"Wysokie podstawki " a 8ed
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
"Wysokie podstawki " a 8ed
Gw uraczyło nas zasadą Real LOS zastanawiam jak to się ma do modeli na podwyższonych podstawkach . Nie jestem zwolennikiem zamiany podstawek na płaskie i wiem że znajdzie się wiele osób które maja modele na wysokich podstawkach i nie chcą tego zmieniać . Macie jakieś pomysły jak to teraz działa ? tu szczególnie akurat liczę na jakieś sensowne uściślenia ze strony LS
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Takie pytanie do LS, czy dało by się zrobić uściślenie co do TLoS-a i modeli posiadających inne wymiary niż standardowe? Tak na wypadek gdyby komuś VLoS nie przypadł do gustu? 

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Z pośród talibów z Opola ja jestem najbardziej liberalny i zasadniczo nie mam nic przeciwko VLoS-owi, ale ja jestem w mniejszości więc nasze turnieje będą na TLoS zapewne, stąd moja prośba o uściślenie.Jasif pisze:[no offence]
Widzę, że Opole dalej utrzymuje tradycję odrzucania wszystkich uściśleń, Balancing patchy i reszty ?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
przeciez tlos jest na tyle jasna zasada, ze nie ma co uscislac. widzisz co widzisz.Hobbit pisze:Takie pytanie do LS, czy dało by się zrobić uściślenie co do TLoS-a i modeli posiadających inne wymiary niż standardowe? Tak na wypadek gdyby komuś VLoS nie przypadł do gustu?
Co najwyzej organizator, ktory sie zdecyduje na takie cudo moze zostawic sobie mozliwosc niedopuszczenia niektorych figurek
Sami się martwcie. Zgodnie z zasadami co widać, to widać i nie ma tu miejsca na żadne niejasności..czy dało by się zrobić uściślenie co do TLoS-a i modeli posiadających inne wymiary niż standardowe
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Jeśli w Opolu chcecie grać na TLoS - no probs, ale prosimy, napiszcie sobie sami uściślenie do TLoSa. Stempel z kartofla możemy Wam nawet podbić, jak nie będzie to jakieś kontrowersyjne, ale mi się w to po prostu babrać nie chce za bardzo, skoro jest VLoS... i chyba generalnie taki jest sentyment na LS.
Więc daj propozycję uściślenia (dosłowną, a nie ogólnikową) i tyle. Radzę - weźcie pod uwagę równice między modelami w różnych edycjach, bo to spory problem.
Więc daj propozycję uściślenia (dosłowną, a nie ogólnikową) i tyle. Radzę - weźcie pod uwagę równice między modelami w różnych edycjach, bo to spory problem.
jezeli model nie jest oryginalny czy co kolwiek bierzcie w takim przypadku tabelke z VLoS'a?Hobbit pisze:Z pośród talibów z Opola ja jestem najbardziej liberalny i zasadniczo nie mam nic przeciwko VLoS-owi, ale ja jestem w mniejszości więc nasze turnieje będą na TLoS zapewne, stąd moja prośba o uściślenie.Jasif pisze:[no offence]
Widzę, że Opole dalej utrzymuje tradycję odrzucania wszystkich uściśleń, Balancing patchy i reszty ?
Osobiście napisałbym, że wyznacznikiem jest najnowszy wydany model bez udziwnień na podstawce, ale nigdy nie mieliśmy o to spięć, bo nikt z nas w Opolu jeszcze się o to nie przyczepił, więc ciężko mi się wypowiadać o najlepszym rozwiązaniu.