Petycja do GW o Kataj/Nippon

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Petycja do GW o Kataj/Nippon

Post autor: Koone »

Witam. Postanowiłem już nie milczeć i powiedzieć dość! GW zamieściło zdecydowaną większość kultur w WFB, jak oni mogli pominąć kulturę azjatycką która jest tak bogata i zapewne wniosła by wiele do gry? Jej miłośników jest pewnie wielu, ale to się zaraz okaże. Wpadł mi do głowy pomysł zrobienia petycji internetowej o Kataj/Nippon, by mógł występować chociażby jak chaos dwarfy i miejmy nadzieję że nie podzieli losu Kislevu. Są przynajmniej dwa dobre AB dla tej armii i myślę że mielibyśmy chociażby mały wpływ na GW, damy im sygnał że chcemy taką armię.
Dyskusje lub ewentualne podpisy pod petycją proszę zaczynać tutaj.

(temat otwarty ze względu na pogłoski o nowej armii w 8ed)

Jeden z tych dobrych AB można znaleźć tutaj: http://fliiby.com/file/852626/qwfaeonira.html
drugiego nie mogę odszukać(, bo czytałem go w Lwowskiej kafejce internetowej) chociaż zdecydowanie bardziej mi się podobał (samuraje mieli Way of the Warrior, Shugenja, Ninja i Kukiełki, to pamiętam; jeśli ktoś skojarzy to proszę dać linka w poście)
Obrazek

Gerasiel
Plankton

Post autor: Gerasiel »

Podpisuję się rękami, nogami, palcem i nosem!
Kataj i Nippon byłyby świetnym dopełnieniem warhammerowej treści :)

Awatar użytkownika
Dawidos
Wałkarz

Post autor: Dawidos »

Nie sądzę żeby GW w swojej polityce wydawniczej sugerowało się jakimikolwiek petycjami ale życzę powodzenia :D

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Sądzę, że gdybyś umieścił taki post nie tylko na polskim forum battla ale na forach innych krajów i w ten sposób zebrał petycję to wtedy zebrał byś kilkadziesiąt tysięcy głosów co by pozwoliło GW pomyśleć nad tym. Samym polskim rynkiem nic nie zdziałasz ponieważ jesteśmy zbyt mali w świadku...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

kauczuk
Mudżahedin

Post autor: kauczuk »

mysle ze gw ma takie inicjatywy za nic
a zamiast kataju wolalbym normalny kislev. taki wazny kraj a go nie ma oprocz mega starej opcji nie do grania

Awatar użytkownika
Warlock
Chuck Norris

Post autor: Warlock »

Wolałbym Norse ale macie mój głos :wink:
"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix

"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein

"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Koone - piękna idea kolega. Kitaj/Nippon, fajnie by było, ale mam nadzieje , że zdajesz sobie sprawę, że GW ma w dupie Ciebie i resztę graczy i nastawione jest TYLKO na zarobek??(jak kazda firma zreszta, z tym , że GW jako monopolistamoze sobie pozwolic na wiecej.. :D )
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a ja chciałbym pigmejów z southlandu.
...

Panowie wiecie dużo jest na dzień dzisiejszy armii a do tego cierpimy na ciągłe oczekiwanie przez długi czas na kolejne uaktualnienia istniejących wystarczająco długo. Dodatkowa armia jeszcze by wydłużyła ten proces. Do tego Chaos dwarfy są wciąż na odstawce a oni są pomiędzy kitajem a resztą starego świata.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

no taaaak, ja chciałbym zobaczyć Arabów oraz Ind, ten drugi może na kształt armii z czasów Aleksa I :mrgreen:
raczej wątpliwe abyśmy dostąpili zaszczytu ze strony GW, ale jeśli podejmujesz się wyzwania zorganizowania petycji to podpisuję się pod tym, któraś z tych byłaby wtedy moją drugą armią :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Dawidos pisze:Nie sądzę żeby GW w swojej polityce wydawniczej sugerowało się jakimikolwiek petycjami ale życzę powodzenia :D
Dokładnie tak samo uważam :)
Obrazek

żyraFFa
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: żyraFFa »

Podpisuje się.
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Ja się mogę podpisać. Godzille w szafie mam wiec już jakiś start bym miał ^^. A tak Btw to nie ma armii murzynów a to wiadomo jawna dyskryminacja na skale światową a mieli by dać skośnych :twisted: .
Obrazek

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

#helion# pisze:no taaaak, ja chciałbym zobaczyć Arabów
Araby powiadasz? Ależ proszę bardzo: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... GameStyle=

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Ja również uważam, że nie jest to do końca trafiony pomysł. GW daje nam systemy z naprawdę dużą ilością ras do wyboru. Na chwilę obecną jest kilka ras które, potrzebują odświeżenia zarówno w modelach jak i zasadach (damn...nigdy się nie doczekam na fajne figurki maruderów...). Po drugie jak każdy wie, GW ma nas w dupsku, ale pod petycją się i tak podpiszę, dla samej zasady, żeby czuli na swoich plecach oddech polskich graczy :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Taka petycja nie ma szans powodzenia, po pierwsze ze względu na to, że jesteśmy w Polsce, a po drugie, i tak by się nie wyrobili. Jedyna szansa na to, żeby się udało, to własnoręczne przygotowanie zasad i zrobienie figurek, zmiana obywatelstwa na brytyjskie i zatrudnienie w GW jako game developer, żeby uniknąć ich prawników. Wtedy można by ryzykować poproszenie firmy o uczynienie tej armii oficjalną. A Kislev to chyba usunęli z powodu nadmiaru polskiego klimatu. No bo kto lubi natrętów?
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Warto się starać. Już te petycje o chaos dwarfy przyniosły wieści o nowej armii. A nóż, któryś z pracowników tam pała miłością do samurajów i poruszy kwestie. Mają ewidentny problem z uaktualnianiem kodeksów więc pewnie jakąś mniej popularną armię (ogry? tomb kings?) by skasowali poprzez nieuaktualnianie żeby nowym zrobić miejsce.

GW to centralnie sterowana betonowa struktura monopolu i aż dziw, że sobie dobrze radzi w dzisiejszych czasach. No, ale to nasza wina :D klientów, którzy wciąż kupują ich produkty. W każdym razie są już pęknięcia na tym monumencie, niech konkurencja rośnie w siłę a zwłaszcza wydaje alternatywne figurki to będą musieli bardziej zacząć się liczyć z klientami. Ta firma jest dla figurkowców a nie figurkowcy dla niej - mam nadzieje, że w przeciągu paru lat GW zda sobie z tego sprawę. Bo w przyszłej dekadzie lat 20tych będziemy już i tak grać hologramami :D
HE 2.5k

Awatar użytkownika
Krzyżu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzyżu »

Niech najpierw zrobią nowy AB do DoW'ów, a dopiero później do skośnych :wink:

Awatar użytkownika
Dawidos
Wałkarz

Post autor: Dawidos »

cold turkey pisze:Warto się starać. Już te petycje o chaos dwarfy przyniosły wieści o nowej armii.
Wiadomo tyle że ma ją wydać forge world, chyba. Nie jest to chyba wspaniała wiadomość dla graczy chaos dwarfów.

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Dawidos pisze:
cold turkey pisze:Warto się starać. Już te petycje o chaos dwarfy przyniosły wieści o nowej armii.
Wiadomo tyle że ma ją wydać forge world, chyba. Nie jest to chyba wspaniała wiadomość dla graczy chaos dwarfów.
Uuu jeżeli forge world to z pewnością wielu potencjalnych nowych chaos dwarfów to odstraszy.

Ale dla tych kolekcjonerów co kupowali te stare poczwarki za grube pieniądze po 500-1000złotych za odział na ebayu to dobra wiadomość. Za swoje pieniądze dostaną teraz doskonale wykonane miniatury, nowocześnie zaprojektowane.
HE 2.5k

ODPOWIEDZ