Wycena

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
tomeq
Plankton

Wycena

Post autor: tomeq »

Cześć.
Chciałbym się dowiedzieć ile będzie kosztować mnie uzbieranie armii na pułap punktowy do patrolu (oczywiście nie licząc Rulebooka i Księgi armii) ? Jeśli to zależy od armii to najbardziej interesują mnie : Skaveny, Bretonnia , WE lub Lizardmeny

Dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

polecam zajrzeć na allegro to nie boli, albo użyć googli

majzownik
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: majzownik »

Hej!
Zakładając że pułap patrolowy to ok. 600 pkt, koszta mniej więcej będą w okolicach 300 zł (ceny ze strony GW w £ - funtach brytyjskich):

SKAVEN:
Najlepiej chyba zrobić pre-order na Island of Blood (podstaka do WFB, którą od dzisiaj już można zamawiać).
Dostaniesz tam akurat około 600 pkt. skavenów (w tym herosi), RULEBOOOKa, i jeszcze high elfy, które możesz sprzedać na allegro/ebayu lub zamienić na więcej skavenów :)
koszt: £60

BRETONNIA:
W batalionie bretońskim wychodzi około 600 pkt, ale jest mało konnicy, a dużo piechoty. No i trzeba dokupić BSB.
Nie każdemu więc odpowiada, ale za £58, można już grać patrole.
Ewentualnie, możesz kupić dwa pudełka realmów/errantów + generała i BSB, co da ci około 600 pkt i wyniesie £52.

WOOD ELVES:
Znów batalion + hero za łącznie £58.
Dobry zestaw, dostajesz łuczników, konnicę i forest spirity na łącznie ponad 700 pkt + heros.

LIZARDMEN:
W batalionie jest ponad 800 pkt, w tym dwa regimenty ze speciali!
dokup herosa (łącznie wszystko za £58) masz dobrą bazę na początek.

W zestawieniu opierałem się na zestawach batalionowych, jako że uważam je za niezłe bazy na początek. Sam startując z nowymi armiami oglądam najpierw zawartość batalionów, gdyż jest na nich niezła zniżka zawsze.

Oczywiście jeśli myślisz o graniu skavenami (a wymieniłeś ich na początku swojej listy), to nawet się nie zastanawiaj. Bierz kumpla, namów na High Elfy, kupcie na spółę dwa pudła Island of Blood. Każdy za £60 dostanie furę figurek (high elfy prawie 2000 pkt!), rulebooka, kości, miarki i templatki!
Ty będziesz, trochę stratny na ilości punktów, ale będziesz mógł grać od razu wszystkimi.
Twojemu koledze za to jeden gryf niestety będzie zbędny (więc zasili rzeszę bezrobotnych i niechcianych gryfów allegrowych).

Biorąc pod uwagę, że jakość figurek (przynajmniej sądząc po zdjęciach) jest nieporównywalnie lepsza od gobosów i krasnali ze SkullPassa, myślę że Island of Blood to doskonałe wyjście dla każdego chcącego zacząć zbierać nową armię i nie ma jeszcze Rulebooka do 8 ed.
Sam myślę o wciągnięciu podstawki i wchłonięciu szczurów (mam kumpla wskrzeszającego swoje High Elfy) - nie wiem tylko po co mi kolejna armia...

tomeq
Plankton

Post autor: tomeq »

Dzięki majzownik :) a ,,island of blood" można od dzisiaj zamawiać tylko z USA czy w polskich sklepach też już jest do kupienia? (lub kiedy będzie w polskich sklepach?)

majzownik
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: majzownik »

Cieszę się że mogłem pomóc.
Island of Blood pojawił się dziś w przedsprzedaży na stronie Games Workshop. Myślę, że to kwestia kilku dni (a może i godzin) zanim nasze sklepy też wystawią go w ofercie. Tak czy siak, masz trochę czasu - zestaw ten i tak będzie dostępny (wysyłany) na początku września (bodajże czwartego), możesz więc zacząć powoli polować na najniższą cenę w sklepach internetowych czy na allegro.

EDIT: jak pisałem, kwestia czasu - na GAMESrUS.pl już jest (250 PLN!!)

ODPOWIEDZ