Blog Malarski mortimerta
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- mortimerto
- "Nie jestem powergamerem"
Blog Malarski mortimerta
Witam, tak jak w tytule ten cały post będzie blogiem malarskim, będę wrzucał swoje prace głównie z armii Tomb Kingów i Lizardmanów.
Oto Tomb Kingi:
Oddział malowany chyba wieki temu, jedne z moich pierwszych figurek:
A teraz niedawno zrobiony filler na 4 modele...
A tak się prezentuje w oddziale:
Piątka pomalowanych łuczników również wieki temu :
Jutro zamieszczam zdjęcia skinków i konwersjii maga. Jak jutro coś machnę to też zamieszcze.
Oto Tomb Kingi:
Oddział malowany chyba wieki temu, jedne z moich pierwszych figurek:
A teraz niedawno zrobiony filler na 4 modele...
A tak się prezentuje w oddziale:
Piątka pomalowanych łuczników również wieki temu :
Jutro zamieszczam zdjęcia skinków i konwersjii maga. Jak jutro coś machnę to też zamieszcze.
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...
mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu
Fajne figsy, ja tez mam zamiar TK zacza zbierac
Mógłbys troszkę poprawić cienie na tych pierwszych szkieletach (zwłaszcza żeberka) i rozjasnic całość, będzie bomba
Bardzo fajny pomysł na ten filler, tylko ja bym tam jeszcze jakies kosci porozrzucał (tzn poprzyklejau)
//pierwszyy!
Mógłbys troszkę poprawić cienie na tych pierwszych szkieletach (zwłaszcza żeberka) i rozjasnic całość, będzie bomba
Bardzo fajny pomysł na ten filler, tylko ja bym tam jeszcze jakies kosci porozrzucał (tzn poprzyklejau)
//pierwszyy!
- mortimerto
Kości poprawię, przymierzam się do tego od miesiąca... Na fillerze będą kości porozrzucane, ewentualnie obelisk egipski będzie stał , no i oczywiście piach.
Twoja pierwsza armia to Lizardmeni? :} Sądzę tak po avatarze i byłbym wdzięczny za jakieś rady ponieważ lizardów zacząłem zbierać niedawno, a jutro wrzucę zdjęcia figsów pomalowanych, więc koniecznie zajrzyj
Pozdrawiam
mortimerto
Twoja pierwsza armia to Lizardmeni? :} Sądzę tak po avatarze i byłbym wdzięczny za jakieś rady ponieważ lizardów zacząłem zbierać niedawno, a jutro wrzucę zdjęcia figsów pomalowanych, więc koniecznie zajrzyj
Pozdrawiam
mortimerto
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...
mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
ale ja ich dopiero zaczynam robić, więc jakiś zaawansowanych porad to ci nie dam, ale mogę służyć pomocą
tak swoją drogą, to poszperaj sobie w galerii Lizaków, na pewno znajdziesz sporo wskazówek i pomysłów.
i pytanko: jaką kolorystyke do nich bierzesz
tak swoją drogą, to poszperaj sobie w galerii Lizaków, na pewno znajdziesz sporo wskazówek i pomysłów.
i pytanko: jaką kolorystyke do nich bierzesz
- mortimerto
Saurusi veterani i oldbloodzi jasno-niebiescy,
herosi skinków zieloni
kameleony zielone
skinki niebieskie (jasne)
saurusy niebiescy (ciemni)
Jakoś tak, jutro zdjęcia zobaczysz : D
A khermi, dobrze że zaczynasz zbierać, armia bardzo klimatyczna i jeśli umie się nią grać to bardzo dobra jest : D
herosi skinków zieloni
kameleony zielone
skinki niebieskie (jasne)
saurusy niebiescy (ciemni)
Jakoś tak, jutro zdjęcia zobaczysz : D
A khermi, dobrze że zaczynasz zbierać, armia bardzo klimatyczna i jeśli umie się nią grać to bardzo dobra jest : D
- mortimerto
Czyli? Od razu uprzedzam że tamte w realu prezentują się przynajmniej 3 razy lepiej.
czyli że nudne trochę urozmaić je, a u tamtych warriorów daj jakiś drobny piasek (ten u łuczników wygląda trochę jak kasza )
ja lizakami gram ze względu na fluff i klimat (od małego interesowałem sie aztekami i egiptem - dlatego chcę też TK)
no i chciałem kiedyś zostać paleontologiem
ja lizakami gram ze względu na fluff i klimat (od małego interesowałem sie aztekami i egiptem - dlatego chcę też TK)
no i chciałem kiedyś zostać paleontologiem
- mortimerto
Pustynne podstawki to piasek i tylko piasek, więc nie za bardzo widzę sposoby na urozmaicanie ich, chyba że z green staffu jakieś skarabeusze czy coś takiego...
Dziękijamakot pisze:a malowanie ogólnie dobrze
Wygląda mi to jak przyklejony piasek z piaskownicy. Moim zdaniem piasek zawsze lepiej wygląda pomalowany.mortimerto pisze:Czyli? Od razu uprzedzam że tamte w realu prezentują się przynajmniej 3 razy lepiej.
No i co z nimi nie tak? Nuda, nuda. Urozmaić. Wytłumaczenie bo piasek trochę bez sensu
Jakieś ładne, piaskowe kamyczki, skarabeusze, większe kamulce, a wręcz cały płyty skalne, do tego jakieś kości, może zwłoki?
albo uschnieta roślinka jakas, na większe podstawki możesz też walnąć jakieś ruiny
jest taka fajna strona: http://www.coolminiornot.com
poszukaj jakiś tutków do pustynnych podstawek i pokombinuj trochę
jak będę miał czas to kilka linków podrzucę
no a te lizaki gdzie?
jest taka fajna strona: http://www.coolminiornot.com
poszukaj jakiś tutków do pustynnych podstawek i pokombinuj trochę
jak będę miał czas to kilka linków podrzucę
no a te lizaki gdzie?
http://www.coolminiornot.com/article/aid/562
możesz bez trawki, będzie lepiej pasowało
http://www.coolminiornot.com/article/aid/869
Tu możesz trochę więcej żółtego dać, gdzieniegdzie jakieś ozdoby (ale nie wszędzie, jak przesadzisz to zepsujesz efekt)
możesz bez trawki, będzie lepiej pasowało
http://www.coolminiornot.com/article/aid/869
Tu możesz trochę więcej żółtego dać, gdzieniegdzie jakieś ozdoby (ale nie wszędzie, jak przesadzisz to zepsujesz efekt)
- mortimerto
Dobra na razie koniec o podstawkach
Przepraszam za opóźnienie, ale miałem dzisiaj wiele spraw do załatwienia, dlatego dopiero teraz wrzucam foty lizardów:
Skinki:
Zwrócić uwagę na podstawki!
A teraz z bliska:
I totalny zoom:
A Teraz początek konwersjii Skink Priesta, ciałko niedługo pokażę a na razie jego laska :
Oczywiście każdy model prezentuje się o wiele lepiej w realu...
Jutro pomaluje Saurusa to wrzucę jego foty
Przepraszam za opóźnienie, ale miałem dzisiaj wiele spraw do załatwienia, dlatego dopiero teraz wrzucam foty lizardów:
Skinki:
Zwrócić uwagę na podstawki!
A teraz z bliska:
I totalny zoom:
A Teraz początek konwersjii Skink Priesta, ciałko niedługo pokażę a na razie jego laska :
Oczywiście każdy model prezentuje się o wiele lepiej w realu...
Jutro pomaluje Saurusa to wrzucę jego foty
ładne figsy, tylko trochę za ciemne jak na mój gust. no ale to mój gust
co do laski priesta sam mialem podobny pomysł, ale na pomyśle się skończyło
jedyne co razi to oczy. dorób im źrenice, a jak chcesz mieć taką "mhroczną, strashną" armię to zrób im efekt gemów na oczach (w sieci jest mnóstwo tutków, a w army booku na stronie ze skinkami drugi, czwart i szósty mają takie gały). będzie fajnie się prezentowało
podstawki już znacznie ciekawsze i staraj się unikać sklejania kilku modeli w takich samych pozach
co do laski priesta sam mialem podobny pomysł, ale na pomyśle się skończyło
jedyne co razi to oczy. dorób im źrenice, a jak chcesz mieć taką "mhroczną, strashną" armię to zrób im efekt gemów na oczach (w sieci jest mnóstwo tutków, a w army booku na stronie ze skinkami drugi, czwart i szósty mają takie gały). będzie fajnie się prezentowało
podstawki już znacznie ciekawsze i staraj się unikać sklejania kilku modeli w takich samych pozach
- mortimerto
Zdjęć Saurusa już nie wrzucę, za to jutro z samego rana pomalowany skink priest bez laski :}