Wybór składu - ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: Wybór składu - ETC 2011

Post autor: Furion »

Znając tą pojebaną rzeczywistość, pewnie tak.

Ale ja generalnie wierzę w co niektórych, że się opamiętają z genialnymi rozwiązaniami na gorąco.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

HEhe, to TOP5 lepsze od TOP4 które było w tym roku ? =D> #-o

Jak chłopaki od 40k napisali w sąsiednim temacie: najważniejszy jest trening. Musimy się jakoś zastanowić jak by tutaj zmusić wybranych reprezentantów do zmasowanego treningu... any ideas ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Furion pisze:A ja z Wami gadał będę dopiero za miesiąc 8)

Och Ksiaze, wszyscy zaprzestana rozmow, bo twe zdanie dla nas najwazniejsze ;)
PRzepraszam, nie moglem sie powstrzymac 8)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Karli pisze:HEhe, to TOP5 lepsze od TOP4 które było w tym roku ? =D> #-o

Jak chłopaki od 40k napisali w sąsiednim temacie: najważniejszy jest trening. Musimy się jakoś zastanowić jak by tutaj zmusić wybranych reprezentantów do zmasowanego treningu... any ideas ?
1wszy post w tym temacie :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Furion pisze:A ja z Wami gadał będę dopiero za miesiąc 8)
Gdybyś miał wynik jak Crus, Darek czy Cosmo, to mógłbys się wozić.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Ej Furion chce pokazać, że jest dojrzały - nie burzcie jego wizerunku złamasy :wink:

Mam pytanie - czy w styczniu, kiedy pojawi się rulespack na ETC 2011, będzie już można określić jakie armie są na ETC dobre, a jakie obsysają? Innymi słowy, czy będzie można wyłonić 8 potrzebnych armii? Jeśli tak to dodatek do systemu Barbarossy może być prosty: od stycznia do maja wiadomo, jaka armia jedzie na ETC. Zrobić na jej zasady kilka turniejów, wziąć wyniki i po kłopocie. Myślę, że na każdym z takich turniejów, poza challengerami znaleźliby się gracze innych armii, którzy chcieliby się najnormalniej w świecie sprawdzić. A dla tych pierwszych to okazja, żeby wziąć armię, którą potem chcą grać i udowodnić, że potrafią.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

czy w styczniu, kiedy pojawi się rulespack na ETC 2011, będzie już można określić jakie armie są na ETC dobre, a jakie obsysają
Wątpliwe. Bardzo dużo zależy od restrykcji, a prawdziwy test poziomu armii może mieć miejsce dopiero po kilku masterach (kiedy gracze kilka razy zmodyfikują swoje rozpiski, by dostosować się do nowych realiów). Ale testować już jak najbardziej mozna - a nuż się okaże, że armia "słaba" w realiach ETC będzie sobie świetnie radziła.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Poza tym nawet obecnie wybór kilku (powiedzmy 5) najmocniejszych armii jest w miarę oczywisty. Jednak później zaczynają się już schody i rozkminianie czy takie TK jest lepsze niż np. DE...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

karli na 8ed? czy na 7ed?
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Na 8 ed jest dużo lepszy balans między armiami, niż na 7mą.

Armie, które miały najbardziej stracić na zmianach zasad (WE, VC, TK) okazują się dość silne dzięki "odkrytej" jednostce, np. treekinom, lub zastosowaniu różnych myków (multikostkowa faza magii khemri z wizard's hat).

Generalnie monsterowa piechota dają radę i każda armia zyskuje różne patenciki, które, jeśli nie ma na nie odpowiedniej kontry w rozpisce przeciwnika, są po prostu silne.

Trudno mi ocenić głównie Bretkę, Bestie i Orki.

Nie twierdzę, że z czasem nie pojawi się drabinka, po prostu jej szczebelki nie będą tak oddalone.

Awatar użytkownika
Kolumb
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kolumb »

Panowie, do ETC 2011 jeszcze pare miesięcy. Trzeba ochłonąć po wrażeniach z ETC 2010 i wzowić te dyskusje za jakiś czas :D
Życie jest jak papier toaletowy. Długie,szare i do dupy.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Robson pisze:karli na 8ed? czy na 7ed?
Na 7ed. TK w wersji ETC są w ogóle nie pocięte, DE natomiast bardzo. IMO ich wartość w drużynie była bardzo zbliżona.

Robson
Niszczyciel Światów

tk na etc maja 1 klope 1 skorpa mniej, to w sumie calkiem sporo.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

No i całkiem sporo mniej LT do których trza pruć tak jak i innych maszyn które mogły by rozwalić tę klopę...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Robson pisze:tk na etc maja 1 klope 1 skorpa mniej, to w sumie calkiem sporo.
tk:
mniej scorpow o 1 ale sa carriony, ktre na defensy robia to samo tylko wczesniej
mnie katapke o 1 ale tez da sie przezyc
mniej scroli u przeciwnika czyli ogromny plus

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

dla mnie TK na Euro Comp sa i zawsze byly mega mocne i uniwersalne, najdziwniejszy argument jaki slyszalem w rozmowach na Drakonie: 'odpadly kopaczo szczury wiec po co brac TK jak nie ma anty defens comba', raz... pairing w tym roku i tak byl arozkminowy... dwa TK w ogarnietych rekach cisna nie tylko defensy tylko wszystko :P

pzdr

Robson
Niszczyciel Światów

ok, ale taka breta,vc,we nie tracą prawie zadnego modelu :) na etc. dlatego wymienilem klope i skorpa nie napisałem ze są słabe na euro.
RIP

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Roznica jest taka, ze w TK, 2 klopy na BP wystawia sie zawsze. W DE, comba sa rozne. Jedni graja na 4 bolcach, jedni na 2och hydrach, a jeszcze inni 50/50. Dlatego uwazam, ze troche przesadzacie mowiac, ze DE sa BARDZO pociete. Rozpy wygladaja po prostu nieco inaczej.

Rozpa BP: (pod combo na magii)
duza sucz sztylet/mala sucz/mala sucz (bsb)/kociol
20warriorow/2xDR/3xHarpie/2x9 shadow/16gwardii soulrender/Hydra/bolec

Rozpa Euro:
Dua sucz kostka+3ds/mala sucz furion+lifetaker/ Kociol
20 warriorow/2x10 kusz shield/1x dr/2x5 harpie/8 i 7 shadow /16gwardii soulrender/ Hydra
2x ninja z gwiazdkami.

Bsb lub 3cia magiczka + bolec + harpie + dr + 3 shadow VS 2x ninja, 2x kusze. Bez przesady. A mniej wiecej taka rozpa gral Zabcia.

Rozpa pod smoka z hotekiem:

BP:
Smok/czarka/bsb
10warriorow
2xdr
3xharpie
11 i 10 shadow
14gwardii soulredner
4bolce

Euro:
Smok/czarka
2x 10kusz
1x dr z championem
1xharpie
8 i 7 shadow
18 gwardii asf soulrender
18 gwardii murder whip ( assassyn + chariot+ dr)
2 bolce

Bsb +2 bolce+ 6 shadow + 2x harpie VS 2x kusze + 18 gwardi ( assassyn + chariot + dr ). Tutaj minimalnie wieksza roznica, ale nadal bez przesady. Po prostu ta rozpa jest inna. Trzeba sie nia OGRAC. Te "bardzo pociete" DR, wzielo jakies 85-90% teamow. Sporo.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

zmierz sobie ile cm mają ograniczenia do DE i porównaj z ograniczeniami do innych armii :wink:
a przy okazji zobacz ile indywidualnie zdobyły pkt na tym EURO i na poprzednim 8)

dziękuję,
Ż-34

P.S. wzięcie DE było dużym błędem jest dużo więcej lepszych armii na EURO
P.P.S. w swoich propozycjach rozp podaj jeszcze przedmioty będzie się lepiej dyskutowało :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, o 21:11 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.

Robson
Niszczyciel Światów

dokladnie, wyznaczylismy żabę na kozła ofiarnego, jest duży i ma scaly skina więc wszystko wytrzyma ;)
RIP

ODPOWIEDZ