Wrocław 2500pts Turniej w Pizzerii 12.09.2010.
Re: Wrocław 2500pts Turniej w Pizzerii 12.09.2010.
Ja jestem za pre o ile nie muszę mieć całej pomalowanej armi (bo to zobaczycie najwcześniej pod koniec października)
Chwila chwila! Ja nie jestem miłośnikiem skurwolskiego miecza! Ja też wolę zasady masterowe, bo to dobra tradycja była, że we wro zawsze pre był ( jam to nie chwaląc się wymyślił). Więc wy mnie nie przekonujcie, bo ja już dawno przekonany jestem. Jedyne zmiany bezapelacyjnie potrzebne to: los i te z dupy wielkie wszystkomająco-wszystkozabijające czary 
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
czolem
pewnie moj glos nie wiele wniesie, ale jesli wiekszosc ekipy chce preMastera to bym go zrobil
pamietajcie ze jest az/lub tylko 6 stolow
Pozdrowki
Smh
pewnie moj glos nie wiele wniesie, ale jesli wiekszosc ekipy chce preMastera to bym go zrobil
pamietajcie ze jest az/lub tylko 6 stolow
Pozdrowki
Smh
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Tak, masz rację. Pomimo że moja rozpa opiera się na tych czarach, to widzę potrzebe ich obcięcia. Po prostu trzeba będzie trochę zmienić rozpę.Marys pisze:Więc wy mnie nie przekonujcie, bo ja już dawno przekonany jestem. Jedyne zmiany bezapelacyjnie potrzebne to: los i te z dupy wielkie wszystkomająco-wszystkozabijające czary
Ale na masterze te czary będą i tego nie zmienisz. Więc co Ci przyjdzie z treningu bez tych czarów, jak potem pojedziesz na mastera i dostaniesz łomot? Bo Twoja rozpiska która działała dobrze na ograniczenia, nie ma racji bytu na "czystą ósmą".
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Masz rację
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
@Marys- chwal sie, chwal i tak wiemy, to co wiemy 
@Ludziska- Wyjechac kurde i juz wszyscy pyskuja do organizatorow ;D
Primo- nie widze zasad slaskiego mastera, wiec o co chodzi?
Secundo- ujebalbym sloneczko do wersji, ze zadaje rane, ale nie dzialaja zadne save'y (reszta jest w miare sensowna... ale nie bede sie wpierniczal, bo to nie ja organizuje tego tura)
tercio- organizator zawsze ma racje (sedzia tymbardziej) i dziwie sie tego, ze ulega terrorowi 2 osobom spoza miasta- bez obrazy, ale ja bym sobie na takie wyskoki nie pozwolil. Jak ktos ma marudzic, ze nie chce przejezdzac iles tam kilometrow zeby pograc na chujowe zasady tura, to niech gra w garazu.
A miejscowi i tak racze jsie zjawiaja. Powod dlaczego to pisze? Kazdemu sie nie dogodzi- jeden woli aby magia byla ujebana, drugi woli sobie poczarowac 40 kostkami w turze magii. Kompromisy te sa do dupy
kwartet- tu pada strasznie i nigdzie nie mozna sie wybrac... sztorm za oknem, ze ja pierdole, to wszedlem na forum pomeczyc Was
kwinta- pre mastery zawsze robimy jako dokladne odwzorowanie pierwowzoru
@Ludziska- Wyjechac kurde i juz wszyscy pyskuja do organizatorow ;D
Primo- nie widze zasad slaskiego mastera, wiec o co chodzi?
Secundo- ujebalbym sloneczko do wersji, ze zadaje rane, ale nie dzialaja zadne save'y (reszta jest w miare sensowna... ale nie bede sie wpierniczal, bo to nie ja organizuje tego tura)
tercio- organizator zawsze ma racje (sedzia tymbardziej) i dziwie sie tego, ze ulega terrorowi 2 osobom spoza miasta- bez obrazy, ale ja bym sobie na takie wyskoki nie pozwolil. Jak ktos ma marudzic, ze nie chce przejezdzac iles tam kilometrow zeby pograc na chujowe zasady tura, to niech gra w garazu.
A miejscowi i tak racze jsie zjawiaja. Powod dlaczego to pisze? Kazdemu sie nie dogodzi- jeden woli aby magia byla ujebana, drugi woli sobie poczarowac 40 kostkami w turze magii. Kompromisy te sa do dupy
kwartet- tu pada strasznie i nigdzie nie mozna sie wybrac... sztorm za oknem, ze ja pierdole, to wszedlem na forum pomeczyc Was
kwinta- pre mastery zawsze robimy jako dokladne odwzorowanie pierwowzoru
O tym cały czas wszyscy piszą...Morrok pisze:Secundo- ujebalbym sloneczko do wersji, ze zadaje rane, ale nie dzialaja zadne save'y (reszta jest w miare sensowna... ale nie bede sie wpierniczal, bo to nie ja organizuje tego tura)
Masz całkowitą rację apropo marudzenia. Tylko ja bym marudzeniem tego nie nazwał. Padają konkretne argumenty, które uważam, że są rzeczowe i w pełni uzasadnione... na pewno bardziej niż odbijanie piłeczki w postaci "przestańcie marudzić". Zgadza się, na lokalu org nie powinien się sugerować przyjezdnymi ale z tego co mi wiadomo to kilka osób jest z WKS GW ewentualnie z innego BreslauMorrok pisze:tercio- organizator zawsze ma racje (sedzia tymbardziej) i dziwie sie tego, ze ulega terrorowi 2 osobom spoza miasta- bez obrazy, ale ja bym sobie na takie wyskoki nie pozwolil. Jak ktos ma marudzic, ze nie chce przejezdzac iles tam kilometrow zeby pograc na chujowe zasady tura, to niech gra w garazu.
Powyższe osoby, które wymieniłem nie bardzo mają chęci grania na skurwniałym patyku... a to są miejscowi.Morrok pisze:A miejscowi i tak racze jsie zjawiaja. Powod dlaczego to pisze? Kazdemu sie nie dogodzi- jeden woli aby magia byla ujebana, drugi woli sobie poczarowac 40 kostkami w turze magii. Kompromisy te sa do dupy
To będziemy się gnębić naprzemian ponieważ w pracy mam plaże - wszystko zrobione... ale za oknemulice zalaneMorrok pisze:kwartet- tu pada strasznie i nigdzie nie mozna sie wybrac... sztorm za oknem, ze ja pierdole, to wszedlem na forum pomeczyc Was
Nie rozumiem do końca czy czegoś się chciałeś się faktycznie przyczepić bo właśnie potiwerdziłeś stanowisko miejscowych, którzy chcą mieś pre-mastera, a nie kukłę zasad do WFB VIII ed.Morrok pisze:kwinta- pre mastery zawsze robimy jako dokladne odwzorowanie pierwowzoru
Pozdr.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Oj... Oj... Oj... Oj... straszne to co było... ta cała dyskusja rzucanie sie trafnymi "argumentami" jakaś porażka
bez obrazy chłopaki ale za bardzo bieżecie to wszystko do siebie...
a wiem co to trud organizatora który chce wprowadzić nowatorskie rozwiązania...
coraz bardziej odpycha nastawienie ludzi do tej gry... a po to gram by się z nimi spotkać ale bez nieprzyjemnej atmosfery...
do zobaczenia na turnieju i mam nadzieję że będzie bardziej przyjazna atmosfera
bez obrazy chłopaki ale za bardzo bieżecie to wszystko do siebie...
a wiem co to trud organizatora który chce wprowadzić nowatorskie rozwiązania...
coraz bardziej odpycha nastawienie ludzi do tej gry... a po to gram by się z nimi spotkać ale bez nieprzyjemnej atmosfery...
do zobaczenia na turnieju i mam nadzieję że będzie bardziej przyjazna atmosfera
Planszoweczka zaopatrzyla sie w gumowe, dmuchane mlotki... w razie problemow w ten sposob bedziemy rozwiazywac konflikty 
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
na turnieju zawsze jest przyjazna atmosfera...zwłaszca po turnieju
Morrok, a ogarnąleś juz podstawowe zasady 8ed?
mam nadzieje że tez wybierasz się z nami na ślaskiego mastera, bo zaczyna wchodzić w rachube największa wyjazdowa ekipa na mastera ever!
nie masz postawionych zasad mastera na necie, to znaczy że nikt ich nie zna? wiemy jakie punkty, wiem ze bez ograniczeń i wiemy jakie scenariusze
nie wystarczy?
Morrok, a ogarnąleś juz podstawowe zasady 8ed?
mam nadzieje że tez wybierasz się z nami na ślaskiego mastera, bo zaczyna wchodzić w rachube największa wyjazdowa ekipa na mastera ever!
nie masz postawionych zasad mastera na necie, to znaczy że nikt ich nie zna? wiemy jakie punkty, wiem ze bez ograniczeń i wiemy jakie scenariusze
nie wystarczy?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
czekaj czekaj... 6 stołów...to moze być problem...SMH jest szansa na zmianę tego stanu rzeczy do 12 września? i czy mamy fizycznie na tyle miejsc by w razie czego mieć gdzie stoły rozłozyc
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
jest szansa na jeszcze dwa stoly czyli lacznie 8szt by bylo - tyle sie wyrobie zrobic... o ile nie bedzie problemow
pamietajcie jednak ze w pizzerii jest 6 parasoli... chyba, ze czesc ekipy zamontuje sie w srodku ?
pamietajcie jednak ze w pizzerii jest 6 parasoli... chyba, ze czesc ekipy zamontuje sie w srodku ?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.