Bastard Sword

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Re: Bastard Sword

Post autor: KrzysiekW »

JaceK pisze:Za miesiąc pierwszy 8-edycyjny master.
Wiem, że nie będzie miał dużej frekwencji, bo z figurkami lekko nie jest i wielu graczy jednak może zrezygnować (a nowi jeszcze nie zdążą). Ja postaram się być i cieszyć nowymi zasadami.
Tak, tego się trochę boimy. Ale mimo wszystko jesteśmy dobrej myśli. :)
Ograniczeń/zmian nie planujemy wiele. Na pewno VLoS. Reszta szczegółów krótce, po DMP. :)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

swieta_barbara pisze:Ja do 8mej sie juz wlasciwie przekonalem. Sensowne ograniczenie magii (juz cos pichcimy w klubie), VLoS i obowiazkowe scenariusze to moim zdaniem jedyne potrzebne zmiany.
taa i szarze
i wróce do battla

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No need.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Moim zdaniem losowe szarże są dobre :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No tak. Troszkę mnie męczył 7dmo edycyjny mathhammer. Uważam, że pole bitwy nie jest przewidywalne i wszystko może się zdarzyć, a dowódca musi działać tak, aby jak najlepiej temu zapobiec.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Jankiel pisze:No to wygląda na to, że nie wrócisz do gry - nie wyobrażam sobie, żeby LL czy LS narzuciły obowiązek grania na jakieś house rules
No to pewnie nie wróce :) Ale przecież nikt z tego powodu płakać niebędzie :D

I tak, aby grać na wysokim poziomie trzeba ćwiczyć. Ja na ćwiczenia czasu nie mam, a na innym poziomie niż wysoki nie chciałoby mi się :(

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

swieta_barbara pisze:Ja do 8mej sie juz wlasciwie przekonalem. Sensowne ograniczenie magii (juz cos pichcimy w klubie), VLoS i obowiazkowe scenariusze to moim zdaniem jedyne potrzebne zmiany.
Grałeś choc 1 bitwe ze sie przekonałeś? Ja nie grałem żadnej przez Euro i DMP, po DMP zaczne kminic i wtedy się wypowiem. Ale jak na razie to niestety kojarzy mi się z 5 edycją, czyli erą kombosów i wygiętych rozp, a nie erą prawdziwej strategi która nastąpiła później (oczywiście nie bez wpadek ze strony GW jeśli chodzi o niektóre kodeksy).

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kołata pisze:a nie erą prawdziwej strategi która nastąpiła później (oczywiście nie bez wpadek ze strony GW jeśli chodzi o niektóre kodeksy).
wiesz. Jak zwolnili glownych autorow bookow zastepujac ich na szybko ludzmi nie majacymi zbyt wiele wsponego z systemem to nic dziwnego, ze abooki do 7 edycji bywaly slabe ;)

inna sprawa, ze nie tak latwo bedzie im wrocic do zgranego systemu ze zgranymi bookami

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Kołata pisze:erą prawdziwej strategi
:shock: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

ODPOWIEDZ