Petycja do GW o Kataj/Nippon
Petycja do GW o Kataj/Nippon
Witam. Postanowiłem już nie milczeć i powiedzieć dość! GW zamieściło zdecydowaną większość kultur w WFB, jak oni mogli pominąć kulturę azjatycką która jest tak bogata i zapewne wniosła by wiele do gry? Jej miłośników jest pewnie wielu, ale to się zaraz okaże. Wpadł mi do głowy pomysł zrobienia petycji internetowej o Kataj/Nippon, by mógł występować chociażby jak chaos dwarfy i miejmy nadzieję że nie podzieli losu Kislevu. Są przynajmniej dwa dobre AB dla tej armii i myślę że mielibyśmy chociażby mały wpływ na GW, damy im sygnał że chcemy taką armię.
Dyskusje lub ewentualne podpisy pod petycją proszę zaczynać tutaj.
(temat otwarty ze względu na pogłoski o nowej armii w 8ed)
Jeden z tych dobrych AB można znaleźć tutaj: http://fliiby.com/file/852626/qwfaeonira.html
drugiego nie mogę odszukać(, bo czytałem go w Lwowskiej kafejce internetowej) chociaż zdecydowanie bardziej mi się podobał (samuraje mieli Way of the Warrior, Shugenja, Ninja i Kukiełki, to pamiętam; jeśli ktoś skojarzy to proszę dać linka w poście)
Dyskusje lub ewentualne podpisy pod petycją proszę zaczynać tutaj.
(temat otwarty ze względu na pogłoski o nowej armii w 8ed)
Jeden z tych dobrych AB można znaleźć tutaj: http://fliiby.com/file/852626/qwfaeonira.html
drugiego nie mogę odszukać(, bo czytałem go w Lwowskiej kafejce internetowej) chociaż zdecydowanie bardziej mi się podobał (samuraje mieli Way of the Warrior, Shugenja, Ninja i Kukiełki, to pamiętam; jeśli ktoś skojarzy to proszę dać linka w poście)
Sądzę, że gdybyś umieścił taki post nie tylko na polskim forum battla ale na forach innych krajów i w ten sposób zebrał petycję to wtedy zebrał byś kilkadziesiąt tysięcy głosów co by pozwoliło GW pomyśleć nad tym. Samym polskim rynkiem nic nie zdziałasz ponieważ jesteśmy zbyt mali w świadku...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
- General Baga
- Kradziej
Koone - piękna idea kolega. Kitaj/Nippon, fajnie by było, ale mam nadzieje , że zdajesz sobie sprawę, że GW ma w dupie Ciebie i resztę graczy i nastawione jest TYLKO na zarobek??(jak kazda firma zreszta, z tym , że GW jako monopolistamoze sobie pozwolic na wiecej.. )
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a ja chciałbym pigmejów z southlandu.
...
Panowie wiecie dużo jest na dzień dzisiejszy armii a do tego cierpimy na ciągłe oczekiwanie przez długi czas na kolejne uaktualnienia istniejących wystarczająco długo. Dodatkowa armia jeszcze by wydłużyła ten proces. Do tego Chaos dwarfy są wciąż na odstawce a oni są pomiędzy kitajem a resztą starego świata.
...
Panowie wiecie dużo jest na dzień dzisiejszy armii a do tego cierpimy na ciągłe oczekiwanie przez długi czas na kolejne uaktualnienia istniejących wystarczająco długo. Dodatkowa armia jeszcze by wydłużyła ten proces. Do tego Chaos dwarfy są wciąż na odstawce a oni są pomiędzy kitajem a resztą starego świata.
http://www.4shared.com/document/GoFDReM ... Cathay.htm
http://www.4shared.com/document/qbd1kjC ... ippon.html
poprawione pod VIII edycję
http://www.4shared.com/document/qbd1kjC ... ippon.html
poprawione pod VIII edycję
no taaaak, ja chciałbym zobaczyć Arabów oraz Ind, ten drugi może na kształt armii z czasów Aleksa I
raczej wątpliwe abyśmy dostąpili zaszczytu ze strony GW, ale jeśli podejmujesz się wyzwania zorganizowania petycji to podpisuję się pod tym, któraś z tych byłaby wtedy moją drugą armią
raczej wątpliwe abyśmy dostąpili zaszczytu ze strony GW, ale jeśli podejmujesz się wyzwania zorganizowania petycji to podpisuję się pod tym, któraś z tych byłaby wtedy moją drugą armią
Araby powiadasz? Ależ proszę bardzo: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... GameStyle=#helion# pisze:no taaaak, ja chciałbym zobaczyć Arabów
Ja również uważam, że nie jest to do końca trafiony pomysł. GW daje nam systemy z naprawdę dużą ilością ras do wyboru. Na chwilę obecną jest kilka ras które, potrzebują odświeżenia zarówno w modelach jak i zasadach (damn...nigdy się nie doczekam na fajne figurki maruderów...). Po drugie jak każdy wie, GW ma nas w dupsku, ale pod petycją się i tak podpiszę, dla samej zasady, żeby czuli na swoich plecach oddech polskich graczy
Taka petycja nie ma szans powodzenia, po pierwsze ze względu na to, że jesteśmy w Polsce, a po drugie, i tak by się nie wyrobili. Jedyna szansa na to, żeby się udało, to własnoręczne przygotowanie zasad i zrobienie figurek, zmiana obywatelstwa na brytyjskie i zatrudnienie w GW jako game developer, żeby uniknąć ich prawników. Wtedy można by ryzykować poproszenie firmy o uczynienie tej armii oficjalną. A Kislev to chyba usunęli z powodu nadmiaru polskiego klimatu. No bo kto lubi natrętów?
-
- Mudżahedin
Warto się starać. Już te petycje o chaos dwarfy przyniosły wieści o nowej armii. A nóż, któryś z pracowników tam pała miłością do samurajów i poruszy kwestie. Mają ewidentny problem z uaktualnianiem kodeksów więc pewnie jakąś mniej popularną armię (ogry? tomb kings?) by skasowali poprzez nieuaktualnianie żeby nowym zrobić miejsce.
GW to centralnie sterowana betonowa struktura monopolu i aż dziw, że sobie dobrze radzi w dzisiejszych czasach. No, ale to nasza wina klientów, którzy wciąż kupują ich produkty. W każdym razie są już pęknięcia na tym monumencie, niech konkurencja rośnie w siłę a zwłaszcza wydaje alternatywne figurki to będą musieli bardziej zacząć się liczyć z klientami. Ta firma jest dla figurkowców a nie figurkowcy dla niej - mam nadzieje, że w przeciągu paru lat GW zda sobie z tego sprawę. Bo w przyszłej dekadzie lat 20tych będziemy już i tak grać hologramami
GW to centralnie sterowana betonowa struktura monopolu i aż dziw, że sobie dobrze radzi w dzisiejszych czasach. No, ale to nasza wina klientów, którzy wciąż kupują ich produkty. W każdym razie są już pęknięcia na tym monumencie, niech konkurencja rośnie w siłę a zwłaszcza wydaje alternatywne figurki to będą musieli bardziej zacząć się liczyć z klientami. Ta firma jest dla figurkowców a nie figurkowcy dla niej - mam nadzieje, że w przeciągu paru lat GW zda sobie z tego sprawę. Bo w przyszłej dekadzie lat 20tych będziemy już i tak grać hologramami
HE 2.5k
-
- Mudżahedin
Uuu jeżeli forge world to z pewnością wielu potencjalnych nowych chaos dwarfów to odstraszy.Dawidos pisze:Wiadomo tyle że ma ją wydać forge world, chyba. Nie jest to chyba wspaniała wiadomość dla graczy chaos dwarfów.cold turkey pisze:Warto się starać. Już te petycje o chaos dwarfy przyniosły wieści o nowej armii.
Ale dla tych kolekcjonerów co kupowali te stare poczwarki za grube pieniądze po 500-1000złotych za odział na ebayu to dobra wiadomość. Za swoje pieniądze dostaną teraz doskonale wykonane miniatury, nowocześnie zaprojektowane.
HE 2.5k