Chaos 1500 Nurgle

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didek
Warzywo
Kontakt:

Chaos 1500 Nurgle

Post autor: Didek »

Jestem dosyć świeżym graczem i chcę wiedzieć, czy taka armia ma jakiekolwiek prawo istnienia. Zamiast obelg, wyzwisk i wyśmiewania się, liczę na porady :)
P.S. Póki co kupiłem tylko jeden box warków, kawę Chaosu, Hero i Sorca.

HERO:
Exalted Hero [239p]
*Additional hand weapon
*Mark of Nurgle
*Daemonic Mount
*Acid Ichor 15
*Filth Mace 35
*Favour of the Gods

Chaos Sorcerer [180p]
*Mark of Tzeentch
*level 2
*Book of Secrets
*Talisman of Protection

CORE:
12 Chaos Warriors [287p]
*Mark of Nurgle
*Banner of Rage
*Additional Hand Weapon
*Full command

12 Chaos Warriors [277p]
*Mark of Nurgle
*Shields
*Full Command
*Festering Shroud

5 Marauder Horsemens [110p]
*Shields
*Flails
*Full command

5 Marauder Horsemens [87p]
*Light Armour
*Throwing spears
*Standard Bearer

SPECIAL:
5 Chaos Knights [320p]
*Mark of Nurgle
*Blasted Standard
*Full Command

1500 points
41 models in army
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, o 16:59 przez Didek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Before Elves, before Dwarfs, before Men, the Old Ones arrived upon this world. Then came Chaos and the great Plan of the Old Ones was unmade. We are the last of their servants, and only by our hand shall the Great Plan be restored, with the total defeat of the usurping younger races."

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

wszystko ładnie pięknie ale ten sorrserer jest jakąś pomyłką, chodzi o marka i zestaw przedmiotów... bo masz maga który jest 2lvl ziomem ale liczy się jako 1lvl bo książka to zmienia ( eratta WoCh poszukaj: http://www.games-workshop.com/gws/conte ... 06&start=2 ) i w rezultacie zna 3 czary super :mrgreen: a po 2 miał być Woch na nurglu a nie: "z dupy mag tęczy" :?

co do reszty: zamałe klocki warriorów 15 to min. osobiste zdanie, albo 10 z MoK i halabardy, muzol <-- takie nurglowe też mogły by się sprawdzić,

maruderom dawaj tylko: muzyka, flail, LA a jak pkt. starczy to TA

rozumiem że warrioży ( nie zmieniaj nazw jednostek, albo napisz w nawiasie obok o co chodzi ) w specialach to knighty.. już lepiej im daj raptor standar ( banner z nowych commonów daje AP )

a jeszcze heros: jeśli heros ma magiczną broń to musi ją używać więc AHW jest zbędny daj mu tarczę w zamiana

następnym razem bardziej się postaraj bo nikt nie będzie wiedział co tak naprawdę masz... i nie będą mieli ochoty odpisywać na Twoje wypociny :wink: rada na przyszłość

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jak na pierwszy "raz", nie jest tragicznie. Moim zdaniem:
-Daruj sobie granie jednomarkową armią, ni to fajne, ni mocne.
Exalted won z Daemonic Steeda, nie ma LOS'a w żadnym twoim oddziale.
SPECIAL:
5 Chaos Warriors [320p]
*Mark of Nurgle
*Blasted Standard
*Full Command
Wtf?
5 Marauder Horsemens [110p]
Horsemen!
Men nie ma liczby mnogiej.

Warriorów zdecydowanie za mało. 15 to minimum. 5tka kawy nic nie zrobi, zamień ją na przykładowo:
Trolle
Dogry
Tudzież olej i za te 320pkt. dołóż klocek Marasów. Minimum 30tu :wink:
Generalnie mało masz tych jednostek. Ah i Bsb się przyda.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Varinastari pisze:Jak na pierwszy "raz", nie jest tragicznie. Moim zdaniem:
-Daruj sobie granie jednomarkową armią, ni to fajne, ni mocne.
Exalted won z Daemonic Steeda, nie ma LOS'a w żadnym twoim oddziale.

@ daemonic steed: mlisz się poczytaj AB warriorów uważnie

@ granie mono armią jest fajne tylko zależy co oczekujesz bo oczywiście nie wykorzystasz wszystkich przegiętości AB którego posiadasz, ale za to przyjemność grania armią którą Ty chcesz grać a nie narzucane z powodów "PG" jest bez proporcjonalna, bo inaczej odczujesz zwycięstwo na które jesteś nastawione prze charakter rozpiski, a inaczej przez klimatyczną grę która będzie przyjemna i z zaskakującym finałem :D

Varinastari
Masakrator

Sorki stary, lecz nie zmienisz tego, iż RB>AB, DM jest MB i takiego typu jest jeździec na takowym.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

AB > RB nie wiem skąd wziąłeś RB > AB nie wiem ale nigdy tak nie było nie nie jest

Varinastari
Masakrator

Tylko w paru przypadkach. Przejrzyj sobie dyskusję na odpowiednim wątku w dziale WoCh i sam dojdziesz do tych samych wniosków, co ja.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Jeździec na daemonic steedzie oraz juggerze jest MC i nie ma lookouta od najtów tylko od dragonogrów... Na cyckowężu,steedzie i dysku jest cavalry i ma looka od najtów... Chyba że liga sędziowska zasędziuje inaczej...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Varinastari pisze:Tylko w paru przypadkach. Przejrzyj sobie dyskusję na odpowiednim wątku w dziale WoCh i sam dojdziesz do tych samych wniosków, co ja.
przypatrywałem się tej dyskusji i nie wiem czemu tak twierdzicie, w AB i RB jest jasno powiedziane co i jak ale jak kto lubi :mrgreen:

Varinastari
Masakrator

Nie jest takie jasne, skoro na ostatnim turnieju organizator zasądził inaczej. Anyway, pozdro, lecę prowadzić sesję i pisać kolejną walkę na AŚ.

PS. Nurgle śmierdzi.
:wink:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Varinastari pisze:Nie jest takie jasne, skoro na ostatnim turnieju organizator zasądził inaczej. Anyway, pozdro, lecę prowadzić sesję i pisać kolejną walkę na AŚ.

PS. Nurgle śmierdzi.
:wink:
to zależy ile miał czasu z zapoznaniem się materiałów... powodzenia :)

@ps... normalne ;)

Awatar użytkownika
Didek
Warzywo
Kontakt:

Post autor: Didek »

Khumanor pisze: maruderom dawaj tylko: muzyka, flail, LA a jak pkt. starczy to TA
Że mam dać im i flaile i Throwing Axes? Tak poza tym, to chciałem z początku obu oddziałom dać Thrownig Axes, ale przestraszył mnie stosunkowo mały zasięg :/
A tak poza tym, to co proponujesz w zamian za Book of Secrets dla maga?
"Before Elves, before Dwarfs, before Men, the Old Ones arrived upon this world. Then came Chaos and the great Plan of the Old Ones was unmade. We are the last of their servants, and only by our hand shall the Great Plan be restored, with the total defeat of the usurping younger races."

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

power familiara albo power nie wiem, na magii nie gram więc trudno coś doradzić

co do TA, mają te 6" ale za to dużo więcej robią niż speary, a w tej ed. zawsze możesz zdać LD pomaszerować i znowu rzucić z tych 6"

ODPOWIEDZ