Speciale

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

no to dzikusy na dzikach jak ataki maja iść...
squigi sa po to by lasem przemknąć i zboku wylecieć na coś i też zadac dużo:)

ciężko powiedzieć co lepsze... ja używam i tego i tego
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

klocki to warto czy nie warto sila rzeczy w zielonych trzeba miec prawie zawsze jakies, ostatnio na 2200 nawet 5 klockow mialem,
wole jak cos uderza niz static, dlatego zielone to nie jest obecnie idealna armia dla mnie, ale bede wierny, zaczalem nawet zebirac z 3 lata temu WE, ale w wakacje poszly na handel zeby miec pieniadze na wspin:))
savagy na dzikach potestuje kiedys na 2000pkt, BO sensownie ciezko mi tam zmiescic, musze ich tylko najpierw przerobic z bezuzytecznych zwyklych boar boyzow, ale pewnie to nie predko
a kiedys mialem 15 savagy na dzikach...

Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

qrde jestem w kropce:/ kupiłem sobie rydwan i niewiem czy dokupić jeszcze jeden dla herosa czy go sprzedać i kupić coś innego...a jeśli tak to co??<w gre wchodzą tylko speciale bo ich mam w kolekcji mało>
mam 10 hoppersów więc drugi oddział mi niepotrzebny,2 chukki też posiadam a świnie kupujeniedługo...myśle o lobbie i BO(jak wyjdą plastiki),albo jeszcze 2 chukkach
poradzicie coś??
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

na twoim miejscu kupiłbym chukki, ostatnio zaczelem doceniac te maszynki, za maluski koszt potrafia wiele zdziałać. i wogóle po podrożeniu(pkt) praktycznie wszysykich core w tej edycji nie maiałem juz miejsca na fajne specjale wiec czukki ze swym małym kosztem idealnie mi podpasowały!

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

eee....
a dla mnie chuki to bardziej jednostka na pokaz
przeciwnik ich nie zignoruje-faktycznie moga krwi napsuc ale zbyt potezne nie sa (szczegolnie jak sie trafi na beasty albo WE)
na 2k w chwili obecnej mam 2x chukka+lobba+doom diver -> dla mnie konkretne polaczenie

rydwany-jak chcesz wystawiac to parami

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

A jeśli wystawiać black orki to jak?
Bo nie wiem czy kleić ich (20) z dwiema brońmi.. (w sumie itak nie starczy dwóręcznych na cały oddział)
Bo domyślam się że pełna command grupa się napewno przyda. :lol:

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Piotr3K pisze:A jeśli wystawiać black orki to jak?
Bo nie wiem czy kleić ich (20) z dwiema brońmi.. (w sumie itak nie starczy dwóręcznych na cały oddział)
Bo domyślam się że pełna command grupa się napewno przyda. :lol:
Klej ich jak chcesz, jak Ci się podobają, przecież i tak w związku z zasadą "armed to da teef" nie ma to w grze znaczenia.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Części daj tarcze, części dwuraki, części dwie choppy będziesz miał przynajmniej punkty za wyswynig

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

moze bez tarcz - niezbyt oplaca sie je dokupic do BO na codzien..

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

TruePunk pisze:moze bez tarcz - niezbyt oplaca sie je dokupic do BO na codzien..
Poważnie, nie dokupujesz BO tarcz? Uważam, że elitarnej piechocie zawsze warto dokupić tarcze, kosztuje to tylko 1 punkt, a poprawiasz save na strzelanie o 1 (z 5+ na 4+), a w walce wręcz w kombinacji choppa+tarcza o 2 (z 5+ na 3+). Mało co jest tak opłacalne w WFB. Rozumiem, że niektórzy nie dają tarcz goblinom czy slave'om, bo w ich wypadku +1 punkt za figurkę to dużo, skoro sami kosztują 2-3 punkty. Ale elita za 13 punktów powinna być maksymalnie chroniona.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ja w ogole BO nie dokupuje ponizej 3k pkt ;)

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

TruePunk pisze:Ja w ogole BO nie dokupuje ponizej 3k pkt ;)
Spoko, w każdym razie ja gorąco polecam Piotr3K-owi doklejenie tarcz 8)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

zalezy jak je chcesz wystawiac
jak masz cala 20stke-sklej z 5-6 z tarczami...reszta to opcja 2x choppa i gw;byle sie ladnieprezentowali

jezeli masz 10tke,nie doklejaj tarcz,i tak sie nie zwracaja

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja ostatnio w każdej rozpie mam kloc BO. Sprawdzają mi się. A co do tarcz, to zdecydowanie są obowiązkowe bez względu na ilość czarnuchów w oddziale. Są za dobre by ich nie brać :)

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Hmm..
Czyli, jesli dobrze zrozumiałem Wasze rady to mam ich maksymalnie jak sie da obładować ekwipunkiem? (ile sie da tarcze, ile sie da gw a reszcie po 2 bronie?)
Bo nie ma ani tyle tarcz żeby każdego obdarować, ani tyle gw żeby każdy dostał jeden.
Bo wiem że jeśli oddział ma np. tarcze w rospie to figsy też powinny mieć tarcze, bo lecą punkty za wysiwyg. -czy czarnuchów to nie obowiązuje?

Co robi dokładnie ta zasada "Armed to da teeth" (czy jakoś tak), bo nie mam jeszcze rulebooka, a w armybuilderze nie jest opisane (dopiero w tygodniu sobie kupie).

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Pozatym jak wystawiasz 10tke to 10 pktow na tarcze sie zawsze znajdzie. A jak dajesz wilekiego kloca za ponad 300 punktow to bez sensu oszczędzać 20 pktow na tarczach.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Armed to da teeth daje ci mozliwosc wyboru na poczatku walki czym walczysz GW, 2 choppy czy choppa i tarcza.
WYSWIG czarnuchów jest malo restrykcyjny. Po prostu zrob mieszznke, czesc niech niesie GW, czesc 2 choppy a niektorzy tarcze. Po prostu co sie pod reke nawinie ;]
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 22:59 przez Charki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

tarcze obowiazkowo, w sumie to najczesciej u mnie uzywaja wlasnie tarcz chyba, nie sa zbyt mobilni, a 3+ save i spory static pozwalaja im oprzec sie powaznym szarzom
ja mam klocek 20, nie zawsze wystawiam, choc chyba sie to zmieni, bo klocki zwyklakow ida na polke albo na sprzedaz
mam 10 z dwurakami, 4 z 2broniami, i pierwsza linie z grimgorow, borgutow itp., tarcze maja wszyscy, na plecach

ODPOWIEDZ