Ciekawe, ciekawe.
 Tylko zwróć, proszę, uwagę, żeby piki były idealnie proste, bo wszelkie koślawizny będą bardzo psuły efekt. Prawdziwe piki były bardzo starannie
  Tylko zwróć, proszę, uwagę, żeby piki były idealnie proste, bo wszelkie koślawizny będą bardzo psuły efekt. Prawdziwe piki były bardzo starannie przygotowywaną bronią.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
 Tylko zwróć, proszę, uwagę, żeby piki były idealnie proste, bo wszelkie koślawizny będą bardzo psuły efekt. Prawdziwe piki były bardzo starannie
  Tylko zwróć, proszę, uwagę, żeby piki były idealnie proste, bo wszelkie koślawizny będą bardzo psuły efekt. Prawdziwe piki były bardzo starannie A nie prościej dobrać drut lub pręcik PE odpowiedniej średnicy, zamiast lepić GSem? Czy ulepek będzie idealnie równy?Krzyek pisze:Piki będą wyprostowane i oblepione GS'em.

Ogólnie fajowo, ale widzę jeden problem, niektóre piki są mocno obniżone i raczej nie ustawisz innego oddziału piechoty podstawka w podstawkę, nie mówiąc już o kawalerii.
 Ogólnie fajowo, ale widzę jeden problem, niektóre piki są mocno obniżone i raczej nie ustawisz innego oddziału piechoty podstawka w podstawkę, nie mówiąc już o kawalerii.Jak patyki do szaszłyków, to nie "ewentualnie" i nie "troszkę", tylko "koniecznie" i "dużo". Patyczek ma ~3 mm średnicy, co w skali Battla odpowiada 15 - 18 cm. To ma być pika dla Imperium, a nie dla Ogrów.TomaszT pisze:Najprościej to by było chyba wziąć po prostu takie długie patyczki to szaszłyków i je ewentualnie troszkę opiłować. I równe i prawdziwe drewno i nie trzeba by było się martwić o dorabianie słoi itp.

Dla mnie to ewidentnie konkwistadorzy podczas powstania w Tenochtitlan (nie dziwię się, że imperium Azteków upadło - takie nazwy nie mają przyszłości). Zmrok, w oddali płonące świątynie rozświetlają miasto. A w samym jego centrum garstka Hiszpanów wystawiająca piki w oczekiwaniu na nagły atak żadnych zemsty tubylców.Tiger Brown pisze:Formuj carre przeciw kawalerii!

Zanim pomaluję pikinierów w ramach treningu zrobiłem orka z nowego zestawu łuczników. Zdjęcia trochę nie wyszły
 Zanim pomaluję pikinierów w ramach treningu zrobiłem orka z nowego zestawu łuczników. Zdjęcia trochę nie wyszły  

witaj z powrotem!
 witaj z powrotem!