Skaven 2k 8ed - poprawiona

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Horned-Rat
Warzywo

Skaven 2k 8ed - poprawiona

Post autor: Horned-Rat »

2000 pkt vs Imperium .... ma szanse na przetrwanie ??

1 warlord @ 150 Pts
Talisman of Preservation; Enchanted Shield; Ironcurse Icon;

1 cheiftain @ 122 Pts
Battle standard bearer; storm banner; shield

1 enginner @ 95 Pts
lvl 1; doomrocket

1 enginner @ 90 Pts
lvl 1; dispell scroll

34 clanrat @ 255 Pts
Champ; music; standard; mortar; spear; shield

34 clanrat @ 255 Pts
Champ; music; standard; mortar; spear; shield

26 slave @ 54 Pts
musican;

26 slave @ 54 Pts
musican;

26 slave @ 54 Pts
musican;

5 gutter runners @ 90 Pts
sling; poison atack;

sling; poison atack;

sling; poison atack;

5 posioned wind globardiers @ 80 Pts
champion; death globe

5 posioned wind globardiers @ 115 Pts
mortar;

5 posioned wind globardiers @ 115 Pts
mortar;

2 plaguecrew catapult @ 200 Pts

1 Warplightning Canon @ 90 Pts

Prosze o komentarz i opinie ;]
Lord 7,5%
Hero 15,35%
Core 33,6%
Special 29%
Rare 14,5%

176 modeli + 2 katapulty + 4 mortary + latarka....

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ba Imperium z dwóch clanratów jeden oddział z 3 slavów dwa oddziały po 50 no i weź drugie działo zamiast jednej katapy. Ogólnie radę da choć ja bym wywalił levele magiczne z magów i zamiast scrolla dał brass orba (wtedy oczywiście przydałby się seer ale da rade bez niego)

Możesz mieć mortar tylko na jednych globkach w armii (dokładnie jeden na dwie jednostki w armii)

Horned-Rat
Warzywo

;] po bitwie ;]

w pierwszej turze storm banner.... ale to i tak duzo nie zmienilo... 5 machin strzelilo (2 canony, 2 mortary, wyrzutnia rakiet) ... magow mialem 3" od oddzialow swoich i jeden zginal od mortara na hit'ie , drugi z canona.... w obu przypadkach look out sir na 4+ nie zadziałał...

imperialista wystawil : 2 inzynierow, arcykaplana na "charriocie" z wardem 4+ , maga 4 lvl (lore of Death), 30 swordsman +20 halabardnikow w asyscie, kolejne 2 klocki swordsmanow, 30 kuszników, 2 dziala, 2 mortary, wyrzutnia rakiet ...

w 2giej turze guttersi wyszli... i jednego mortara i dziala juz nie bylo.... w 3cie turze nie było żadnych machin z jego strony ;]...

doomrocket nie zdazyl zostac uzyty, deathglobe poleciał w kosmos... jeden mortar sobie misfire złapał na dużej templatce ;] katując 4 clanratów...

w sumie straciłem 2x slave, jeden poisoned wind globardiers, 2 magów...i dodatkowo 2 mortary (został 1 z 4) ale zwróciły się ;]

jemu zjadłem park maszyn, 2 inżynierów, kuszników, halabardników...

Qc-Rat - mogłem wystawić 2 mortary w globardiersach... wg. kodeksu : połowa oddziałów globardierów zaokrąglając w górę może mieć mortary.... 3/2=1,5 => 2 ;]

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

magow mialem 3" od oddzialow swoich i jeden zginal od mortara na hit'ie , drugi z canona.... w obu przypadkach look out sir na 4+ nie zadziałał...
a nie prościej było ich wystawić w oddziałach #-o

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Horned-Rat pisze:(...) magow mialem 3" od oddzialow swoich (...)

w 2giej turze guttersi wyszli... (...)
](*,)

Herosi zawsze w oddziałach, a gutterzy w scoucie (chyba, że w jakiś szczególnych okolicznościach)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Horned-Rat
Warzywo

:) no już never ever nie wystawie hero poza oddziałem.........

a dlaczego guttersi zawsze jako scout ? w 2giej turze wyszli na tylach parku maszynowego... jeden mortar strzelil do nich i w jednym oddziale zostały 2 modele....

jakbym je wystawil na poczatku gry jako skautow to sciagnely by ogien na siebie i nie zdziałały by dużo .... czy sie mylę... bo jeśli chodzi o tereny to zbytnio nie było się za czym schować aby zostać 12 cali od wroga...

rada
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rada »

może dlatego że nie możesz szarżować jak wychodzisz zza stołu?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie doczytałem trzech oddziałów... natomiast w scoucie tez nie możesz szarżować w pierwszej turze ; p A ze sam sporo gram z Imperium to wiem, ze tych scoutów nie ma jak wystawić - dobrze nimi zagrałeś tylko poison musi być i strzelasz do maszyn w tej turze jak wychodzisz (albo liczysz na fuks albo bierzesz oddziały po 7 i liczysz na statystykę ; ) )

ODPOWIEDZ