Pająka pomysł na użycie Karniego i spółki w 8 ed.- 2350pkt.

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Pająka pomysł na użycie Karniego i spółki w 8 ed.- 2350pkt.

Post autor: Pająk »

Zrobiłem sobie coś na próbę do VIII ed.

Ogólnie zauważyłem, że można by znowu pograć na Carnim, jak za czasów 6 :-D uwielbiam ten model, jego powrót będzie miły.

myślałem o czymś takim:

Saurus Oldblood 452pkt.
Karni
Dwurak
Venom of Firefly Frog
Armour of Destiny(4+ ward,heavy armour)
Dawnstone (re-roll saveów)

jeśli dobrze kojarzę coś takiego już kombinował Ziemko, ale to chyba najlepsze złożenie tego lorda.

Skink Priest 395pkt.
Engine
Cube of Darkness

Saurus Scar Veteran 166pkt.
BSB
Horned One
Great Weapon
Light Armour
Dragonhelm(bonus do save oraz 2+ ward na flaming attacks)

gostek na Horned One, bo save ma na 1+, a że nie ma głupoty może robić flee. no i raczej zawsze będzie mógł maszerować, więc do głupiej walki też nie wejdzie

core units:

Saurus Warriors 293pkt.

Musician
Standard
25x

Saurus Warriors 293pkt.

Musician
Standard
25x

Skink Cohorts 56pkt.
10
Musician

Skink Cohorts 56pkt.
10
Musician

Skink Cohorts 56pkt.
10
Musician

Skink Cohorts 56pkt.
10
Musician

Skink Skirmishers 70pkt.

10

Terradons 150pkt.

5

Terradons 150pkt.

5

Salamander 80pkt.
Additional Skink

Salamander 75pkt.

Total Army cost: 2348pkt.

Brakuje mi w tej rozpisce troszkę kawalerii, ale teraz gdy nie może robić flee troszkę mnie to boli. klocki saurusów po 25 modeli powinny mieć w większości sytuacji stubborn.

skinki mają muzyków ze względu na darmowy reform, to w połączeniu z nowymi zasadami javelinów daje im mocnego kopa.

salki zapowiadają się całkiem spoko, jestem tylko wciąż ciekawy czy ich strzał będzie tylko raz na grę, czy będą mogły strzelać co turę.

żałuję że nie mogę zmieścić drugiego maga z jednym scrollem... wtedy byłby skin chief bsb na terku lub z cloak of feathers, ale brakowało kilku/kilkunastu pkt. żeby zmieścić się w limicie

co do magii- engine nie będzie czarował w ogóle, korzystać będzie tylko ze swoich mocy i będzie używany tylko do dispelowania. no i walki :wink:

Co myślicie o tym wszystkim?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Fajny ten heros bsb - dobra rozkmina.
Wlasnie nie wiem, ktora opcja oldblooda na carnim jest lepsza ta co napisales, co sam tez kminilem, czy opcja z ogre blade, wardem i potion of speed.

Sam zastanawiam sie czy 2 kloce saurusow sa sensowne. Kawie niestety Tinky Winky powie papa, bo boli mnie ten brak robienia flee bardzo (choc poki co pogladowo wrzucilem ja).
Nie boisz sie o tego bsb? On nie ma gdzie sie schowac.
Dlaczego nei chcesz czarowac enginem? Mimo wszystkie ten dodatkowy poziom by sie przydal - +3 do dispela to nie +2, ale chyba bedziesz mial problemy, zeby sie zmiescic z pktami za herosow.

Salka poki co strzela ciagle, a nietylko raz - czytalem zasady podrecznikowe odnosnie breath weapon i salki. Nie ma nigdzie napisane, ze to breath weapon. Jest napisane, ze uzywa templetki ogniowej. Flame cannony tez uzywaja i nie sa jednokrotnego uzytku.

O Cube of Darkness tez sobie ostatnio przypomnialem, jak sie bedzie bralo tylko 1 Dsa to ten przedmiot bdb bedzie :D
(tylko nie wiem co jest lepsze DS + przerzucanie sejwow dla skinka , DS+ przerzucanie wardow w styku, czy Cube)

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Trochę się o tego BSB boję, ale dam radę nim tak pokombinować, żeby nie zszedł od byle głupoty- łuczników niezbyt się boję, tak samo kusz etc. przed Maszynkami dam radę go ukryć jakoś za terenami. Kawalerię bym może na trzymanie go wziął, ale z drugiej strony... za dużo straciła w tej edycji...

no ja przez cały czas żałuję, że nie mieści mi się tutaj skinek z jednym scrollem.

myślę że ta opcja lorda jest lepsza niż ta z ogre blade. Fakt że tam nie będziemy koniecznie walić jako ostatni, ale tutaj mamy te przerzuty save'a- co przy max. save 1+ jest przydatne.

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Mi brakuje skirmishu skinkowego, bedziesz mial problemy ktorych normalnie lizaki nie maja, niepotrzebnie. Te cohorty maja zasieg 6 teraz wiec troszke malo.

EDIT: ok juz wiem jak dzialaja cohorty wycofuje sie :P
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Maggot
Wałkarz

Post autor: Maggot »

Brakuje mi w tej rozpisce troszkę kawalerii, ale teraz gdy nie może robić flee troszkę mnie to boli.
Czemu nie może?

Pozdr.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

bo stupidity daje ITP
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ