jest fantastyczna! jak bardzo chcesz IF to generujesz kostki i turlasz słońce z 12 na przykład:PPage 62 – Druchii Sorcery
Change to “Druchii Sorcery: Dark Elf Wizards may use any
number of power dice to cast spells, they are not limited to a
maximum of six power dice like other Wizards.”
DE a 8 edycja
Moderator: Yudokuno
Re: DE a 8 edycja
w jaki sposób stracił sens ta zasada?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Dokładnie z tym Wiatrem Magi tak sobie jest...
Miałem 4 magów 3,3,2,2 lvl faza magi i wiatr przywiewa raz 3 kostki raz 4 na tyle magów lol i to ma być magia ?
Np. u Demonów wystawiałeś klocek horrorow i mialy te swoje kostki do czarowania a teraz to juz gorzej bo przeważnie z wszystkich kostek jakie wiatr przywiał rzuca sie 1 czar mocniejszy na innym magu.
Moim zdaniem powinno być tak lvl maga = kostka +wiatr d6 do poola opcjonalnie jak ma być magia bardziej gięta 2d6, pool max 12 kosci.
Wówczas każdy mag sobie po czaruje i zarazem można coś pokminić, teraz może być tak jak masz pecha ze z 10 magami w armii w fazie wiatru otrzymasz co ture 3-4 kostki :d i jesteś w "D..." a niby z ciebie taki wielki czarodziej lol
Miałem 4 magów 3,3,2,2 lvl faza magi i wiatr przywiewa raz 3 kostki raz 4 na tyle magów lol i to ma być magia ?
Np. u Demonów wystawiałeś klocek horrorow i mialy te swoje kostki do czarowania a teraz to juz gorzej bo przeważnie z wszystkich kostek jakie wiatr przywiał rzuca sie 1 czar mocniejszy na innym magu.
Moim zdaniem powinno być tak lvl maga = kostka +wiatr d6 do poola opcjonalnie jak ma być magia bardziej gięta 2d6, pool max 12 kosci.
Wówczas każdy mag sobie po czaruje i zarazem można coś pokminić, teraz może być tak jak masz pecha ze z 10 magami w armii w fazie wiatru otrzymasz co ture 3-4 kostki :d i jesteś w "D..." a niby z ciebie taki wielki czarodziej lol
Daemons, X-Wing & Black Tea
Hmmmm, kolega powiedział że nie ma limitów używania kostek( np. 1 poziom - 2 kostki mocy na czar max) Przepraszam widocznie to mój błąd a kolega może źle zinterpretował zasady używania kostek.Dmtrij pisze:w jaki sposób stracił sens ta zasada?
jest fantastyczna! jak bardzo chcesz IF to generujesz kostki i turlasz słońce z 12 na przykład:PPage 62 – Druchii Sorcery
Change to “Druchii Sorcery: Dark Elf Wizards may use any
number of power dice to cast spells, they are not limited to a
maximum of six power dice like other Wizards.”
Pozdrawiam ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
Druchii Sorcery straciło bo teraz wszyscy mogą walić z 6 kostek DE z większej ilości tylko że teraz wiekszość czarów rzucasz z 2 kostek a takie słoneczka idealnie wchodzą i z 5-6 więc sen rzucania z z 6+ kostek mija się trochę z celem.
No chyba że naprawdę jesteś przygwożdżony i tylko ratuje ciebiebie IFka bo inaczej przeciwnik zdispeluje i walnie kontrą którą już nie sparujesz....
No chyba że naprawdę jesteś przygwożdżony i tylko ratuje ciebiebie IFka bo inaczej przeciwnik zdispeluje i walnie kontrą którą już nie sparujesz....
Daemons, X-Wing & Black Tea
W gimnazjum się w nie bawią
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Chodzi jak wcześniej, ma 10 T, nie ma rozdziału na obsługę i maszynę. Ma tyle życia, ile ma załogantów (za hagę ma 2, w sumie 4) Jak zadasz mu ranę, to najpierw schodzą małe, na końcu duża. Walczysz używając T załogi. I to chyba wszystko.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ogólnie jest bardzo dużo możliwości w Dark Elfach w 8mej edycji. Zwłaszcza w slotach hero.
Lords:
2 duze czarodziejki vs (duza czarodziejka + pegazista) vs smok.
Kazda z tych opcji jest bardzo fajna.
Heroes:
BSB na pegazie + (pegazista vs pegazista + mala czarka vs 2 male czarki)
Oczywiście przy maxowaniu herosow, co nie jest konieczne (np fajnie mi sie gralo dużą czarodziejką, bsbkiem i małą czarodziejką tylko, a oszczędzałem dzięki temu ~500 pktów)
Core:
W wielu rozpiskach takim standardem jest 2*20 kusz. Dark Riderzy również mają jakieś zadanie, mogą screenować klocki przed mortarami itp.
Special:
IMO 20 blackguardów to za mało, by ten oddział dał radę. Natomiast shadzi -> bardzo zyskali.
Rare:
2 hydry są swietnym wyborem, bardzo mocne. Natomiast bolce IMO osłabione, choć 1-2 mogą się przydać.
Lords:
2 duze czarodziejki vs (duza czarodziejka + pegazista) vs smok.
Kazda z tych opcji jest bardzo fajna.
Heroes:
BSB na pegazie + (pegazista vs pegazista + mala czarka vs 2 male czarki)
Oczywiście przy maxowaniu herosow, co nie jest konieczne (np fajnie mi sie gralo dużą czarodziejką, bsbkiem i małą czarodziejką tylko, a oszczędzałem dzięki temu ~500 pktów)
Core:
W wielu rozpiskach takim standardem jest 2*20 kusz. Dark Riderzy również mają jakieś zadanie, mogą screenować klocki przed mortarami itp.
Special:
IMO 20 blackguardów to za mało, by ten oddział dał radę. Natomiast shadzi -> bardzo zyskali.
Rare:
2 hydry są swietnym wyborem, bardzo mocne. Natomiast bolce IMO osłabione, choć 1-2 mogą się przydać.
a nie wydaje Wam sie, że Lord z Exe axem +duża czarodziejka jest w porządku?
w herosach..właśnie nie mam pomysłu na spożytkowanie punktów za
Master+konik+h.arm+shield+SDC+lacnca+Hydra teeths+ Dragonbane Helm/gem
i bardzo potrzebuje odpowiedzi:D
characters:
Lord+Czarka (wymaksowane punkty)
Czarka (2 vlv+1 czar, jajo) Czarka(1lvl, Dispel Scroll) Master (BSB Ring of Darness, Dragonbane Helm/gem)
[kurcze zapomniałem który co mial ze smoczych itemów, ale wydaje mi się że BSB miał Hełm)
więc jak ktos ma fantazję niech powie co by tam wrzucić
w herosach..właśnie nie mam pomysłu na spożytkowanie punktów za
Master+konik+h.arm+shield+SDC+lacnca+Hydra teeths+ Dragonbane Helm/gem
i bardzo potrzebuje odpowiedzi:D
characters:
Lord+Czarka (wymaksowane punkty)
Czarka (2 vlv+1 czar, jajo) Czarka(1lvl, Dispel Scroll) Master (BSB Ring of Darness, Dragonbane Helm/gem)
[kurcze zapomniałem który co mial ze smoczych itemów, ale wydaje mi się że BSB miał Hełm)
więc jak ktos ma fantazję niech powie co by tam wrzucić
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.