DE a 8 edycja
Moderator: Yudokuno
Re: DE a 8 edycja
To graj dwiema na zmianę
Zróbmy rewolucje schowajmy figurki grajmy kartonikami!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ja też mam nadzieję, że BS nie przyjmie się na turniejach. Jest o wiele za wcześnie na wprowadzanie ograniczeń. Jako takie pojęcie o sprawie może dać master na śląsku, ale i tak trzeba będzie wszystko dokładnie przemyśleć.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
8ed. ma ledwo miesiac a tu juz lament i ograniczenia wprowadzane.... zal.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
dawniej na Śląsku panowało magiczne pogaństwo teraz robi się pogaństwo 8 edycyjne
w każdym razie jestem dziwnie spokojny że He wespół z Empire opanują top jak VC z Doch przed BP... chyba że w regulaminie pojawią się jakieś mega scenariusze albo gracze wymóżdżą gorsze mega comba
w każdym razie Dymitr wspiera 8 edycję po maksie kupując Death Corps of Krieg ja tam zastanawiam się nad Tyrkami
pozdro,
Ż.
P.S. uważam że ograniczenia można robić już teraz, nikt ich używać nie musi, pierwszy master bez żadnych ograniczeń to dobry pomysł być może 8 edycja może jeszcze pozytywnie zaskoczyć, a o BS porozmawiamy po masterze
w każdym razie jestem dziwnie spokojny że He wespół z Empire opanują top jak VC z Doch przed BP... chyba że w regulaminie pojawią się jakieś mega scenariusze albo gracze wymóżdżą gorsze mega comba
w każdym razie Dymitr wspiera 8 edycję po maksie kupując Death Corps of Krieg ja tam zastanawiam się nad Tyrkami
pozdro,
Ż.
P.S. uważam że ograniczenia można robić już teraz, nikt ich używać nie musi, pierwszy master bez żadnych ograniczeń to dobry pomysł być może 8 edycja może jeszcze pozytywnie zaskoczyć, a o BS porozmawiamy po masterze
Żaba, ojcu rodziny Tyrki sie nie nadają, za duzo ostrych krawędzi i bitsów łatwych do połkniecia:) chyba, że jak ja masz mega wysoko szafkę i drzwiczki w niej:)
a co do 8ed., zapraszam do lektury mojego regu na turniej wrocławski jutrzejszy... wydaje się byc wystarczający, ale do sprawdzenia w praniu
a co do 8ed., zapraszam do lektury mojego regu na turniej wrocławski jutrzejszy... wydaje się byc wystarczający, ale do sprawdzenia w praniu
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ano. Ale Wrocław to nie Śląsk - we wrocku grają w jakiegoś bastard sworda.dawniej na Śląsku panowało magiczne pogaństwo teraz robi się pogaństwo 8 edycyjne
Jeśli wszyscy sobie kupią empire i HE to pewnie tak będzie. Jak na razie moje lightowe DE nie miały problemów z HEw każdym razie jestem dziwnie spokojny że He wespół z Empire opanują top jak VC z Doch przed BP...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jankiel, skończyłbyś się przechwalać, że ze mną wygrałeś
@ Dimitr
Za trzy godziny zobaczymy jak się sprawdzają te Wasze ograniczenia
@ Dimitr
Za trzy godziny zobaczymy jak się sprawdzają te Wasze ograniczenia
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
A ograniczenia kostek, więcej scrolli, bless line of sight i modyfikacja lore of life to z rulebooka?
Był praktycznie remis. Ale faktem jest, że magia wcale nie niszczyła gry - obaj mielismy bardzo mocną, ale wcale nie była decydująca.Jankiel, skończyłbyś się przechwalać, że ze mną wygrałeś
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Może w naszych bitwach bitwa nie niszczyła systemu. Jednak po moich bitwach na turnieju we wrocławiu mam zupełnie inne zdanie.
Widać DE i HE wreszcie mają równy poziom i mogą toczyć ze sobą bitwy bez ewidentnej przewagi DE
Widać DE i HE wreszcie mają równy poziom i mogą toczyć ze sobą bitwy bez ewidentnej przewagi DE
Ludzie się jeszcze nie zorientowali, że to inna gra. Dopóki będą brali rozpy z 7 edycji z większą ilością corów, to będą dostawać w dupę. Hordówki też dobrze przyjmują Twoje combo - 10 strzelców nie będziesz wciągał do warpa kombinacją shadow+life. Ale opracowanie innych rozpisek wymaga trochę wysiłku - łatwiej marudzić i tworzyć różne CSJednak po moich bitwach na turnieju we wrocławiu mam zupełnie inne zdanie
Jestem tego samego zdania. Pozwolisz, że zacytuje. Podoba mi się zwłaszcza ostatnie zdanie
Wydaje Ci się, że 8 ssie. Po prostu rozpiski oparte na schematach z 7 nie mają szans z moją rozpą zrobioną na 8. I dotyczy to każdej armii. Bo już bitwa z takimi DE jakie pokazał Dimitr byłaby o wiele bardziej wyrównana i ciekawa.
Musicie tylko ruszyć głową i wymyśleć coś nowego, a nie starać się dostosować 8 edycje do Waszych starych rozpisek.