Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Re: Szybkie pytania

Post autor: tedzio »

Gdzie kupić korek? Nie korki od win czy coś, tylko sam korek. Tak aby go kupować na arkusze czy coś takiego. Są jakieś sklepy normalne, gdzie można kupować korek (metalowy, plastyczny)?

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Castorama, Merkury Market

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Poszukaj sklepu pod szyldem "Dom korkowy", był w Gdańsku.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Erol
Mudżahedin

Post autor: Erol »

@MAĆKO
Dzięki :) .
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Mam pytanie czy ktoś moze ma tutka do tego jak robić krew? Szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć a pamietam ze cos takiego było chyba. Nie chodzi mi tu o to jak ja malowac tylko jak ją fizycznie zrobić, jakąs metoda z klejem i farbą czy cus takiego .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Skaven pisze:Mam pytanie czy ktoś moze ma tutka do tego jak robić krew? Szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć a pamietam ze cos takiego było chyba. Nie chodzi mi tu o to jak ja malowac tylko jak ją fizycznie zrobić, jakąs metoda z klejem i farbą czy cus takiego .
A teraz troche o KRWIII!!!!!!!!!! - autorstwa CUKIERasa

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Dokładnie o to mi chodziło, dziękować ;)

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

czy ktos juz kupowal takie cos http://allegro.pl/item1174091589_green_ ... wanie.html
cz yjest ot ten sam gs co cytadeli czy cos innego?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
matbar21
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: matbar21 »

Doradzi mi ktoś jakie kolory wash`ów kupić na początek? Będę malował mroczne elfy, standardowe-kodeksowe barwy.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Badab black i devlan mud. Oba na metaliki.
Więcej ci nie będzie potrzebne.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Moss
Wałkarz

Post autor: Moss »

Witam. Mam problem, mianowicie nie mam pojęcia, czym i jak skleić Phoenix Guards (High Elves) z ich halabardami. Próbowałem to kleić, ale cały czas odpada. Jak radzicie sobie z czymś takim?

Awatar użytkownika
matbar21
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: matbar21 »

A jakiego kleju używasz? Może przydałby się lepszy zakupić.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Moss pisze:Witam. Mam problem, mianowicie nie mam pojęcia, czym i jak skleić Phoenix Guards (High Elves) z ich halabardami. Próbowałem to kleić, ale cały czas odpada. Jak radzicie sobie z czymś takim?
kropelka, superglue - cokolwiek innego na cyjano-akrylu.
Wystarczy dobrze przygotować powierzchnie - powinna być gładka. Kleju nakładamy mało, powinien szybko chwycić..
Potem trzeba jeszcze GS-em wypełnić te szpary - to też zwiększą wytrzymałość łączenia.

Moi PG tak sklejeni się mocno trzymają. :)

Jeśli będziesz miał dalej problemy to może trzeba zacząć pinować...
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Mam pytanie zasadnicze co do movement tray-ów. Czy jeżeli zrobię różniące się podstawki od Siebie ale w podobnym schemacie - kolory, technika wykonania ale np. na gwardii płaskie elegancko płaskie płyty chodnikowe/pałacowe etc, a z drugiej strony na podstawkach będzie piasek i wzgórza i za tym idące również odpowiednio pasujące traye. Czy wtedy będzie podstawa żeby się przyczepić do braku spójności w podstawkach?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Daw pisze:Mam pytanie zasadnicze co do movement tray-ów. Czy jeżeli zrobię różniące się podstawki od Siebie ale w podobnym schemacie - kolory, technika wykonania ale np. na gwardii płaskie elegancko płaskie płyty chodnikowe/pałacowe etc, a z drugiej strony na podstawkach będzie piasek i wzgórza i za tym idące również odpowiednio pasujące traye. Czy wtedy będzie podstawa żeby się przyczepić do braku spójności w podstawkach?
Po pierwsze - to Tobie ma się podobać, chyba, że robisz dla klienta.
Po drugie - możesz to np. zaaranżować na oddział stojący na ruinach pałacu.

A w ogóle, to Pierwsze prawo czepliwości mówi, że zawsze znajdzie się ktoś, kto się przyczepi.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

I tak i tak zrobię w ten sposób tray-e żeby w pierwszej kolejności pasowały do podstawek modeli któe będa w danym Tray-u - to akurat proste ale inną sprawą jest, że jeden oddział idzie wąską krętą drogą a drugi wychodzi z wody... ciemnej i niezbyt przyjemnej. Gwardia będzie jak już wspomniałem na płytach i wszystko ma się komponować elegancko :) Tylko chciałem być przygotowany jeżeli ktoś by mi wlepił jakieś minusowe punkty za ew. brak spójności w podstawkach i Tray-ach.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nie powinno być problemu. Brak spójności jest gdy np. masz jeden oddzial z pustynnymi podstawkami a drugi z zieloną trawą/ węglem/lawą itd. lub gdy masz różnokolorowe krawędzie podstawek w ramach jednej armii.
Gdy w calej armii zrobisz piasek, krawędzie trawkę jednego koloru to spokojnie możesz pododawać jakieś elementy dodatkowe.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

jak się maluje nmm? prosze o rady do srebrnego na miecza (albo linki do poradników)
]arrrr

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

poszukaj na coolminiornot.com
tam jest tego dużo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

szukam tematu w który ktoś pokazywal jak się robi spaczeniowe kryształy do podstawek. dajcie link bo znależ nie mogę [-o<
]arrrr

ODPOWIEDZ