Bastard Sword

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Bastard Sword

Post autor: Dymitr »

dodaj to jego bazowych statów i special rulesów do giftu za 100pts ze się leczy za kazda rane jaką zada
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

przereklamowany jest ten miecz :wink: Wolę dać syrenę, tormenta, allure i soun hungera. Jest stompa, jest reroll na hity i wo. jest dwukrotny test ld dla przeciwnika. Ogólnie miodzio w walce lecz trzeba się chować przed magią i pociskami. Gdy masz sam miecz i nic, po za tym możesz nie zdążyć z niego skorzystać :) Keeper jest prawdopodobnie najfajniejszy na tą edycję ale i tak wymaga sprytu od gracza żeby go łatwo nie stracić. Do tego za swoje przegiętości płaci w pkt.

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

Arbaal pisze:przereklamowany jest ten miecz :wink: Wolę dać syrenę, tormenta, allure i soun hungera. Jest stompa, jest reroll na hity i wo. jest dwukrotny test ld dla przeciwnika. Ogólnie miodzio w walce lecz trzeba się chować przed magią i pociskami. Gdy masz sam miecz i nic, po za tym możesz nie zdążyć z niego skorzystać :) Keeper jest prawdopodobnie najfajniejszy na tą edycję ale i tak wymaga sprytu od gracza żeby go łatwo nie stracić. Do tego za swoje przegiętości płaci w pkt.
mam na to krótki komentarz Poćwicz :lol2:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

dziop powiemu mu że z thunderstompa tez się leczy a syrene moze mieć na herlaku obok, czy damy spokój i popatrzymy jak tonie w morzu ignorancji...?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

dziop pisze:
Arbaal pisze:przereklamowany jest ten miecz :wink: Wolę dać syrenę, tormenta, allure i soun hungera. Jest stompa, jest reroll na hity i wo. jest dwukrotny test ld dla przeciwnika. Ogólnie miodzio w walce lecz trzeba się chować przed magią i pociskami. Gdy masz sam miecz i nic, po za tym możesz nie zdążyć z niego skorzystać :) Keeper jest prawdopodobnie najfajniejszy na tą edycję ale i tak wymaga sprytu od gracza żeby go łatwo nie stracić. Do tego za swoje przegiętości płaci w pkt.
mam na to krótki komentarz Poćwicz :lol2:
dziop pisze: no o i po ..uj takie komentarze jak macie pisać bzdury to w ogóle nie piszcie
PS: sorka, ale właśnie dwa te posty jeden po drugim przeczytałem :lol2:

Co do bastarda, na razie wygląda mi to bardziej na taki BP, niż jak to się zapowiadało "wielkie zmiany, piszemy własną grę". Podchodziłem sceptycznie, no sam jeszcze nie wiem.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

o ile nie będzie stosowana radykalna wersja to ok. NA turniej z wersją hardcorową prawdopodobnie mi się nie będzie chciało przyjechać o ile nie okaże się że po czasie tylko ją będzie się stosować ale wierzę w rozsądek organizatorów.

Mój komentarz do odzywki typu 'pozdro poćwicz' - taka odzywka jest na poziomie gimnazjum.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Murmandamus pisze:Mój komentarz do odzywki typu 'pozdro poćwicz' - taka odzywka jest na poziomie gimnazjum.
Podstawówki bym rzekł nawet ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

Murmandamus pisze:o ile nie będzie stosowana radykalna wersja to ok. NA turniej z wersją hardcorową prawdopodobnie mi się nie będzie chciało przyjechać o ile nie okaże się że po czasie tylko ją będzie się stosować ale wierzę w rozsądek organizatorów.

Mój komentarz do odzywki typu 'pozdro poćwicz' - taka odzywka jest na poziomie gimnazjum.
Murmi mój misiu kochany wiem że jesteś najbardziej wkręconą osobą w klimat wfb w tym kraju , i jesteś częściom historii mrocznych elfów. Proszę cię daj spokój . To jest oczywiste co jest lepsze :D Jeśli ktoś poczuł się urażony to sorry :D

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Całkiem mi się to podoba, choć zgadzam się, że przy możliwości mierzenia wszystkiego brak losowej szarży jest nietrafionym pomysłem. I=10 w szarży nie powinno dużo zmienić poza pojedynkami bohaterów więc może już zostawić tak, jak jest?

Prośba ode mnie o wywalenie choć jednego bonusu, który dostały szarże z boku. Moim typem jest zmniejszenie ograniczenia na wielkość oddziału szarżującego. Pierdylion 5 wilków/psów/innegotaniegogówna na tym korzysta, fajne armie raczej nie. No i oczywiście olać dziopa namawiającego na umożliwienie zdejmowania szeregów i robienia innych brzydkich rzeczy przez duże potworki. Już to w 7ed przerabialiśmy i nie było za fajnie. Potem doszły jeszcze 8ed bonusy i zdejmowanie szeregów przez potwora jest wielkim no fuckin' way.

Maciek

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

jeszcze się odniosę do limitowania rare-ów, otóż wydaje mi się, że zamiast tworzyć listę co dać 0-1 a co nie to może nie ograniczajmy tego w ogóle? po to są %, żeby tego nie robić
Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, o 12:12 przez Asgard, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Mam podobne zdanie bo z obecnego rozwiązania nie ma żadnych korzyści.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a zdajesz sobie sprawę z tego, ze Bretka np mieści dwa tebusze i lance grali juz na 1500 punktów?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Niech coś w końcu mają od życia...

Awatar użytkownika
Valnek
Warzywo

Post autor: Valnek »

Ja jestem za procentówką na rarach

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Dmtrij pisze:a zdajesz sobie sprawę z tego, ze Bretka np mieści dwa tebusze i lance grali juz na 1500 punktów?
Lancę O.o? Na 1500 25% to 375. Dwa treby to 180. naprawdę nie zostaje za wiele na tych grali.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

procentówka przecież jest...
chodzi o to że dwa czołgi z T10 i AS1+ to po prostu trochę za dużo.
Obrazek

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Breta to nie jedyna armia która może mieć dwie jednostki z zasadą stone thrower na 1500 pkt.
Btw nie wiem czemu mają nie mieć.

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

Rilam pisze:
Dmtrij pisze:a zdajesz sobie sprawę z tego, ze Bretka np mieści dwa tebusze i lance grali juz na 1500 punktów?
Lancę O.o? Na 1500 25% to 375. Dwa treby to 180. naprawdę nie zostaje za wiele na tych grali.
pytanie czy tniemy Steama czy wszystko jak leci (hydry, aboty, hellke itd.) a może nic?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

5 gołych grali - zajebista IMO odpowiedż na wraciaki...na odrobine wieksze punkty jeszcze banner z flaming attackami i każda hydra/abomka/treemen ssie

Moje zdanie - nie tnijmy niczego, niech to zostanie w gestii organizatorów turniejów, po co mamy regulować wszystko? a im mniej ingerencji tym ludzie będą chętniejsi do grania na tych zassadach

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Moje zdanie - nie tnijmy niczego, niech to zostanie w gestii organizatorów turniejów, po co mamy regulować wszystko? a im mniej ingerencji tym ludzie będą chętniejsi do grania na tych zassadach
+1 dokładnie tak powinno być.

ODPOWIEDZ