Podstawki- Bagno
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Podstawki- Bagno
Czy jest jakiś sposób na utworzenie "bagna" na podstawce?
jak masz przezroczysty wikol to mozesz i tak. nie wiem czy nie dalo by sie zmieszac farby z wikolem - efekt bylby fajny ale nie wiem czy to wypali.
no i oczywiście nie moze byc bagno bez... roślinek! zeby zrobic takie kępki trawy jak posmarujesz wikolem nałóż żwirek, albo cos takiego. potem tylko trawka to potraktowac i gotowe
a tak z ciekawości... do czego te podstawki?
tym sposobem mozna tez zrobić "bujgającą" lawe, tylko wtedy chyba mat, albo półmatwertex pisze:Można nalepić mały kamyczek, albo dwa (będą to potem "bulgające" bagno) Zalewamy to wikolem, dajemy temu wyschnąć. Potem malujemy na jaki chcemy kolor, i pokrywamy lakierem błyszczącym.
no i oczywiście nie moze byc bagno bez... roślinek! zeby zrobic takie kępki trawy jak posmarujesz wikolem nałóż żwirek, albo cos takiego. potem tylko trawka to potraktowac i gotowe
a tak z ciekawości... do czego te podstawki?
Ja polecam bezbarwną farbę do szkła. Pomalowac podstawkę i przejachać ta farbą. Można kuspić też w róznych kolorach te farby więc pole do popisu jest. Ja osobiście w plastyku kupuje farby firmy Vitrail.
też można, ale nie wiem jak bedzie z wytrzymałością tego - może się odklejac
mialem kiedys takie farbki (ale innej firmy) to sie szybko wysuszały, deformowały i odpadały. ale może po prostu chińszczyzne mialem
a co do zamiennikow trawki... ehh... stary pędzelek
swoja droga to trawka i tak predzej czy poźniej ci się przyda
mialem kiedys takie farbki (ale innej firmy) to sie szybko wysuszały, deformowały i odpadały. ale może po prostu chińszczyzne mialem
a co do zamiennikow trawki... ehh... stary pędzelek
swoja droga to trawka i tak predzej czy poźniej ci się przyda
Nawet na pewno , bo z moją się nic nie dzieje, zarówno na figsach jak i na podstawkach się dobrze trzyma.J.B. pisze: ale może po prostu chińszczyzne mialem
nom. stary, gęsty wikol może się ciezko mieszac. a barwe farby to przymie od razu jak wymieszasz (no, moze troche jasniejszą) a jak zaschnie to powinna być taka sama farba tylko pół przezroczysta
btw. pisze sie pÓźniej
i jeszcze jedno: nie kupuj wikolu w tubce (albo czegos wikolopodobnego) bo prawdopodobnie nie będzie przezroczysty. ja mialem "wikol" firmy Drakol albo Dragon w takiej pomarańczowej butelce. klej super, przezroczysty i nie zasycha w opakowaniu
btw. pisze sie pÓźniej
i jeszcze jedno: nie kupuj wikolu w tubce (albo czegos wikolopodobnego) bo prawdopodobnie nie będzie przezroczysty. ja mialem "wikol" firmy Drakol albo Dragon w takiej pomarańczowej butelce. klej super, przezroczysty i nie zasycha w opakowaniu
bagno jakiego powinno byc koloru? zielony czy braz?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Czyli zmieszac kolory? zaczac od ciemniejszego i rozjasnic? Bomble pomalowac jasniej czy na taki sam kolor jak kolor bagna?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja