Granie dwoma postaciami naraz
Granie dwoma postaciami naraz
Witam.
Mam takie przemyślenia na temat kwestii grania dwoma postaciami przez jedną osobę.
Czy zdazylo sie wam kiedys zeby jedna osoba odgrywala 2 postacie? (np kumpla ktory nie moze przyjsc na sesje) Pod pretekstem "żeby nie został w tyle"?
Pozwolilibyscie na takie cos?
Mam takie przemyślenia na temat kwestii grania dwoma postaciami przez jedną osobę.
Czy zdazylo sie wam kiedys zeby jedna osoba odgrywala 2 postacie? (np kumpla ktory nie moze przyjsc na sesje) Pod pretekstem "żeby nie został w tyle"?
Pozwolilibyscie na takie cos?
- Zły_Blondyn
- Wałkarz
IMHO MG się powinien zaopiekować taką postacią jeżeli już... Graczom lepiej nie powierzać takich zadań 

zawsze mógl pojechać do babci na imieniny, ta postać, któego gracza aktualnie nie ma 

Hmm u nas ogólnie jest luzik. Niektórzy swoje postacie - weteranów(nie, tu nie chodzi o profkę) po prostu zostawiali w spokoju, a z czasem zachciało im się do nich powrócić.
ja sam gram 2 postaciami, czemu? Mój czarownik został zdemaskowany, no a grać nim nie było sensu, to na razie gram Rycerzem Królestwa.
ja sam gram 2 postaciami, czemu? Mój czarownik został zdemaskowany, no a grać nim nie było sensu, to na razie gram Rycerzem Królestwa.
może nie koniecznie wam o to chodziło ale kiedyś graliśmy grupą zielonoskórych i ja grałem parą snotliński zabójców :] (więc można powiedzieć, że 2 postaciami), zabawa była przednia. Oczywiście granie parą snotlingów było przewidziane w scenariuszu.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
-
- Pseudoklimaciarz
Kiedyś popełniłem ten błąd, ale skończyło to się kłótnią w drużynie na zasadzie: „ale przecież ja bym tam nigdy nie poszedł/nie zrobił/ nie powiedział” i od tamtej pory sam prowadzę postacie nieobecnych graczy. Stają się one NPC, co zapobiega nadużyciom innych graczy.