawierający liczne wątki homoseksualne, który to w większości jest oglądany/czytany przez dziewczyny.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Moja koleżanka z liceum jest fanką yaoi... jak do niej przyszłam, musiałam oglądać dwóch panów kochających inaczej w akcji.Shinue pisze:babska bajka babska bajka
nic bardziej mylnego
W ramach wzajemnego dzielenia się hobby, pokazałam jej po prostu figurki...
Hmm, cóż przykład Czarodziejki z Księżyca nie bardzo pasuje do Yaoi; o ile pamiętam to obserwowaliśmy tam perypetie i rozterki emocjonalne Bunny, dziewczynki
Stereotyp stereotypem, jednakże nie zetknąłem się do tej pory ze szczególnym zaineteresowaniem tematem Sailor Moon ze strony chłopców/mężczyzn (no, chyba że lubi się dłuuuuuugie nogi i wielkie oczy
Poza tym wskaż mi jedenastolatka (choć może obecni różnią się od tych sprzed dwunastu lat , który z zainteresowaniem oglądałby Czarodziejkę.
Pamiętam klasowe spory ze społecznością dziewcząt, które prawie przeradzały się w bitwy. My (chłopcy) udowadnialiśmy wyższość Kapitana Hawka nad Sailor Moon, one odwrotnie
Poza tym nie wydaje mi się, by NORMALNEGO jedenastolatka rajcowała tematyka homoseksualna w kreskówkach...
Stereotyp stereotypem, jednakże nie zetknąłem się do tej pory ze szczególnym zaineteresowaniem tematem Sailor Moon ze strony chłopców/mężczyzn (no, chyba że lubi się dłuuuuuugie nogi i wielkie oczy
Poza tym wskaż mi jedenastolatka (choć może obecni różnią się od tych sprzed dwunastu lat , który z zainteresowaniem oglądałby Czarodziejkę.
Pamiętam klasowe spory ze społecznością dziewcząt, które prawie przeradzały się w bitwy. My (chłopcy) udowadnialiśmy wyższość Kapitana Hawka nad Sailor Moon, one odwrotnie
Poza tym nie wydaje mi się, by NORMALNEGO jedenastolatka rajcowała tematyka homoseksualna w kreskówkach...
Ja lubie!!!! A jak sailorka leciała w telewizji, to już byłem starszyMate pisze:Stereotyp stereotypem, jednakże nie zetknąłem się do tej pory ze szczególnym zaineteresowaniem tematem Sailor Moon ze strony chłopców/mężczyzn (no, chyba że lubi się dłuuuuuugie nogi i wielkie oczy
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
ja byłem wtedy w ogólniaku, a na studiach oglądałem powtórki i doroślejszy wiek wcale nie przeszkadzał mi nałogowo oglądać Czarodziejkę. i chociaż koledzy oficjalnie nie przyznawali sie do oglądania tego serialu, to jednak każdy bardzo dobrze znał Sailor Moon
faktem zaś jest, że poszczególne sezony serialu były dla rożnych grup wiekowych, a że anime w Polsce dopiero raczkowało więc oglądaliśmy wszystko jak leci, czego konsekwencją było złapanie sailormoonowego bakcyla i tak zostało mi do tej pory...
najzabawniej było jak kupowaliśmy sailormoonowe komiksy, i nie chodzi mi tu o czaro-białą mangę, lecz o te kolorowe filmbooki. Gdy kobieta w kiosku patrzyła na nas jak na pedofilów-amatorów mówiło się jej, że to dla młodszej siostry
faktem zaś jest, że poszczególne sezony serialu były dla rożnych grup wiekowych, a że anime w Polsce dopiero raczkowało więc oglądaliśmy wszystko jak leci, czego konsekwencją było złapanie sailormoonowego bakcyla i tak zostało mi do tej pory...
najzabawniej było jak kupowaliśmy sailormoonowe komiksy, i nie chodzi mi tu o czaro-białą mangę, lecz o te kolorowe filmbooki. Gdy kobieta w kiosku patrzyła na nas jak na pedofilów-amatorów mówiło się jej, że to dla młodszej siostry
A pamiętacie Umino, śmieszny koleś, potem te sailorki trochę zeszły na psy, co do tiger mana to najlepsza była czołówka , pamiętam tez jednego z przeciwników- człowiek zebra chyba Yataman tez był spoko, ale to nie to samo co transfy, no ale one w tv nie leciały przecież....
Ku**a tak myśle i myśle i ciągle niemoge sobie przypomnieć co to był ten Yattaman! Reszte pamiętam, ale tego nie.
Nie pamiętasz Yattamana???
Zaraz ukaże Cię Dogurobej!!!
Może to Ci coś podpowie
Dwójka głownych bohaterów - Yattamani (Gan-chan i Janet)
No i Ci Źli - Banda Drombo (Donzler, Dronio i Bojakki)
Yattaman to był mega ubaw, można było się czasem posikać ze śmiechu Zwłaszcza jak na końcu Dronio gubiła ciuszki na skutek kary Dokuro (ku wielkiej uciesze Bojakkiego
Zaraz ukaże Cię Dogurobej!!!
Może to Ci coś podpowie
Dwójka głownych bohaterów - Yattamani (Gan-chan i Janet)
No i Ci Źli - Banda Drombo (Donzler, Dronio i Bojakki)
Yattaman to był mega ubaw, można było się czasem posikać ze śmiechu Zwłaszcza jak na końcu Dronio gubiła ciuszki na skutek kary Dokuro (ku wielkiej uciesze Bojakkiego
Rozmowa zeszła trochę z czystego Kapitana Tsubasy to połączyłem ze starym tematem.
A licky boom boom down!!!