Proszę o jakiś dobry sposób na malowanie ogrów.
Mam trochę ogrów (właściwie to mój brat młodszy ma, ale ja mu musze pomóc w malowaniu).
Chodzi narazie głównie o zwykłych bullsów, czyli jak malować skórę (jakie kolory), jak malujecie spodnie i reszte ogrzej garderoby.
Jak malować ogry?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Mój sposób na skórkę: Startujesz z Dark Flesh, następnie Dar Flesh + Komando Khaki, Komando Khaki + Dark Flesh, Komando Khaki i na końcu Bleached Bone (można skończyć na komando khaki i tak będę chyba malował resztę ogrów, za jasno mi trochę wyszły stare).
Garderoba to wg upodobań już zupełnie
Garderoba to wg upodobań już zupełnie
Zielonkawa...? Hmm, dla mnie to nie jest zielony kolor (a malowałem ich właśnie opisaną wcześniej "zieloną" metodąKOOBA.84 pisze:Nie wiem skad pomysly na zielonkawa/niebieskawa skore u ogrow - one sie przeca dobrze odzywiaja (tj. "lubia zjesc" ), wiec czemu ich skora ma niby przybierac takie niezdrowe, wrecz trupie, kolory?
A ten kolor skóry jest po prostu charakterystyczny dla ich rasy (co nie zabrania oczywiście malować jej w inne barwy)
Zauważ też, że ogrza skóra ma mniej więcej ok 3-4 mm grubości. Nie pozwala to na tak wysoki stopień "prześwitu" jak to jest u ludzi; stąd kolor wpadający nieco w szarość.