Krasnoludy Besusa

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Besus
Plewa

Krasnoludy Besusa

Post autor: Besus »

Witam ! Jestem nowym na forum, niezbyt zaawansowanym graczo-malarzem, mającym około 60 figurek na koncie ( chociaż to akurat sporo, jak na moje tempo pracy :D ). Postanowiłem w końcu wypuścić swoje wypociny na szerszą wodę, bo zdaję sobie sprawę, ze krytyka rodziny, znajomych itp. laików jest mało rozwijająca ;) Na pierwszy ogień wrzucam swoich niedawno skończonych długobrodych :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I to by było jak na razie na tyle :P przepraszam za zdjęcia, trochę chyba za ciemne wyszły, jeszcze nie opanowałem do końca tajników aparatu ;)

Mile widziane komentarze i krytyka !
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, o 21:23 przez Besus, łącznie zmieniany 1 raz.

Grochu17
Pseudoklimaciarz

Post autor: Grochu17 »

Nie wiem czy to tylko u mnie ale nie widać obrazków :( działa tylko pierwszy link. (wg mnie kraski wyglądają całkiem nieźle)

Besus
Plewa

Wszystko w porzadku, skopiowałem zły link z imageshacka :P juz powinno wszystko być widoczne

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No i jest fajnie. Na stole muszą się dobrze prezentować. Moim zdaniem ten żółty/złoty mógłby być lekko zwashowany. Myślę, że możesz się też brać za cieniowanie, gdyż chociażby niebieski i zieleń bardzo się o to proszą ;)

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Spoko krasie, równo, czysto. Maluj dalej, to jest chciałem napisać - szybciej. :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Prezentujesz dość ciekawy styl malowania, notabene taki który bardzo mi sie podoba u początkujących malarzy. Mianowicie fixy są pomalowane czysto, dokładnie i równo. Widać że próbujesz robić jakieś cienie które ci fajnie wychodzą. Masz zadatki na świetnego malarza. Regimencik sie prezentuje na stole na pewno fajnie tym bardziej że podstawki i trej (czy jak to sie tam pisze :D ) bardzo go wyciągają w górę.
Pozdro

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

spoko ładnie malujesz ale usuń na 2 raz nadlewy ( widac je na kuflu i na toporkach :wink: )
]arrrr

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Unded +1
ps. Ładne brody ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Calkiem fajnie, szczególnie że jak piszesz są to twoje początki.
Myślę że spokojnie możesz się zabierać za malowanie większej ilości warstw i popróbować sobie bardziej zaawansowane techniki.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Bardzo ładny regiment :) Nie wiem czy to światło, czy udało ci ładnie i delikatnie wycieniować sztandar :)
Jakbym miał coś zmienić, to bym tylko pomalował brody na różne kolory, ale to już kwestia gustu:) Może to regiment siwej starszyzny :D

Besus
Plewa

@ loizok : sztandar jest rozjaśniony lekko na tych zagięciach na górze drybrushem, ale w sumie tylko tyle... a co do koloru bród, to trafiłeś :D To w końcu długobrodzi, chociaż przy tych modelach akurat tylko maski i ów siwy kolor bród odróżniają ich od zwyczajnych wojaków :p

@ jamakot : hehe, po wrzuceniu fot i obejrzeniu ich raz jeszcze zastanawiałem się, jak szybko ktoś zauważy :) generalnie staram się usuwać nadlewki, ale przyznaję, że czasem zdarzy mi się jakieś pominąć, albo usunąć tylko częściowo... Chyba trzeba to robić dokładniej :p

@ Rasti : ten żółty to shining gold, ale faktycznie mało metalicznie na tych zdjęciach wyszedł :P Czym proponujesz go zwashować? Sam często na shining gold daję washa gryphone sepia, tak zrobiłem np. na maskach w tym regimencie :p Ale zbroi i złotych elementów broni nie washowałem :oops: Mówiąc o cieniowaniu niebieskiego i zielonego masz na myśli nakładanie kilku warstw, prawda? oby nie, bo chyba tydzień będę malował jedną figurkę :lol2: chociaż podświadomie czuję ,że to właśnie miałeś na myśli, hehe :p

@ undead84 : hehe, thx, wychodzę z założenia, że regiment nie jest skończony bez ładnego traya i podstawek :wink:

Awatar użytkownika
Horror
Mudżahedin

Post autor: Horror »

bardzo fajne krasnale

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Generalnie niezłe.Nadlewki rzucają się w oczy.Zadbaj następnym razem o dokładne oczyszczenie modelu, lepiej przed malowaniem pięć razy obejrzeć czy coś nie zostało niż później usuwać i domalowywać.Plusy trej, brody i spójność całości.

Besus
Plewa

Po małym cieniowaniu bohaterów ze Skull Passa postanowiłem ich zaprezentować razem z Bugmanem ;) Na pelerynie generała i skórze slayera (ach, ta pupka :>) spróbowałem dać po 3-4 warstwy. Tylko nie bijcie za nadlewki, bohów ze skull passa pierwszy raz malowałem dawno temu, kiedy ich w ogóle nie usuwałem, hehe :p

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zapraszam do komentowania i krytykowania :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bugman bardzo dobry (uwielbiam ten model) , punkowiec lepiej prezentuje się z tyłu, tylko bez podtekstów proszę, krew mnie nie przekonuje.Tan nie najgorszy ale tego modelu bardzo nie lubię i jeszcze nie widziałem na tyle odpicowanego żeby mi się spodobał.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Mimo że te skullpasowe modele sa paskudne to sam Than jest odpicowany do tego stopnia ze mi sie podoba :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

keep it up. ładnie, równo, czysto.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jesteś początkujący? rany, też tak chcę! naprawdę, ćwicz dalej, a daleko zajdziesz kolego. Ładne malowanie, jedyne co to krew nie przemawia do mnie na troll slayerze...

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Than jest przebity strzałą, jak on jeszcze stoi? :wink:
malowanie na dobrym poziomie =D>
]arrrr

Besus
Plewa

W końcu to krasnolud ;) Jedna mała strzała to za mało :p Poza tym też nie podoba mi się ten model i chciałem go ukarać za jego brzydotę :D

ODPOWIEDZ