DE a 8 edycja
Moderator: Yudokuno
Re: DE a 8 edycja
To też kwestia induwidualna. Ja na początku stwierdziłem, że bolce obsysają, ale powoli zaczynam zmieniać zdanie. Czyli pewnie w końcu w rozpiskach HE powrócą bolce
Choć z drugiej strony, w bitwie z Jankielem 4 bolce DE nie zrobiły nic... No nie wiem, trzeba to porządnie rozkminić.
Choć z drugiej strony, w bitwie z Jankielem 4 bolce DE nie zrobiły nic... No nie wiem, trzeba to porządnie rozkminić.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
nie ma co rozkminiać. 4 bolce nie mają sensu - 2 najwyżej. Bolce są jako dodatkowe zabezpieczenie, nie główny oddział w armii, jak je niestety wiele osób traktujeAndrzej pisze:To też kwestia induwidualna. Ja na początku stwierdziłem, że bolce obsysają, ale powoli zaczynam zmieniać zdanie. Czyli pewnie w końcu w rozpiskach HE powrócą bolce
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Czemu niestety? Więcej punktów na turniejachYudokuno pisze:nie ma co rozkminiać. 4 bolce nie mają sensu - 2 najwyżej. Bolce są jako dodatkowe zabezpieczenie, nie główny oddział w armii, jak je niestety wiele osób traktuje
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
chodziło mi raczej o to że przecinik ma 4 bolceYudokuno pisze:chyba dla przeciwnika
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Mam pytanie do znawców.
Nie ogarniam jeszcze tej nowej edycji, zresztą nowego booka DE też tak średnio bo zagrałem na nim może ze 20 bitew krótko po jego wyjściu.
Ogólnie marzy mi się armia oparta na masach piechoty, z maks jedną hydrą (ale najlepiej nie), raczej bez ciężkiego strzelania (maks 2 RBT, ale na większe punkty tj około 3000 już 3-4), z dwoma fastami i może 1xshade i 1x harpie. Nie wnikajmy w szczegóły. Czy armia na masach elitarnej piechoty ma sens jeśli chodzi o siłę takiej rozpy ? Wiecie... egzecy, witchki, KORSARZE, włócznicy, black guardzi, regony kuszników, w awangardzie dark riderzy i shadesi Jacy herosi by do tego pasowali ?
Nie ogarniam jeszcze tej nowej edycji, zresztą nowego booka DE też tak średnio bo zagrałem na nim może ze 20 bitew krótko po jego wyjściu.
Ogólnie marzy mi się armia oparta na masach piechoty, z maks jedną hydrą (ale najlepiej nie), raczej bez ciężkiego strzelania (maks 2 RBT, ale na większe punkty tj około 3000 już 3-4), z dwoma fastami i może 1xshade i 1x harpie. Nie wnikajmy w szczegóły. Czy armia na masach elitarnej piechoty ma sens jeśli chodzi o siłę takiej rozpy ? Wiecie... egzecy, witchki, KORSARZE, włócznicy, black guardzi, regony kuszników, w awangardzie dark riderzy i shadesi Jacy herosi by do tego pasowali ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
spokojnie dasz rade coś takiego złożyć : )
garnków i innych sprzętów kuchennych nie che ze soba zabierać. Myślę o 2 czarkach, bsb i jakimś wodzu naczelnymRasti pisze:Do tego to mi się widzą czarki i BSB - kocioł albo jakiś mobilny pegazek.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
jak to jest teraz u DE: - czy generowane przez magów kostki (power of darkness) wliczają się do limitu 12?
Chcę wystawić dużą czarodziejkę i zastanawiam czy w tej edycji wystawianie jej na jakimś mouncie ( smok odpada bo to na mniejsze punkty ) ma sens, czy pozostaje tylko piesza ?
Kiedyś lubiłem grać na czarodziejce na pegazie, ale w 7 edycji łatwiej było ją schować i zasłonić, poza tym pegaz mógł zebrać ewentualny ostrzał. Teraz nad piechotą / harpiami i przez lasy widać, wszystkie trafienia idą w czarodziejke...
Z koleji czardziejka na koniu w tej edycji odbiera DR zasadę fast ( ja do nich dołączy ), więc też nie bardzo.
Macie jakieś pomysły ?
Kiedyś lubiłem grać na czarodziejce na pegazie, ale w 7 edycji łatwiej było ją schować i zasłonić, poza tym pegaz mógł zebrać ewentualny ostrzał. Teraz nad piechotą / harpiami i przez lasy widać, wszystkie trafienia idą w czarodziejke...
Z koleji czardziejka na koniu w tej edycji odbiera DR zasadę fast ( ja do nich dołączy ), więc też nie bardzo.
Macie jakieś pomysły ?
Pegaz jedynie
Daj jej warda i focus familiara. Lecz najwazniejsze to myslec podczas gry i dobrze ja ustawiac
-
- Powergamer Rozpiskowy
jeśli mogę wtrącić słówko to akurat gram dużą suka na Pegazie z FF i WS 4+ i powiem szczerze ze mi się spłaciła a grałem na śmierci . Na dublecie 6 w najgorszym wypadku wessie się sama