2900 Mroczne Elfy Murmiego

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

2900 Mroczne Elfy Murmiego

Post autor: Murmandamus »

Moja przymiarka do formatu 2900 w DE. Moja dewiza to równowaga we wszystkim. Wszystkiego po trochu i mam nadzieję że będzie się uzupełniać.

High Sorceress 4lv na Dark Pegasusie( dark magic)
Pedant of Khaleth
Focus Familia
Black Dagon Egg

Death Hag BSB
Claudon of Blood

Sorceress 2lv (death magic)
Guiding eye
dispell scroll

6 harpies

5 Dark Riders rxb mus
5 Dark Riders rxb mus

20 Repeating Crossbowman
30 Warriors shield, fcg
30 Corsairs fcg Sea Serpent Banner

21 Ececutoniers fcg Banner of Ethernal flame
12 Cold One Knights fcg Banner of Discipline

2 Repeating Bolt Thower
1 War Hydra
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Grałeś już tym z poważnym przeciwnikem?
Dark Magic spisuje się świetnie w połączeniu z shadowem (mam na myśli przedewszystkim obniżenie S z shadowa i 6 z darka) Jeśli grasz już na Exe i chcesz ,żeby coś zrobiły to może postarałbyś się o ciut więcej (kosztem choćby 2xcoków). A zamasiast boltów hydrę i żeby wyważyć rozpę korsarzy (warriorów) na kuszoli. Masz jakiś pomysł ,żeby tę rozpę ograniczyć do 2500?
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

warriorzy są po to by było mięcho i robiło steadfasta. Nie lubię przesadzać ze strzelaniem i dla tego nie zamienie warriorów na kuszoli. 20 już jest. Execów może i powinno być więcej ale brak więcej modeli. Oni chyba mogą spełnić rolę supportu i wbić się na bok czegoś. Tym jeszcze w ogóle nie grałem dlatego daje rozpiskę do oceny wstępnej. Planuję to zabrać we wrześniu do wawy na tur Bartysa.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Za DR bym wcisnął ( wydaje mi się ,że masz nadwyżkę corów ) albo shadów , albo czarkę 2lvl z deathem (skoro go wolisz) i shadów. I ciągle postuluję o zamianę boltów na hydrę. Skoro warriorzy to support , Exe to support , to koksy mają być tą siłą uderzeniową? Podoba mi się pomysł coków jeśli bęsziesz potrafił się tym poruszać i walić po flankach ,ale wydaje mi się ,że powinni ściśle wspópracować z hydrami (dwiema :D )
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Zeppelin, rozpiski Murmiego mają to coś...nie szukaj w nich specjalnych boostów...
Aczkolwiek Czarka duż mi się bardzo podoba...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jak trafisz na dużego maga z deathem to możesz się zdziwić, jak Ci zejdzie duża czarka w 1-2 turze. Ale na to ciężko coś poradzić, może jakby pokombinować coś z tym Waszym mr...

5 dr z kuszami to dla wielu armii będzie free frag za 120 punktów. Łatwo to zabić "na raz", co jest sporym minusem w tej edycji.

Nie wydaje mi się, żeby bolce były lepsze od hydry. Jeśli już chcesz mieć coś na LT, to weź na dużej shadow i rzucaj brzytwę choćby na kuszników.

No i tej 20-ce przydałby się fcg.

12 coldów w jednym oddziale? Celowo nie podałeś kosztu punktowego? :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

zawsze może byc jakieś ale na jakiś wybór. Niekoniecznie może każdy mieć deatha a po to mam focus familiara by nie leźć w los takim zagrożeniom. Nie podaje kosztów bo po co. To ma być ogólny zarys armii i nie chciało mi się wypisywać dodatkowo. UWzględnilem fcg w kuszolach. RBT dodają różnorodności a druga hydra to trochę nudno. DR czasami celowo mogą być free fragiem zwłaszcza jak będą stanowić zagrożenie dla maszyn ew odginaczkę.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Pewnie się zdziwisz, jak wreszcie zagrasz z kimś na death magic i się dowiesz, że nie wymaga LOS.

ODPOWIEDZ