Robota Jamakota

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Re: Robota Jamakota

Post autor: jamakot »

A to oto to mój nowa praca: szef dowódca marines zarażonych.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

głowa nie pasuje bo jest od innego Boga.

no i ja wyszedł?
]arrrr

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Wyobrażę sobie, że plazma jest nawiercona :shock:
Fajne skrzydełka ci wyszły i ogólnie model bardzo nurglowy :mrgreen:

Ps. Plazma pistole są grywalne w czterdziestce, bo wszyscy mi mówią, że nie.

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Całkiem fajny :) Tylko następnym razem jakąś kartkę na tło daj. Co do samego malowania to mogłeś trochę bardziej powyciągać mięśnie itp, bo teraz zlewa się ze zbroją i model traci przez to

pzd

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Na początek to słabe fotki. Na pierwszym wszystko jest za ciemne, a za to na drugim i trzecim a jasne. Rób zdjęcia z jednolitym tłem.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Drybrush na skrzydłach? :<
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

bem pisze:Drybrush na skrzydłach? :<
No na to wygląda. Drybrush na błonach nie jest zły, jeśli jest robiony bardziej warstwowo z rozjaśnieniem, a nie całe skrzydła tak przejechane.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Skrzydła wyglądają jak z kamienia przez ten drybrush :| no i podstawka uboga (nawet jak przykleisz na nią trawkę) jak na jakiegoś czempiona, czyli figse która powinna się trochę wyróżniać na tle armii. Ogólnie wygląda nieźle, ale spokojnie byłbyś w stanie go trochę bardziej odpicować :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zielonkawy kolor super, bardzo nurglowy, ale skrzydła są... No właśnie jak już rzekł przedmówca skrzydła są kamienne. Jak gargulcowe.

Death_John
Warzywo

Post autor: Death_John »

Przecież on stoi na kamieniu, po co więcej :?:

Ale pomiędzy błonami mógłbyś dać trochę inny kolor.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

racja
Ostatnio zmieniony 10 sie 2013, o 13:56 przez jamakot, łącznie zmieniany 1 raz.
]arrrr

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Po przerwie chciałem coś dać do galerii, a że za dużo nie malowalem, wrzucam zdjęcia mojej malej armii skavenów( nie całej, bo pokazuje tylko to co pomalowane):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
+ robi się jeszcze jeden reg. monków. na razie 5:

Obrazek
]arrrr

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

jup
]arrrr

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Wiesz co jamakot...malowanie masz ok na naprawdę przyzwoitym poziomie ale ta armia sie prezentuje brzydko. Prezentuje sie tak za sprawą twoich podstawek które są w ogóle nie zrobione a jak już coś tam próbowałeś zdziałać to zrobiłeś to w sposób dramatyczny. Na pewno na forum albo w necie jest jakiś poradnik jak zrobić fajne podstawki jak nie potrafisz sobie z tym poradzić.Pozdro

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Koniecznie musisz ujednolicić podstawki. Kamienie wielkości szczura lub trawka elektrostatyczna na całej powierzchni podstawki to masakra #-o

Mam też wrażenie że kolorami przewodnimi twojej armii jest zieleń i czerwień (zgadłem? :P ). Powinieneś bardziej wyeksponować te kolory (tak jak to zrobiłeś na herosach), bo o ile zieleń na tych clanratach bliżej furmanki jest jako tako widoczna to czerwieni za cholerę tam nie widzę, podobnie jest z furmanką.

Myślę że powinieneś też popracować nad sztandarami, są za ciemne i wyglądają jak nieskończone/zrobione na "odwal się". Skaveni lubią jaskrawe sztandary więc może ciemna czerwień rozjaśniana w stronę krawędzi i jaskrawo zielone runy w środku? pasowałoby to do reszty armii, miałoby klimat i przyciągało wzrok :)

Podsumowując armia niespójna i wymagająca jeszcze dużo pracy :wink:

Pozdro.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

oj, dokładnie,. warto chwilę dłużej posiedzie nad podstawkami, naprawdę dają figurkom bardzo dużo. nie wspominając o ekspozycji armii...
z tego co widzę to przy tej metodzie którą stosujesz albo stosujesz zły klej albo za bardzo go rozwadniasz albo za długo czekasz i zaczyna wysychać zanim posypiesz trawkę/kamyczki. same kamyczki najlepiej jeszcze pomalować potem i zdrybrushować. poza tym sam mam taki żwirek z łupków, słabo wygląda na podstawkach, praktycznie go nie używam, lepsze zwykłe kamyczki, gruby piasek czy coś. samą trawkę też najlepiej kłaść na uprzednio położony, pomalowany i wycieniowany piasek. po pierwsze można zrobić fajną grę płaszczyzn a po drugie spod trawki nie prześwituje zielono pomalowany plastik;] no i nie kładź na bokach podstawek żadnych posypek, nie wygląda to fajnie.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

no to mam ołamac ? rozpuszczalnik? :?: #-o
Ostatnio zmieniony 10 sie 2013, o 13:56 przez jamakot, łącznie zmieniany 1 raz.
]arrrr

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

A czym kleiłeś?
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

nie kleilem. kupiłem sklejone. ale chyba hematik :?
]arrrr

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Może spróbuj rozciąć skalpelem, sam tak robię, trzeba bardzo uważać na palce i model .Ewentualnie możesz spróbować usunąć posypkę, zostanie nierówna powierzchnia, którą zakamuflujesz pod następną warstwą, mankament tej metody to problem z malowaniem.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

jesli kleiłes trawsko wikolem to starczy do wody figsy wrzucic i sie klej rozpusci;] ale tez jestem za usunieciem za pomoca nożyka modelarskiego figurek, sam tak robie;] bezpieczniej.

ODPOWIEDZ