+Barbarossa pisze:Podejrzewam, że mogłoby starczyć zabranie zasady horde wszelkiej piechocie poza core, ale na razie się wstrzymuję. IMO scenariusze i brak combat reforma są bardzo dobre w kombinacji na deathstary.
+2 do i w szarzy i styka

+Barbarossa pisze:Podejrzewam, że mogłoby starczyć zabranie zasady horde wszelkiej piechocie poza core, ale na razie się wstrzymuję. IMO scenariusze i brak combat reforma są bardzo dobre w kombinacji na deathstary.
Nie jest to lista jednostek 0-1 ale jest to lista jednostek rzadkich które są bardzo mocne, uniwersalne, opłacalne i takie z którymi przeciwnik może ma problem. (Chyba większość się zgodzi)Tak jak powiedziałem - jeśli ktoś w drodze dyskusji forumowej zrobi listę jednostek 0-1 i wszyscy (OK, większość) się zgodzą, że jest oki - dla mnie nie ma problemu, żeby z tego korzystać.
Okej, jak Ja to widzę...Tak jak powiedziałem - jeśli ktoś w drodze dyskusji forumowej zrobi listę jednostek 0-1 i wszyscy (OK, większość) się zgodzą, że jest oki - dla mnie nie ma problemu, żeby z tego korzystać.
WE:
? Zostawić, bo Pasiak rozerwie na strzępy
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
+Varinastari pisze:Kwestia imho jest następująca. Idea 0-1 jest ok. Tylko pytanie, czy zbiorowa odpowiedzialność w tym przypadku jest w porządku.
Wg. mnie, Nie. Nie każdy rare zasługuje na cięcie tylko dlatego, iż znajduje się w sekcji Rare.
Skoro jest to ich autorska gra a nie BP to czemu niby mają czekać do pierwszego mastera? Od początku Barb mówił że to nie będzie lekkie ingerowanie w zasady tylko jego (ich) własny system na podstawie wfb.dziop pisze:Nie mam jakiś uprawnień więc się tutaj wypowiem.
-1.Scenariuszy nie powinno się losować powinny być ustalone z góry To pozwala na lepsze przygotowanie do turnieju.
-2.Zasady specjalne terenów nie są złe także zostawił bym tu możliwość rzucenia K6 jaki to rodzaj np.górki
-3.Szarże są moim zdaniem ok można je zostawić także poczekał bym z tym do pierwszego mastera
-4.Aby działała zasada disruption, oddział atakujący z boku/tyłu musi mieć minimum jeden szereg, czyli pięć modeli piechoty/kawalerii/war beasts albo 3 modele monsterowej piechoty/kawalerii/beasts/rydwanów TK) to czemu nie dodać monstery 5 wondowe tak jak było ?
-5.Zasada thunderstomp zadaje 3 trafienia zamiast K6 niby dlaczego? Czy teraz monster no może poza keperem są aż tak gięte?
-6.Disruption sprawia, że oddział nie może korzystać z zasady steadfast za szeregi Moim zdaniem zbyt duża ingerencja w zasady poczekał bym z tym do pierwszego mastera
-7 Disruption sprawia, że oddział nie może wykonać zmiany formacji w trakcie walki (combat reform) moim zdaniem powinien móc tylko wtedy gdy wygra walkę
8- Co do zasad terenów moim zdaniem z lasem mógłbyś coś również zrobić np kiedyś w 40k jednostki za lasem były nie widzialne ale już w lesie było je widać Z tym też do pierwszego mastera
Tak poza tym chwała ci za to ,że chciało ci się coś zrobićWażne jest jednak aby starać się w minimalnym stopniu zmieniać zasady tylko tam gdzie to jest naprawdę konieczne. Dobrze by było również przekonać ludzi z zagranicy co do słuszności tych zmian. Najlepiej żebyśmy w miarę możliwości grali na zasady zbliżone do EURO o ile będzie na 8 ed. Wtedy są szanse na to żeby nasza reprezentacja nie dała dupy.
p.s. też sporo grałem na 8ed i że są potrzebne zmiany nie mam co do tego wątpliwości pozdro.
Nie wiedziałem że strażnik tajemnic jest gięty-5.Zasada thunderstomp zadaje 3 trafienia zamiast K6 niby dlaczego? Czy teraz monster no może poza keperem są aż tak gięte?