Lizardmen 2k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didek
Warzywo
Kontakt:

Lizardmen 2k

Post autor: Didek »

LORD:
Slann Mage-Priest (General, BSB) |435p|
-Higher State of Consciousness
-Unfanthomable Presence
-Dispel Scroll
-Plaque of Tepok
-Aura of Quetzl
-Tothem of Prophecy

HERO:
Saurus Scar-Veteran |97p|
-Halberd
-Shield
-LA

CORE:
39 Saurus Warriors |474p|
-Spears
-Musician

14 Skink Skirmishers |98p|

SPECIAL:
12 Temple Guards |192p|
-Musician

8 Cold One Cavalry |310p|
-Musician
-Champion

RARE:
Skink Priest on Ancient Stegadon with Engine of Gods |390p|
-level 2

76 models in army
1996 points

Ostatnio w GW widziałem, jak dosyć podobna armia odniosła dwa zwycięstwa pod rząd, odpowiednio: gromiąc HE i wygrywając z Imperium. Co o niej myślicie? Mam wątpliwości co do Championa w kawie, zamiast niego bardziej mi się widzi SB, a w dodatku waham się między sztandarem dla BSB - między Totem of Prophecy a Plaque of Dominion.
Proszę o porady i wskazówki ;)
Pozdrawiam
"Before Elves, before Dwarfs, before Men, the Old Ones arrived upon this world. Then came Chaos and the great Plan of the Old Ones was unmade. We are the last of their servants, and only by our hand shall the Great Plan be restored, with the total defeat of the usurping younger races."

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

hmmm...widać że rozpiska z UK
nie ma w niej nic grywalnego
nawe engine idiotycznie złozony (a myślalem że się nie da)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
sarlok
Mudżahedin

Post autor: sarlok »

Bo liczy sie wygrana, wygrana i wygrana a jak wszyscy wiemy klimat lest dla leszczy

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a co tu wspólnego z klimatem? ie jeteś przypadkiem z tych "owiec" które mylą klimat ze słabością?
Pytanie było postawione jasno, w kontekście kilku zwycięstw z rzędu, więć zdecydowanie nie chodziło o klimat!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Didek
Warzywo
Kontakt:

Post autor: Didek »

Naprawdę, panowie, pełen profesjonalizm. Szczerze dziękuję za wyczerpujące wypowiedzi dotyczące możliwych zmian w tej rozpisce w celu usprawnienia jej, naprawdę pomogliście mi swoimi wypocinami i jestem wam wdzięczny!
Dzięki, raz jeszcze!
"Before Elves, before Dwarfs, before Men, the Old Ones arrived upon this world. Then came Chaos and the great Plan of the Old Ones was unmade. We are the last of their servants, and only by our hand shall the Great Plan be restored, with the total defeat of the usurping younger races."

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

zmień złozenie żaby tak by miała:
- Loremaster
- dodatkową kość do czaru

bierzesz nią Life i jest dobrze

jeszcze tch saurusów bym wymienił na skinki i w jakiś magiczny sposób zmiescił salamandry (hero saurus jest tu troszkę z dupy) ew pomysl nad wymiana kawaleri na terki

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Slaba rozpiska, za duzo rzeczy nalezaloby zmienic, wiec nie chce mi sie pisac.
Zerknij do rozpisek lizakow i skumasz o co b.

ODPOWIEDZ