Krasnoludy Besusa
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Krasnoludy Besusa
Witam ! Jestem nowym na forum, niezbyt zaawansowanym graczo-malarzem, mającym około 60 figurek na koncie ( chociaż to akurat sporo, jak na moje tempo pracy ). Postanowiłem w końcu wypuścić swoje wypociny na szerszą wodę, bo zdaję sobie sprawę, ze krytyka rodziny, znajomych itp. laików jest mało rozwijająca Na pierwszy ogień wrzucam swoich niedawno skończonych długobrodych :
I to by było jak na razie na tyle przepraszam za zdjęcia, trochę chyba za ciemne wyszły, jeszcze nie opanowałem do końca tajników aparatu
Mile widziane komentarze i krytyka !
I to by było jak na razie na tyle przepraszam za zdjęcia, trochę chyba za ciemne wyszły, jeszcze nie opanowałem do końca tajników aparatu
Mile widziane komentarze i krytyka !
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, o 21:23 przez Besus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tiger Brown
- Kradziej
Spoko krasie, równo, czysto. Maluj dalej, to jest chciałem napisać - szybciej.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Prezentujesz dość ciekawy styl malowania, notabene taki który bardzo mi sie podoba u początkujących malarzy. Mianowicie fixy są pomalowane czysto, dokładnie i równo. Widać że próbujesz robić jakieś cienie które ci fajnie wychodzą. Masz zadatki na świetnego malarza. Regimencik sie prezentuje na stole na pewno fajnie tym bardziej że podstawki i trej (czy jak to sie tam pisze ) bardzo go wyciągają w górę.
Pozdro
Pozdro
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Calkiem fajnie, szczególnie że jak piszesz są to twoje początki.
Myślę że spokojnie możesz się zabierać za malowanie większej ilości warstw i popróbować sobie bardziej zaawansowane techniki.
Myślę że spokojnie możesz się zabierać za malowanie większej ilości warstw i popróbować sobie bardziej zaawansowane techniki.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
@ loizok : sztandar jest rozjaśniony lekko na tych zagięciach na górze drybrushem, ale w sumie tylko tyle... a co do koloru bród, to trafiłeś To w końcu długobrodzi, chociaż przy tych modelach akurat tylko maski i ów siwy kolor bród odróżniają ich od zwyczajnych wojaków :p
@ jamakot : hehe, po wrzuceniu fot i obejrzeniu ich raz jeszcze zastanawiałem się, jak szybko ktoś zauważy generalnie staram się usuwać nadlewki, ale przyznaję, że czasem zdarzy mi się jakieś pominąć, albo usunąć tylko częściowo... Chyba trzeba to robić dokładniej :p
@ Rasti : ten żółty to shining gold, ale faktycznie mało metalicznie na tych zdjęciach wyszedł Czym proponujesz go zwashować? Sam często na shining gold daję washa gryphone sepia, tak zrobiłem np. na maskach w tym regimencie :p Ale zbroi i złotych elementów broni nie washowałem Mówiąc o cieniowaniu niebieskiego i zielonego masz na myśli nakładanie kilku warstw, prawda? oby nie, bo chyba tydzień będę malował jedną figurkę chociaż podświadomie czuję ,że to właśnie miałeś na myśli, hehe :p
@ undead84 : hehe, thx, wychodzę z założenia, że regiment nie jest skończony bez ładnego traya i podstawek
@ jamakot : hehe, po wrzuceniu fot i obejrzeniu ich raz jeszcze zastanawiałem się, jak szybko ktoś zauważy generalnie staram się usuwać nadlewki, ale przyznaję, że czasem zdarzy mi się jakieś pominąć, albo usunąć tylko częściowo... Chyba trzeba to robić dokładniej :p
@ Rasti : ten żółty to shining gold, ale faktycznie mało metalicznie na tych zdjęciach wyszedł Czym proponujesz go zwashować? Sam często na shining gold daję washa gryphone sepia, tak zrobiłem np. na maskach w tym regimencie :p Ale zbroi i złotych elementów broni nie washowałem Mówiąc o cieniowaniu niebieskiego i zielonego masz na myśli nakładanie kilku warstw, prawda? oby nie, bo chyba tydzień będę malował jedną figurkę chociaż podświadomie czuję ,że to właśnie miałeś na myśli, hehe :p
@ undead84 : hehe, thx, wychodzę z założenia, że regiment nie jest skończony bez ładnego traya i podstawek
Po małym cieniowaniu bohaterów ze Skull Passa postanowiłem ich zaprezentować razem z Bugmanem Na pelerynie generała i skórze slayera (ach, ta pupka :>) spróbowałem dać po 3-4 warstwy. Tylko nie bijcie za nadlewki, bohów ze skull passa pierwszy raz malowałem dawno temu, kiedy ich w ogóle nie usuwałem, hehe :p
zapraszam do komentowania i krytykowania
zapraszam do komentowania i krytykowania
Bugman bardzo dobry (uwielbiam ten model) , punkowiec lepiej prezentuje się z tyłu, tylko bez podtekstów proszę, krew mnie nie przekonuje.Tan nie najgorszy ale tego modelu bardzo nie lubię i jeszcze nie widziałem na tyle odpicowanego żeby mi się spodobał.
keep it up. ładnie, równo, czysto.