Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Erranci albo nie mają hełmów albo nie mają heraldyki na hełmach. Zwykłe hełmy garnczkowe.
Łucznicy strzelają zawsze z dwóch a jak się nie ruszą to z każdego następnego po połowie zaokrąglając w górę. Oczywiście jeżeli mówimy o 8 ed. w 7 strzelają z jednego chyba że są na górce bądź strzelają do LT.
Łucznicy strzelają zawsze z dwóch a jak się nie ruszą to z każdego następnego po połowie zaokrąglając w górę. Oczywiście jeżeli mówimy o 8 ed. w 7 strzelają z jednego chyba że są na górce bądź strzelają do LT.
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
Z tego co widzę w rozpiskach na 2400pkt jest 2xTREBEK i Grale. Z jakiej zasady to wynika, że można na tyle pkt mieć 3 rary??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Rozumiem, że na 1500pkt mogę wziąć 2 treby.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Ja na 8 edycji nie znam się w ogóle i narazie wygląda to tak :
2 trebki
Ile wlezie Men@arms
ile wlezie bowmanów
jedna lanca realmów ,,bo trzeba "
no i bohaterowie
Jeżeli nie mam racji poprawcie mnie
dziękuje dobranoc
2 trebki
Ile wlezie Men@arms
ile wlezie bowmanów
jedna lanca realmów ,,bo trzeba "
no i bohaterowie
Jeżeli nie mam racji poprawcie mnie
dziękuje dobranoc
,, Człowiek człowiekowi wilkiem , a zombie zombie zombie "
istneje figurka damsel lorda na koniu albo na nogach i czy mozna po prostu wystawic damselke i powiedzieć ze to lord?
czy mozna figurką pladyna z toporem dwurecznym grac jako lordem?
,,System polityczny Bretonii? U nas to się nazywa wymuszeniem haraczu i jest karalne"
Matthias von Pfeildorf, były ambasador Imperium
Matthias von Pfeildorf, były ambasador Imperium
Ad 1. Tak, ale są to starsze modele. Sam mam 4 rodzaje takich łebków z 5ed i 3 modele starsze (1985x2, i 1989 jeden) Ale sam tez mozesz zrobić - weź bitsy od rycerzy, ciałko od m@A troche gsu i gotoweLongbeard pisze:istneje figurka damsel lorda na koniu albo na nogach i czy mozna po prostu wystawic damselke i powiedzieć ze to lord?
Ad2. Ofc ze tak
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
W obu przypadkach - czarodziejek i rycerzy - zasadniczo nie ma różnic w wyglądzie jeśli idzie o rangę. Zwłaszcza jeśli mamy do czynienia z relacją paladyn-lord. Bretońscy rycerze od erranta do króla są podobni - różni ich heraldyka i stopień bogactwa stroju i zbroi. Za paladyna czy nawet lorda może spokojnie robić nawet bogato pomalowany i lekko podkonwertowany Gallant.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
wydaje mi się że możesz go włączyć do odziału pegazów
W jakiej formacji poruszaja sie w 8ed pegazy (oddzial)??
1. Jak skirmisze tylko ze maja zasady fast cavalery?
2. Jak fast cavalery (formuja ranki) tylko, ze moga latac?
Bo z tego co wyczytalem w rule booku to maja zasady i fast cavalery i Flyight czyli (skirmisha) i troche jest to nie jasne dla mnie.
1. Jak skirmisze tylko ze maja zasady fast cavalery?
2. Jak fast cavalery (formuja ranki) tylko, ze moga latac?
Bo z tego co wyczytalem w rule booku to maja zasady i fast cavalery i Flyight czyli (skirmisha) i troche jest to nie jasne dla mnie.
ruszają się w skirmishu jest -1 do strzelania do nich.
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
-
- Oszukista
1) Ustawiasz ich jak skirmish, podczas ruchów używasz wszystkich zdolności - skirmishu, fasta, flyera, a więc vanguard, marsz na 20 cali itd
2) pełzak, gdzie jest napisane że nie mogą? Jak się kogoś do nich dołączy to tracą co prawda zasadę fast cavalry, ale poza tym - czemu nie?
2) pełzak, gdzie jest napisane że nie mogą? Jak się kogoś do nich dołączy to tracą co prawda zasadę fast cavalry, ale poza tym - czemu nie?
szlachetnie urodzeni towarzysze, co to jest magic resistance?