DoCh 2400 8ed

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Arbaal
Oszukista
Kontakt:

DoCh 2400 8ed

Post autor: Arbaal »

Witam.
Po pierwsze nie chciałem robić rozpiski na milion pkt w której się wszystko mieści. Myślę że będzie się grało 8ed na taki i większe pkt. Przynajmniej ja na takie będę grał bo na mniejsze to nudno :wink:
Niektórych rzeczy może brakować ale sam nie wiem z czego zrezygnować a co podciągnąć. Chyba nie było jeszcze rozpy na forum na wronie.
Nie wybrałem lora dla małego herlaka ponieważ sam jeszcze nie wiem jeszcze który ale pewnie będzie to któryś z przegiętych death albo shadow. Nie ma horrorów więc nie było też gdzie dać małego maga dlatego spróbuję go przez jakiś czas utrzymać na dysku przy życiu.
1 Lord of Change 600.0 Pts
General; Magic Level 3
Twin Heads
Daemonic Robes

1 Herald of Tzeentch 185.0 Pts
Magic Level 2 (death/shadow?)
Master of Sorcery
Spell Breaker
1 Disc of Tzeentch

1 Herald of Khorne 190.0 Pts
Battle Standard
Banner of Unholy Victory
Armour of Khorne

1 Herald of Slaanesh 120.0 Pts
Siren Song
Torment Blade

21 Bloodletters of Khorne 307.0 Pts
FCG
Icon of Endless War

21 Daemonettes of Slaanesh 307.0 Pts
FCG
Siren Standard

1 Fiends of Slaanesh 55.0 Pts

1 Fiends of Slaanesh 55.0 Pts

6 Flamers of Tzeench 210.0 Pts

5 Flamers of Tzeench 175.0 Pts

5 Seekers of Slaanesh 120.0 Pts

6 Chaos Furies 72.0 Pts

Models in Army: 70
Total Army Cost: 2396.0
Discuss:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

fajna rozpiska...

ale dał bym więcej fiendów, bo na odginaczki są mniej skuteczne od furi ( przynajmniej 1 )

na herlaku chyba bym na shadow postawił, bo 0 jest fajna bo CC, która i tak dojdzie do niej, plus inne fajne czary

wrona tania ale wydaje się skuteczna i zawsze jakieś mocne czary może nieć

Awatar użytkownika
Ghaz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ghaz »

Death jest niezlym lorem. Snajperki u mnie maja juz na koncie lordow/generalow i BSBkow.
Ale tez bym przemyslal male podpakowanie ilosciowe BL lub/i demonetek. Bo jak trafia na horde tanich jednostek gdzie oddzial bedzie liczyc 30+ do 40 modeli to moze byc bardzo ciezko. Faktem jest jednak ze ciezko wybrac, kosztem czego to zrobic.
BLOOD FOR THE BLOOD GOD! SKULLS FOR THE SKULL THRONE!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

death ma za mały zasięg jak na demony one ( heraldzi T ) mają dawać z tyłu przerzut z BSB i buffować z bezpiecznej odległości by klocek przeorywał wszystko albo przetrzymał wiele

Awatar użytkownika
Ghaz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ghaz »

Jedna ze snajperek ma zasieg 12" ale druga ma 12" z mozliwoscia rzucenia silniejszej wersji na 24". I ta snajperka w zupelnosci wystarcza. Jak cos sie do Ciebie zblizy, to zawsze mozesz rzucic ta lepsza na 12".

BTW. Czy ktos z was rozwazal/probowal juz moze nawet, rzucenie 6stki z beasta? Przemiany w smoczka.
Szczerze mowiac gdy widze jak kumpel grajacy HE coraz lepiej sie na mnie wystawia to powoli zaczynam szukac jakichkolwiek mozliwosci by i tak mu sie przeciwstawic.
BLOOD FOR THE BLOOD GOD! SKULLS FOR THE SKULL THRONE!

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

jak jest różnica między Loc a małym herlakiem tzeentcha :?: chyba tylko to że Loc się nie schowa w klocku i kosztuje ok 5 razy więcej :roll:

Pomyśl o tym :wink:

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

+4 to cast
+2 to dispell
reroll to cast / dispell :P
wiekszy LD na 18 cali
thundersztomp z rerollem! :P

i mimo to nadal obsysa ;/
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

ODPOWIEDZ